Пречекот на кошаркарите - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе присуствувате на пречекот на Македонските кошаркари?

• Вкупно гласачи
    246
  • Гласањето е завршено на .
То пречек :)
Бев и на аеродром ,нозеве ми капнаа :D
Уште пред Борис трајковски имаше премногу народ, па покрај тоа што автиобусите беа преполни (стоев и за напред и за назад), мислам дека дојде по уште некој автобус, а и многумина останаа надвор пошто каснеа бајаги.
На аеродром стигнавме накај 10 и нешто, па се убивме чекајќи:D
Свртевме тука неколку орца :D
Штета не ни се продрижија сите, туку само стотина души игравме. Дојдоа и моторџиите а и луѓе во сопствена режија.
Се собраа околу 2 000 луѓе. Според предвиденото во 11 и 30 пристигнаса кошаркарите и тоа предизвикас делириум. Никаква организација, им се пуштија сите ќе гу растргнеа. Таман ги довлечкаа до бина, одново напад. И бината се распадна и се отиде у курац:D
Напалени девојчиња мајко мила:eek: ИЗвадиле цицки, голи стомаци, гзои, штикли, мислиш во диско одат:giggle: Кој се видов таму... Луѓе што знам дека ни С од спорт незнаат...
Повеќе од 70% незнаеа кој е Врбица Стефанов:eek: Не им текна дека тереба да е вика МВП за Бо...
Само тоа е минус, али јебига среќен народ, али и многу ФБ позеришта...
Потоа кога одеа накај бус, си начекав позиција за да ги сликам кошаркариве, и од нив успеав да се поздравам само со Мираковски, Чековски и Марјан Лазовски од стручниот штаб. Другиве не им се пружаше рака пошто им ја ебаа мамата претходно (ни тортата не ги оставија да си ја изедат:pos:). особено Бо неможеше 20 минути да излезе од толпата. Ќе го силуваа:icon_lol: На крај го гледам излага со невино фациче, и со букет во рака :D
Абе ќе го жениме овде нема заебанција :D
Самариџиски таман да го поздравам, се избаци мајка му (колокава е машала :D) со кучето, и овој место мене да ме поздрави кучето го погали:place:
Тргнавме и назад. Прекрасна слика уште од самиот влез на Скопје. Луѓе насекаде, развиорени знамиња, стари луѓе пеат викаат :D
И нормално мора да постојат некои на кои ова не им се допаѓа.
Истото ми се случи и на мечот со Литванија кога имав конфликт со група шконтари, исто и денес. Кога поминувавме крај АСУЦ, 50-тина љочоини, почнаа да покажуваат курови од далеку. Се напалија како млад мајмун пред парење.
Али тоа е, нивната Шчиприја може да сонува да игра на некое натпреварување во било кој спорт, а камоли да забележи успех. Да им го ебам мамето инвалидско небањато шконтарско!
Идеме на поубавиот дел, пристигнувањето на плоштад. Голема еуфгорија. Преставување на играчите, пеење песни, огномет...
Фала ви момци уште еднаш, што не направивте горди и што бар за миг не сплотивте сите :D

Се е кажано во постот на САјбер прослава ипол беше ова како на аеродром така и на плоштад :cuc:

4kee5s.jpg

Една од најубавите слики од денеска, Антич со син му.

Сега ајде сите јадете гомна пак за Игорче.Се расплака сега кога нашите кошаркари ја поминуваа Автокоманда и виде толкав број на луѓе по мостовите.Прави киксови(којшто и самиот си ги признава),но кого го боли кур за тоа?Човекот води со срце и душа за Македонија .Никој нема да му ги заборави последните секунди против Литванија,едноставно човекот експлодира.Овдека сите експерти станаа.Некој спомна дека секој можел да води со срце за Македонија,но воопшто не е точно.Јас можам да ви доведам 50 коментатори “комуњари“ од МТВ,КАНАЛ5,АЛФА,ТЕЛМА што коментираат само да одработат што не е случај со Игорче.Незнам дали се сеќавате на коментаторот од Мтв кога играа бараж Португалија-Македонија во ракомет,и кога одбранивме пенал во последна секунда,а коментаторот на Мтв коментираше како да играат Ангола и Малта.Игорче води со срце и страст за Македонија.Мене ми се симпатични неговите киксови и тоа ми е најнебитна ствар кај него.

Хахаха го заборавив најбитниот детал. Стојам до ограда на аеродром и чекам сда се поздравам со играчите. И некој се залетува и ја прерипува оградата и вика У ПИЧКУ МАТЕРИНУ. И гледаме игорче хахахахахахахахахахаха
И оди и се смее (педер неќеше да го сликам :D)

Јако ! Добар пречек им приредивме на јунаците Македонски !
Одлично беше и на аеродром и на плоштад...
на аеродром на БО кога му се нафрлија девојчиња..20ина сигурно...го бацуваат,го влечат...:pos:
Грмеа на аеродром Едно име имаме,Абре Македонче,Излези момче,МВП за БО,скандирање на имињата на играчите...јако беше !
исто и за Игорче сканиравме...ТРПЕВСКИ ИГОР ! го заслужи тоа ! заслужија многу повеќе и тој,играчите,стрчниот штаб...Македонија е горда на нив !
Лестер Бо Мекелеб..оОооооООО : )))
Леле,луѓе,што направивме,цела Европа ја истепавме : ))

Сега ајде сите јадете гомна пак за Игорче.Се расплака сега кога нашите кошаркари ја поминуваа Автокоманда и виде толкав број на луѓе по мостовите.Прави киксови(којшто и самиот си ги признава),но кого го боли кур за тоа?Човекот води со срце и душа за Македонија .Никој нема да му ги заборави последните секунди против Литванија,едноставно човекот експлодира.Овдека сите експерти станаа.Некој спомна дека секој можел да води со срце за Македонија,но воопшто не е точно.Јас можам да ви доведам 50 коментатори “комуњари“ од МТВ,КАНАЛ5,АЛФА,ТЕЛМА што коментираат само да одработат што не е случај со Игорче.Незнам дали се сеќавате на коментаторот од Мтв кога играа бараж Португалија-Македонија во ракомет,и кога одбранивме пенал во последна секунда,а коментаторот на Мтв коментираше како да играат Ангола и Малта.Игорче води со срце и страст за Македонија.Мене ми се симпатични неговите киксови и тоа ми е најнебитна ствар кај него.

Сепак јас мислам дека ВРВ на коментирањето без чувства е колегата на Игорче, Марјан Ников.
За Игор немам зборови , колку и да греши како што нашите момци го остават срцето на паркетот он така го остава на коментаторското место.
--- надополнето: Sep 19, 2011 2:11 PM ---
Браво за ТОРТАТА.

Отидовме уште во 8 сабајле пред Борис Трајковски. Автобусите уште не беа дојдени. Меѓу првите влеговме и си фативме место. Малце каснеа со тргнувањето, но добро, се чекаа уште луѓе. На крај останаа надвор луѓе за уште еден автобус, се наполни се. На аеродром стигнавме во 10, музика славење, ги чекавме кошаркарите да пристигнат. И како што чекавме во првите редови, полицајците почнаа да пуштаат луѓе внатре. Дојдовме ние во прв ред пред полицијата и не пуштија и нас!!! Внатре бевме околу 100 души, ние застанавме одма пред вратата од кај што требаше да влезат. Ги почекавме пола саат. Конечно се слушнаа тапаните, и почнаа кошаркарите да излагаат еден по еден. Прв Антич, па по него и Бо, Соколов, Гечевски, Илиевски, Чековски, Самарџиски и сите останати. Ги снимав сите, и земавме автограм од Илиевски, Самарџиски и Чековски. Чековски беше со синот, и на крај ми даде едно пенкало што му остана во рака :cool:
После од таму накај центар. По пат полно, едвај влеговме во Скопје. Во Аеродром полно. Се симнавме во Центар од автобусите и сите накај плоштад. На плоштад беше преполно, како на 8ми септември. Успеавме некако да се пробиеме и да фатиме добри позиции од каде што можевме да гледаме.
Одличен пречек, им покажавме дека се херои на Македонија и му покажавме на Илиевски што уствари они направија за нашата држава.

И 500 пати да го слушам Игорче на овој клип пак ќе ме наежи.Незнам кој остана рамнодушен после овие моменти.Секоја чест за Игорче.Вака се коментира,а не “комуњарски“коментатори јајцата да ти ги отечат.

НАЈДОБРО НЕШТО ШТО СЕ СЛУЧИЛО ВО МАКЕДОНИЈА ПОСЛЕДНИВЕ 20 ГОДИНИ !!
:vozbud::vozbud: КОЛКУ БЕШЕ САМО ЈАКО НА ПЛОШТАД !! :vozbud::vozbud:

Супер дочек, бев само на плоштад и морам да кажам дека народов стварно знае да цени и да биде сплотен кога е најпотребно !!! По Ул. Макдеонија накај плоштад помина прво ВМРО-вскава фела па после нив Комуњариве што навистина се изненадив :pos:. Али ептен се зачудив кога се враќав накај Ѓорче во 2-ка замислете поминува БО ѕверот со уште еден у Даеву Матиз отворил прозор и кулира шефот и тоа на семафор :pos: !!! Сите што беа у автобусов здивеа, девојчиња пискаат ... Бо мавта од количево на 3 метра од автобусов :D!!! Муабетот ми е се гледа дека е дечко на место и дека е скромна личност што курац го боли дали у џип ќе го возат или у Матиз !!! Ме освои со карактерот ...Браос бе Циганче наше ти си ЧОВЕК ПЛАНИНА !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom