Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Вака значи имам една Комшивка абе добра си е она, ама има едно куче многу е досадно и некогаш кога ќе почне да ЛАЕ!!! Не престанува и после неколку часа, и сигурен сум дека и останатите соседи се вознемирени од тоа. Ова дејствие се одвива во станбен простор во Центар. Дали можам да ја тужам за нарушување на Јавниот ред и мир?

Дали некој знае кој, каде и на каков начин може да поднесе пријава за нарушување на јавен ред и мир. Дали може секој граѓанин да го прави тоа и дали тоа се прави у полиција или каде и на кој начин.

Секако дека можеш. Доволно е само да повикаш полиција и таа ке напише записник во кој стои дека некој или ти го нарушувате редот и мирот.
Ако некој случајно ти опне шамар...тогаш тепај и бегај, немој ни случајно да си повикал полиција, или пак тужи го тој што ти опнал шамар (ако ти се исплаќа). Зошто во спротивно според нашиот закон, ако не го тужиш тој што ти опнал шамар и двајцата го нарушувате редот и мирот. Така ти ке бидеш тепан а потоа ке ти дојде да платиш казна за нарушување на редот и мирот која изнесува околу 3000 денари (тогаш беше толку а сега незнам). Е тоа ти е брат и тепан и ебан.
Ова ти го кажувам од лично искуство! :tapp:

Би ве замолила за помош:toe:. Бев на породилно, За тоа време добив замена. Но кога се вратив на работа добив отказ како технолошки вишок а мојата замена ја задржаа иако е далеку понекваликжфикувана од мене (образование, искуство, јазици и компјутери)-миленичка на директорот. Дали можам некако да се заштитам или да тужам? Директорот е нов дошол додека сум била на породилно па неме ни знае доволно. Ве молам помош!!!:uvo:

Вчера на другар ми му утврдија 1.02 промили алкохол кога не запре полиција. Си го потпиша записникот, заврши процедуварата и казната е 400 евра(ако ја плати во рок од 8 дена е 200) + одземање на возачката. Претпоставувам дека нема, но ајде да прашам дали постои некоја можност да не се плати казната (да застари и сл.) е сега за возачката курбан нека иде.:toe::smir:

Би ве замолила за помош:toe:. Бев на породилно, За тоа време добив замена. Но кога се вратив на работа добив отказ како технолошки вишок а мојата замена ја задржаа иако е далеку понекваликжфикувана од мене (образование, искуство, јазици и компјутери)-миленичка на директорот. Дали можам некако да се заштитам или да тужам? Директорот е нов дошол додека сум била на породилно па неме ни знае доволно. Ве молам помош!!!:uvo:
Пробај со тужба...најди добар адвокат...држи се на породилното отсуство во тужбата, а ако ти е издадено решението за отказ после породилното...шансите да успееш ти се многу мали.
Жалам, тоа е вистината со новиот ЗРО.

Вчера на другар ми му утврдија 1.02 промили алкохол кога не запре полиција. Си го потпиша записникот, заврши процедуварата и казната е 400 евра(ако ја плати во рок од 8 дена е 200) + одземање на возачката. Претпоставувам дека нема, но ајде да прашам дали постои некоја можност да не се плати казната (да застари и сл.) е сега за возачката курбан нека иде.:toe::smir:

Може да застари по истекот на две години од денот на прекршокот...
Абе милион пати сум кажал да не пиете кога возите...аман!
заради себе...

Дајте некој одличен адвокат за работни спорови. :salut:

Moja preporaka e da si ja plati, zosto za alkohol vo MVR prijavite idat po brza postapka. Imaat prednost pred drugite prijavi. Taka da tesko deka ke se spasi. Vaka barem ke pomine so 200 evra namesto so 400.

Moja preporaka e da si ja plati, zosto za alkohol vo MVR prijavite idat po brza postapka. Imaat prednost pred drugite prijavi. Taka da tesko deka ke se spasi. Vaka barem ke pomine so 200 evra namesto so 400.
Кадија те тужи - кадија те суди...
А 100 пати сум апелирал по форумов да не се пие кога се вози...
Ај да е од оние пичкин дим казните за пребрзџо возење од 20 евра или 10 поени...до 30 на час...ајде...ама пијана работа бе...и во кола...не бива...

Кадија те тужи - кадија те суди...
А 100 пати сум апелирал по форумов да не се пие кога се вози...
Ај да е од оние пичкин дим казните за пребрзџо возење од 20 евра или 10 поени...до 30 на час...ајде...ама пијана работа бе...и во кола...не бива...
Абре каков пијан, трезен беше. Не зезај со 1 промил, пијан.:wink: Гледам по книгиве пишува, судот толерирал од 1.5 до 1.8.

Абре каков пијан, трезен беше. Не зезај со 1 промил, пијан.:wink: Гледам по книгиве пишува, судот толерирал од 1.5 до 1.8.
Грешка си прочитал. Не толерира судот, може само најмала казна да ти даде, ама иччччч, нема шанси.

Алоооооо!!!!!!!!
0,5 е законски дозволено!!!!!!!!!!!
1,5...1,8 е многу пијан!!!!!!
АБЕ НЕ СИ ИГРАЈТЕ!!!!!
НЕ ВОЗЕТЕ СО АЛКОХОЛ ВО СЕБЕ! ИМА И ДРУГИ ВО СООБРАЌАЈОТ!!!
А до мене да е, да сум власт, ќе нема ни 0,5!

Грешка си прочитал. Не толерира судот, може само најмала казна да ти даде, ама иччччч, нема шанси.
Тоа де, сега учам Криминологија и глеам за Сообраќајна деликвенција, знам дека е 0.5, ама сака да каже дека на суд кога ќе иде, судот "попуштал" до кај 1.5-1.8.

Алоооооо!!!!!!!!
0,5 е законски дозволено!!!!!!!!!!!
1,5...1,8 е многу пијан!!!!!!
АБЕ НЕ СИ ИГРАЈТЕ!!!!!
НЕ ВОЗЕТЕ СО АЛКОХОЛ ВО СЕБЕ! ИМА И ДРУГИ ВО СООБРАЌАЈОТ!!!
А до мене да е, да сум власт, ќе нема ни 0,5!

So najnovite izmeni na zakonot veke ni do 0,5 ne toleriraat sega e mnogu rigorozno

me interesira kako se prekinuva odrzuvacka dali mora so podnesuvanje tuzba do sudot ili pak moze i samo so izvesuvanje do sudot:uvo:

fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom