Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Со тужба
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nema za zalДали некој знае до каде е законот за извршители? Прочитав последна вест, но не знам колку е сигурен извор, на 29 декември 2008 дека законот е одложен за шест месеци. Дали некој има некаква официјална информација?
izvinete site - porakata pogore e odgovor na ovoj tekstКако е регулирано поседување и користење на метал детектори во Македонија.
Мене ми е интерес милитарија од периоди прва и втора светска војна, балкански војни, значи шлемови, делови од опрема, кои би ги барал на местата каде се одигруваа битки или беа стационирани единици во тој период. Пред некои 10 години на еден мој приател му го запленија детекторот на граница, и му го вратија кога си заминуваше назат во странство.
Дали постои некоја одредба која регулира имање и користење на вакви уреди и дали можам да го користам за хоби и колекционарство на предмети кои не се од значение или не се водат како културно добро на РМ
Pa ako ti go ostavile pred vrata togas najverojatno imale dva neuspesni obidi i togas moze da ti ja ostavat pred vrata i se smeta za uredno.
Vtoro ako ti e prva pokana posle 1 i 4 meseci togas e zastareno bidejki vo rok od 1 godina ne prezemale nikakvo dejstvo a inaku vo rok od 2 godini ako ne donesat presuda pak zastaruva.
Treto kako sto trgnaa vo posledno vreme postojano poveduvaat prekrsocna postapka protiv storitelot na prekrsokot i pokraj toa sto ke plati i globa vo slucajov 250 evra mu davaat gratis i sankcija odnosno zabrana za upravuvanje so motorno vozilo od 3-12 meseci
Се деси на 8 или 9 октомври 2007.
Првата покана си ја најдов пред врата во април 2008.
Втората покана си ја најдов исто пред врата во август 2008.
Третата што е предадена на рака и потпишана ја добив во средата.
И знаеш уште што ме буни? Во членот бла бла по кој што ме товарат за прекршок пишува дека казна е 250 еуропејци.
Во скроз неповрзан член во истиот закон пишува дека за износи од 200 или 250 евриќи се зема дозвола од 3 до 9 месеци.
А има членови ви законот каде што пишува дека казна е не знам колку евриќи И земање дозвола.
Е од овие 3 работи, пошто не сум правник не можам да заклучам дали ќе ми ја земат дозволата или нема да ми ја земат.
П.С. Кате фала ти многу за помошта.
Па...и не е баш неповрзано...
Некои прекршоци се со пропишано одземање дозвола, а во оној „неповрзаниот“ ти е дадено правило дека ако има казна на тој и тој износ се одзема дозволата...
Се е чисто...
Kaznata ti e 250 evra posto te tovarat za ovoj prekrsok (clen 25 stav 1).
Ako ima baranje za odzemanje na vozackata treba i tebe da ti stigne.I vidi vo pokanata dali te povikuvaat na rociste i dali si povikan pismeno da se izjasnis.
Moj sovet ti e da odis obavezno na komisija za prekrsoci kade sto si povikan i da si kazes deka ti e prv prekrsok bla bla bla.....
me interesira kako se prekinuva odrzuvacka dali mora so podnesuvanje tuzba do sudot ili pak moze i samo so izvesuvanje do sudot:uvo:
fala