The_LiGhT'
Stop DISCRIMINATION
Ne mesaj babi i zabi...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne mesaj babi i zabi...
еј а тие што не се православни христијани каде ќе завршат кога ќе дојде крајот на светот???
Ај некој ова да ми го протумачи
Според Библијата Земјата е стара 6000 години.
Според Библијата Адам и Ева во рајот живееле 130-150 години.
Значи тоа остава негде 5850 години.
Најстарата цивилизација во светот Месопотамија е стара околу 5500+ години.
Тоа им остава на Адам и Ева 350 години да склепаат цели кралства
Дури и да им се раѓале по 2 деца секоја година ипак популацијата на светот би била негде околу неколку илјади,не иде математикава нели:pishtoldz
Кога ќе внесете огромен морталитет поради болести,диви животни и така натаму излегува дека сето тоа се бабини деветини.
Добро ај објасни ми како се создале цивилизации секаде низ светот стари 5500-6000 години можеби и повеќе ако Земјата Бог ја создал пред околу 6300 години
А да и како кенгурите стигнаа во Австралија:back:
Кај е Госпо во овај момент ?
Kaj moze covek da se obrati za nekolku "PRASANJA" vo vrska so celoto hristijanstvo ? Dali na primer popovite ili gjakonite vo Pravoslavnite nasi crkvi bi se soglasile na diskusija ili ? Posto u posledno vreme imam nekoi somnezi u mojata verba pa dobro bi mi doslo muabet so nekoj sto poveke se razbira i ima pogolema verba .
Kaj moze covek da se obrati za nekolku "PRASANJA" vo vrska so celoto hristijanstvo ? Dali na primer popovite ili gjakonite vo Pravoslavnite nasi crkvi bi se soglasile na diskusija ili ? Posto u posledno vreme imam nekoi somnezi u mojata verba pa dobro bi mi doslo muabet so nekoj sto poveke se razbira i ima pogolema verba .
ateist izvininoto govoris za15 vek koga poradi alcnosta na crkvbata(ne religija) bile vrseni zulumiijas ne razbiram zosto si protiv religiite koga denes imaat poucna osnova
кажи му дека црква да биде света треба да е апостолска ко католичката и александриската....а овие од цариград се фејкери,,македонија треба да се ориентира кон Рим
мислам МПЦ да има поблиски односи со Ватикан а не да им се лижеме на јовановци срБчиња грци ИТН
И за православните и за неправославните, ќе важат одредбите од Судот Христов. Кој каде ќе заврши, ќе одреди Христос Бог.
сакаш да кажеш дека другите религии се маде голо???
католицизмот ?
која поука ?
наброј неколку барем од твојата католичка .
немој бе !
Ти кажав нема моја католичка-јас служам на друга империја не на богови![]()