Прашања за Христијанството I

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
еј а тие што не се православни христијани каде ќе завршат кога ќе дојде крајот на светот???

И за православните и за неправославните, ќе важат одредбите од Судот Христов. Кој каде ќе заврши, ќе одреди Христос Бог.

Ај некој ова да ми го протумачи
Според Библијата Земјата е стара 6000 години.
Според Библијата Адам и Ева во рајот живееле 130-150 години.
Значи тоа остава негде 5850 години.
Најстарата цивилизација во светот Месопотамија е стара околу 5500+ години.
Тоа им остава на Адам и Ева 350 години да склепаат цели кралства:toe:
Дури и да им се раѓале по 2 деца секоја година ипак популацијата на светот би била негде околу неколку илјади,не иде математикава нели:pishtoldz
Кога ќе внесете огромен морталитет поради болести,диви животни и така натаму излегува дека сето тоа се бабини деветини.

Добро ај објасни ми како се создале цивилизации секаде низ светот стари 5500-6000 години можеби и повеќе ако Земјата Бог ја создал пред околу 6300 години:tapp:

А да и како кенгурите стигнаа во Австралија:back:

Мразам да се повторувам...:jaj:

Кај е Госпо во овај момент ?

Кај е Госпо во овај момент ?

Он е сегде (наводно) он гледа се (наводно) он ти е уствари као попоервезна верзија од големиот брат ,господ е толку первезен што те гледа додека се тушираш или ....нели ,додека читаш форум.

Kaj moze covek da se obrati za nekolku "PRASANJA" vo vrska so celoto hristijanstvo ? Dali na primer popovite ili gjakonite vo Pravoslavnite nasi crkvi bi se soglasile na diskusija ili ? Posto u posledno vreme imam nekoi somnezi u mojata verba pa dobro bi mi doslo muabet so nekoj sto poveke se razbira i ima pogolema verba .

Kaj moze covek da se obrati za nekolku "PRASANJA" vo vrska so celoto hristijanstvo ? Dali na primer popovite ili gjakonite vo Pravoslavnite nasi crkvi bi se soglasile na diskusija ili ? Posto u posledno vreme imam nekoi somnezi u mojata verba pa dobro bi mi doslo muabet so nekoj sto poveke se razbira i ima pogolema verba .

Еве ти го Мики на форумов, ќе ти каже се што сакаш да слушнеш за пак да веруваш.

P.S.
И не поставувај незгодни прашања :smir:

Не сум ѓакон ама сум испосник(не сум јал месо два дена) и великомаченик.. прашај што те интересира.

Во православната Црква, совети за конретни проблеми, се бараат и се добиваат или од свештенството (духовникот, исповедникот...) или од монаштвото (во манастирски услови). Обрати се кај свештенството во најблискиот храм и постави им прашања кои ти се од интерес.

ateist izvininoto govoris za15 vek koga poradi alcnosta na crkvbata(ne religija) bile vrseni zulumiijas ne razbiram zosto si protiv religiite koga denes imaat poucna osnova

католицизмот ?

која поука ?

наброј неколку барем од твојата католичка .

кажи му дека црква да биде света треба да е апостолска ко католичката и александриската....а овие од цариград се фејкери,,македонија треба да се ориентира кон Рим

мислам МПЦ да има поблиски односи со Ватикан а не да им се лижеме на јовановци срБчиња грци ИТН

немој бе !

И за православните и за неправославните, ќе важат одредбите од Судот Христов. Кој каде ќе заврши, ќе одреди Христос Бог.

сакаш да кажеш дека другите религии се маде голо???

сакаш да кажеш дека другите религии се маде голо???

Шо си ти евреин?

Сите религии се гола вода,ако сакаш да веруваш во нешто не ти треба религија или некое друго заебано движење.

католицизмот ?

која поука ?

наброј неколку барем од твојата католичка .

немој бе !

Ти кажав нема моја католичка-јас служам на друга империја не на богови:vozbud:

Поентата со приближувањето кон ватикан е ИГРА која ако ја изиграме убаво...ќе биде ШАМАР за педерите на југ и децојебачите а.к.а отац Пахомије.

Што се однесува до Етиката.

Зарем нема поучни нешта во библијата??

Не КРАДИ.

Не УБИВАЈ.

Не СВЕДОЧИ ЛАЖНО...

не прави дубари,ујдурми,превари,уроти и завери....тој дел атеист го пропуштиле нашиве...транзиционери..

Не бе окултист.
Попрво инсектицид 3-та класа у кожа за бавна смрт него ли да бидам забеган окултист.

Империја е друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom