- Член од
- 22 ноември 2009
- Мислења
- 644
- Поени од реакции
- 156
Шо си ти евреин?
Сите религии се гола вода,ако сакаш да веруваш во нешто не ти треба религија или некое друго заебано движење.
жити се ај кажи ми како погоди???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо си ти евреин?
Сите религии се гола вода,ако сакаш да веруваш во нешто не ти треба религија или некое друго заебано движење.
жити се ај кажи ми како погоди???
Ај сеа озбилно.
Кажи ми ти веруваш во Бог затоа што тоа ти го налага религијата или затоа што тоа е твое право?
Ако веруваш затоа што се чувствуваш така тогаш ниедна религија не смее да те спречи.
Не верувам во Бог, не сум припадник на ниту една религија не верувам во рај и пекол(не постои такво место што може да ја задржи материјата а посебно енергијата на едно место), .Од религиите ја сакам нивната филозофија (макар што не сум којзнае колку упатен во тоа) а не она буквалното што го пишува по светиве книги. Не дека имам некое лошо мислење за религиите само на религијата повеќе гледам како на прво училиште и начин да се описменат луѓево и да им се внесат некои норми на однесување, закони и такви работи...
господ е на небото и се гледа и се слуша.Уште еднаш ќе прашам, кај се наоѓа Господ во овај момент ?Сакам христијанин да ми одговори, не мајтапџија.
господ е на небото и се гледа и се слуша.
јас сум христијанин пентакосалец/евангелиста:smir:
Шмеки ти си ја тераш истата приказна.A поточно на кој сателит или вселенска станица се наоѓа?
И како успева да слушне и да види се од небото?
Ее да и зш не го гледаат тие шо патуваат со авион или некои космонаути со спејс шатлите?
Шмеки ти си ја тераш истата приказна.
Дали ако сите луѓе беа слепи тоа ќе значеше дека Сонцето не постои?
Доста веќе со тоа кој го видел и каде е.
Па никому не е потребна религија за да верува во постоење на "БОГ".Верувај повеќе не ти е потребна религија за да знаеш дека не треба да крадеш или убиваш.
А ако некој сака самостојно да си верува во некоја виша сила затоа што поради тоа се чувствува поубаво,нека повели,никој нема да му замерава.
Како јагулата го наѓа патот од европа до саргасовото море?Каде на небото е Бог?
И како гледа и слуша се од таа далечина?
Ти благодарам на одговорите, сега доста од работите ми се појасни.:nesvest:@Kamelija Шо е крив смекси??
zoranaslobodata постави прашање, еден му го одговори на најглупиот начин што можеше и дојде смекси од мајка роден и постави уште неколку прашања поврзани со тој одговор...
шо има лошо во ова?
Птиците имаат повеќе кондиција за разлика од тебе, а јагулата првиот пат ја однела мајка и до европа па после сама си одела како
Ти како го наограјш патот од кревет до WC и обратно???:helou::wink:
Нема потреба од нервоза.Ти благодарам на одговорите, сега доста од работите ми се појасни.:nesvest:
mnogu dobro kazanoШмеки ти си ја тераш истата приказна.
Дали ако сите луѓе беа слепи тоа ќе значеше дека Сонцето не постои?
Доста веќе со тоа кој го видел и каде е.