Прашања за Христијанството I

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Господ Бог се јавува само таму каде има смирение, срце скрушено, свесност за својата огревовеност, покајание...

А таму каде има светлосни и димни ефекти, каде е неподнесливо бучно, каде се конзумираат стимулативни средства за да се поднесе таа бучава...таму се јавува оној, другиот, кој сакаше да биде бог.
и јас сум одкај тебе и јас мислам исто.

се воделе како христијанска секта точно така ама фарисеите или фарисејската секта биле оние кои мислеле дека месијата сеуште не бил дојден и дека христос бил еден од оние кои биле само гласници.тогаш биле поделени.

фала ти за контра магијата што му јапиша на тој гарфилд таа беше наменета замене тој почна да колне кога му реков да не пишува како се прават магии бидејки некој ке проба и дека ке се изгори со неговите магии. сега сум баниран од таму.

и јас сум одкај тебе и јас мислам исто.

се воделе како христијанска секта точно така ама фарисеите или фарисејската секта биле оние кои мислеле дека месијата сеуште не бил дојден и дека христос бил еден од оние кои биле само гласници.тогаш биле поделени.

фала ти за контра магијата што му јапиша на тој гарфилд таа беше наменета замене тој почна да колне кога му реков да не пишува како се прават магии бидејки некој ке проба и дека ке се изгори со неговите магии.

Нема за што, магиите се заебана работа, иначе тоа беше мантра, тоа како молитва кај вас е...

Секси прашањето ти е депласирано.
Не веруваш во постоење на Бог а прашуваш за Адам и Ева како да ти се први соседи.

Прашањето води кон нешто друго,дел од мала низа.
А сега молам некој да ми го одговори,конкретно без цитати од библијата коранот,хари потер и самрак:pipi:
Колку-Толку:smir:

Нема потреба од одговор веќе

Ај некој ова да ми го протумачи
Според Библијата Земјата е стара 6000 години.
Според Библијата Адам и Ева во рајот живееле 130-150 години.
Значи тоа остава негде 5850 години.
Најстарата цивилизација во светот Месопотамија е стара околу 5500+ години.
Тоа им остава на Адам и Ева 350 години да склепаат цели кралства:toe:
Дури и да им се раѓале по 2 деца секоја година ипак популацијата на светот би била негде околу неколку илјади,не иде математикава нели:pishtoldz
Кога ќе внесете огромен морталитет поради болести,диви животни и така натаму излегува дека сето тоа се бабини деветини.

Smexy, заборави уште еден параметар: твоето елементарно непознавање на Библијата. Внеси го и овој параметар во равенките погоре и ќе добиеш равенство :)

Даааа!
Така е!
Ја ништо не знам:toe:
А мислев ќе ми аргументираш...silly me:pipi:

Добро ај објасни ми како се создале цивилизации секаде низ светот стари 5500-6000 години можеби и повеќе ако Земјата Бог ја создал пред околу 6300 години:tapp:

А да и како кенгурите стигнаа во Австралија:back:

Ќе ти објаснам кога ќе заклучам дека навистина прашуваш за да дознаеш, а до тогаш фурај си го филмот. Се надевам дека ти е забавно од високо да ги гледаш „глупите“ христијани меѓу кои има и врвни научници и нобеловци од речиси сите области.. но што се тие за еден паметњакович како Smexy Bit :)

ПАЗИ ГО ОВА

Според БИТИЕ 5:3
Сит е роден кога Адам имал 130 години!
Адам имал пред него само два сина еден мртов!

Според битие 5:5
Кога на Сит му беа сто и пет години, му се роди Енос.
Ехееј на овој му се родило првото дете после 100 години.

Плус кои им се сите тие деца неспомнати?
Родиле синови и ќерки,колку??
Сигурно не родиле по 1000:toe:
За тие 300-400 години пред појавување на првите цивилизации како Сумерите немале шанси да склепаат цели кралства.

Викам ова

Друже,досега требаше да ти е јасно дека рисјаните се многу контрадикторни луѓе.
Имено џавкаат дека не е важно што носиш или дали носиш облека а у исто време Папата Пиј 9ти ги искасапил уметничките дела во цел Ватикан така што ги уништил гениталиите на статуите и сликите затоа што мислел дека водат кон "грешни мисли" додека "докторот" без докторат Jerremiah Cummings тврди дека е многу важно како се облекувате и дека гардеробата што ја носел самиот Исус била скапо платно:toe:

Ај сеа најди им крајот:toe:

religion%20religious%20symbols%20peace%20stickers%20peace%20signs%20%287103%29.jpg

Чек сеа ние треба да веруваме у ова така?

еј а тие што не се православни христијани каде ќе завршат кога ќе дојде крајот на светот???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom