kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
тепам време шшто да правам.Има друга тема за критики и пофалби...денес ја отворив.

ајде, доаѓај, одма!!! 3 се, има за сите по еднаА не викаш, а?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тепам време шшто да правам.Има друга тема за критики и пофалби...денес ја отворив.
ајде, доаѓај, одма!!! 3 се, има за сите по еднаА не викаш, а?
Тријаголник а..тепам време шшто да правам.[DOUBLEPOST=1400434256][/DOUBLEPOST]
ајде, доаѓај, одма!!! 3 се, има за сите по една![]()
Тријаголник а..
абе ти христијанин си бил...
не бе брат...тоа е законот за 3 кој преоѓа во 4ка.3+1=4. мене така ме учеа...........
Дали атеизмот е исто што и комунизмот?
Ако не е, која е разликата?
Има.Интересна забелешка
Има ли сличност помеѓу Христовото учење и комунизмот на МАркс?
Еднакви пред Бога.
ај сега и ти, вакво прашање на оваа тема.Интересна забелешка
Има ли сличност помеѓу Христовото учење и комунизмот на МАркс?
Еднакви пред Бога.
Тоа не се ставови, тоа се лаги и клевети. Има огромна разлика.[DOUBLEPOST=1400437512][/DOUBLEPOST]И јас велам дека во телемата има секс на гробишта, и пиење на крв од мачки.
Науката вели дека тоа е глупост.
Нели се тоа истомислени ставови?
Немора да замислувам, еднаш тоа го тврдеше самиот.Замисли да те ставам јас во исти кош тебе со оние консументи на дрога и разно-разни глупости, што се декларираат членови на ОТО?
Марскизмот е верување! Тоа е теорија. Па и ако го сметаме за основоположник на социологијата, па и таа не е верување, таа е наука. Од кај го изнесе овој заклучок?Има.
И двете се верувања
Има разлика,едно е верување во систем,друго е верување во личност.И христијанството за време на цар Константин и Елена се обиде да биде општествено уредување,ама се покажа неуспешно,исто како Ленинизмот и Сталинизмот за времето на СССР.Истотака и христијанството и комунизмот имаат филозофски концепти,ама за разлика што комунизмот своите основачи не ги воздигнува во својство на богови и светци како што тоа го прави христијанството.Додека атеизмот е постар и од комунизмот и од христијанството.А да кажеш дека комунист=атеист е лудост бидејќи атеисти како поединци постоеле во сите општества и во стариот Египет,Рим,Грција па дури и во затворениот систем на Израел.Доволно како пример да ги наброиме,Диагора,Анаксагора кои со своите рационални сваќања биле напредни за своето време.Има.
И двете се верувања
Тоа не се ставови, тоа се лаги и клевети. Има огромна разлика.[DOUBLEPOST=1400437512][/DOUBLEPOST]
Немора да замислувам, еднаш тоа го тврдеше самиот.
Фино лепо ти докажав дека пантеизмот нема никаква допирна точка со атеизмотАтеизмот е спротивност на теизмот, јас лично се сметам за пантеист, од таа гледна точка теистичкиот концепт на Бог непостои, затоа имам речиси идентични ставови како и атеистите.
За да на крај добијам одговор дека не си атеист, ама негираш нешто кај другите релиии.Ok, se deklariras panteist.
Po koja tvoja logika panteizmot e poblizok do ateizmot!?
Ovaa afermacija nikako ne ti e tocno.
Najverojatno gresis zatoa sto pod teizam gi stavas samo monoteistickite religii, inace nema druga logika.
Teizmot e veruvanje vo Bog
Ateizmot ne-veruvanje vo Bog
Panteizam e veruvanje deka "Bog e Se" i "Se e Bog".
Mnogu od religiite imaam panteisticki pogled:
Induizmot, Ortodoksniot ebraizam, duri i Hristijanstvoto so svojata Trojnost moze da se uklopi ovde,
Sufizmot vo Islamot.
ипси, ти појма немаш што си. ако не си атеист, или религиозен, тогаш со сигурност тврдам дека си
личносткојагобутаовсекојаженскадупкабездасекаеИСТ да му веруваш на дедо.![]()