Прашања до Атеистите II

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да, повеќето комунисти биле атеисти.
и ти сега ..... ај тогаш дали демократското опшетство е христијанско? пошто нели демократија има во повеќето христијански земји......... не му паѓај на провокација[DOUBLEPOST=1400432718][/DOUBLEPOST]
Како мислиш повеќето?
Кој комунист е теист?
Наброј барем двајца...
збориме за комунизам и атеизам, или за комунист и атеист?
ти праша за комунизам!!!

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
не се вади сега. поштено си праша

и одговорот беше:

значи ти одговорив поштено и сходно на барањата нели?
е сега за да ја носиш водата на твојата воденица ќе ми кажуваш НЕ од политичка гледна точка, .... а што е комунизмот ако не е политико уредување?
тоа е исто ко да прашаш дали феудалното општество има сличности со атеизмот? ........ дај молим те, те испердашив во рок од 2 мин (толку ми требаше да го видам прашањето и да ти одговорам) и сега не ова не она.
Чисто да го „убијам “ времето...
Комунизмот како општествено уредување се покажа како утопија..тоа е факт кој не може да се негита.
Прашањето е :
Дали и атеизмот не е утопија?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Комунизмот како општествено уредување се покажа како утопија..тоа е факт кој не може да се негита.
Прашањето е :
е вака поставено прашање ќе добие и соодветен одговор :P
НЕ ЗНАЕМЕ. пошто не е сеуште докажано, нели? иако и комунизмот не е 100% докажан, али ете има доволно докази за да го прифатиме твојот заклучок дека било утопија. кога/ако се докаже дека атеизмот е утопија, тогаш ќе почнеме да се клањаме на некој од илјадниците богови во човековата историја.
ај сега кога веќе ја начна оваа работа околу утопијата, што според вас верниците би било доволен доказ за да се прифати дека е можна утопија?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Прашањето е :
Но првин треба да разграничиш дека атеизмот не е некое верување во некого или нешто,тоа не е доктрина од некои филозофски правци како комунизмот кое е и општествено уредување.Атеизмот е само субјективно и рационално согледување на реалноста.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Но првин треба да разграничиш дека атеизмот не е некое верување во некого или нешто,тоа не е доктрина од некои филозофски правци како комунизмот кое е и општествено уредување.Атеизмот е само субјективно и рационално согледување на реалноста.
абе остај, гледаш дека сепак почна да комуницира како рационална особа. да не се фаќаме за влакна, бар јас не осеќам потреба во моментов.
инаку комплетно си во право, уште во првиот пост му гопосочив тоа, али ете, ај да видиме дали може да ја однесе водата на својата воденица ;)
ми кидна делот дека атеизмот НЕ е субјективно, напротив, објективно е

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Како мислиш повеќето?
Кој комунист е теист?
Наброј барем двајца...
Па еве, имаш еден куп демохристијани кои претходно биле комунисти и тоа на нашава политичка сцена.
Да набројувам, не доаѓа во обзир.
И да ти кажам, мислам дека ја решив загатката.;)
и ти сега ..... ај тогаш дали демократското опшетство е христијанско? пошто нели демократија има во повеќето христијански земји......... не му паѓај на провокација[DOUBLEPOST=1400432718][/DOUBLEPOST]
збориме за комунизам и атеизам, или за комунист и атеист?
ти праша за комунизам!!!
Чекај сега, се зависи од кој глагол ги гледаме нештата. Но факт е дека не можеме да мешаме баби и жаби односно во овој случај ,комунизам и атеизам. Односно еве, јас сум атеист, но не сум комунист.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Па еве, имаш еден куп демохристијани кои претходно биле комунисти и тоа на нашава политичка сцена.
Да набројувам, не доаѓа во обзир.
И да ти кажам, мислам дека ја решив загатката.;)

Чекај сега, се зависи од кој глагол ги гледаме нештата. Но факт е дека не можеме да мешаме баби и жаби односно во овој случај ,комунизам и атеизам. Односно еве, јас сум атеист, но не сум комунист.
така е, али ај да убиеме и ние малку време со него, пошто тој убива време со нас, нели? :pipi:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Апсолутно точно.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
хехехехе... јас да сум млад ќе „убивам“ време на женски, не на форум религија.
И јас сум религиозен, ама не сум муслиман

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
хехехехе... јас да сум млад ќе „убивам“ време на женски не на форум религија.
А што сега, се “затвори во манастир“?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хехехехе... јас да сум млад ќе „убивам“ време на женски не на форум религија.
абе еве, додека убивам време со тебе, ја сексам колешката. дупли мерак ;)
ти не си муслиман? ај ај ај, ............................ ај нека ти биде дервиш муа

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
ти не си муслиман? ај ај ај, ............................ ај нека ти биде дервиш муа
Има друга тема за критики и пофалби...денес ја отворив.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А не викаш, а?

Kajgana Shop

На врв Bottom