kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
тепам време шшто да правам.Има друга тема за критики и пофалби...денес ја отворив.
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
ајде, доаѓај, одма!!! 3 се, има за сите по еднаА не викаш, а?
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
тепам време шшто да правам.Има друга тема за критики и пофалби...денес ја отворив.
ајде, доаѓај, одма!!! 3 се, има за сите по еднаА не викаш, а?
Тријаголник а..тепам време шшто да правам.[DOUBLEPOST=1400434256][/DOUBLEPOST]
ајде, доаѓај, одма!!! 3 се, има за сите по една![]()
Тријаголник а..
абе ти христијанин си бил...
не бе брат...тоа е законот за 3 кој преоѓа во 4ка.3+1=4. мене така ме учеа...........
Интересна забелешкаДали атеизмот е исто што и комунизмот?
Ако не е, која е разликата?
Има.Интересна забелешка
Има ли сличност помеѓу Христовото учење и комунизмот на МАркс?
Еднакви пред Бога.
ај сега и ти, вакво прашање на оваа тема.Интересна забелешка
Има ли сличност помеѓу Христовото учење и комунизмот на МАркс?
Еднакви пред Бога.
Тоа не се ставови, тоа се лаги и клевети. Има огромна разлика.[DOUBLEPOST=1400437512][/DOUBLEPOST]И јас велам дека во телемата има секс на гробишта, и пиење на крв од мачки.
Науката вели дека тоа е глупост.
Нели се тоа истомислени ставови?
Немора да замислувам, еднаш тоа го тврдеше самиот.Замисли да те ставам јас во исти кош тебе со оние консументи на дрога и разно-разни глупости, што се декларираат членови на ОТО?
Марскизмот е верување! Тоа е теорија. Па и ако го сметаме за основоположник на социологијата, па и таа не е верување, таа е наука. Од кај го изнесе овој заклучок?Има.
И двете се верувања
Има разлика,едно е верување во систем,друго е верување во личност.И христијанството за време на цар Константин и Елена се обиде да биде општествено уредување,ама се покажа неуспешно,исто како Ленинизмот и Сталинизмот за времето на СССР.Истотака и христијанството и комунизмот имаат филозофски концепти,ама за разлика што комунизмот своите основачи не ги воздигнува во својство на богови и светци како што тоа го прави христијанството.Додека атеизмот е постар и од комунизмот и од христијанството.А да кажеш дека комунист=атеист е лудост бидејќи атеисти како поединци постоеле во сите општества и во стариот Египет,Рим,Грција па дури и во затворениот систем на Израел.Доволно како пример да ги наброиме,Диагора,Анаксагора кои со своите рационални сваќања биле напредни за своето време.Има.
И двете се верувања
ova tvoe subjektivno mislenje.Тоа не се ставови, тоа се лаги и клевети. Има огромна разлика.[DOUBLEPOST=1400437512][/DOUBLEPOST]
Немора да замислувам, еднаш тоа го тврдеше самиот.
Фино лепо ти докажав дека пантеизмот нема никаква допирна точка со атеизмотАтеизмот е спротивност на теизмот, јас лично се сметам за пантеист, од таа гледна точка теистичкиот концепт на Бог непостои, затоа имам речиси идентични ставови како и атеистите.
За да на крај добијам одговор дека не си атеист, ама негираш нешто кај другите релиии.Ok, se deklariras panteist.
Po koja tvoja logika panteizmot e poblizok do ateizmot!?
Ovaa afermacija nikako ne ti e tocno.
Najverojatno gresis zatoa sto pod teizam gi stavas samo monoteistickite religii, inace nema druga logika.
Teizmot e veruvanje vo Bog
Ateizmot ne-veruvanje vo Bog
Panteizam e veruvanje deka "Bog e Se" i "Se e Bog".
Mnogu od religiite imaam panteisticki pogled:
Induizmot, Ortodoksniot ebraizam, duri i Hristijanstvoto so svojata Trojnost moze da se uklopi ovde,
Sufizmot vo Islamot.
За волја на вистината овојпат Гурџи (@Bog) е во право.ипси, ти појма немаш што си. ако не си атеист, или религиозен, тогаш со сигурност тврдам дека си
личносткојагобутаовсекојаженскадупкабездасекаеИСТ да му веруваш на дедо.![]()