Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
да и јас сакав тоа да прашам. Отпрвин ми се чини како недостаток али нека кажат експертите ;) Инаку @гринго ги видов карактеристиките, затоа и ме заинтересира, ептен се исплаќа за тие пари.

Поцврст е телефонот, батеријата е внатрешна нема вадење вака стандардно
симот и мемориската ти се од страна... тенок е идолот, солиден екран за тој телефон се на се не е лош воопшто, за парите што се нуди е бест бај, затоа и го има премногу кај нас

ако ти се укочи ќе задржиш подолго на пауер копчето и ќе се исклучи инаку ако е ептен сериозно блокирањето ќе треба да се потроши батеријата или на сервис ...

сериозно или се заебаваш? пошто имам шанса да го земам од т-мобиле при продолжување на договор и плус поени...може да дојде до кај 6-6500 ден. а реалната цена е 200 евра најмалце.

Сериозно. Ама цената не му е ни од близу 200е - нов е околу 150-160е реално.

Тука ќе прашам, маскава за Note 3 кај може да се најде низ државава?
XSpxaLT.jpg

Razlikata e shto baterijata ne se vadi odnosno kapaceto od nazad.

фала што ми преведе, ама не мислев на тоа ... мислев на тоа зошто е направена батеријата да не се вади ... кои се предностите, а кои се маните на таква батерија ... дали е подобро да се купи тел со батерија што се вади или со батерија што не се вади? што ако треба да ја смениш батеријата .. ќе те кошта ко нов телефон?
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 14:17 ---
Razlikata e shto baterijata ne se vadi odnosno kapaceto od nazad.

фала што ми преведе, ама не мислев на тоа ... мислев на тоа зошто е направена батеријата да не се вади ... кои се предностите, а кои се маните на таква батерија ... дали е подобро да се купи тел со батерија што се вади или со батерија што не се вади? што ако треба да ја смениш батеријата .. ќе те кошта ко нов телефон?

Последно уредено од модератор:
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 14:17 ---

Нема да те кошта ко нов телефон, на сервис се менува и таква батерија.
За предности само може да се каже не крцка телефонот, друго незнам што би можело да биде предност.

Последно уредено од модератор:
Нема да те кошта ко нов телефон, на сервис се менува и таква батерија.
За предности само може да се каже не крцка телефонот, друго незнам што би можело да биде предност.

ај некој што знае нека сподели ... за да не бараме на гугл ...

Ајде помош, кај и да е ќе можам да променам тарифата од Вип (3 месеци пред да истече договорот), па сакам покрај тоа што ќе ја сменам тарифата, да земам и некој телефон. Е сеа, не ми се даваат многу пари т.е. максимум би дал некои 3500-4000. Со тарифата која би ја земал (доколку наскоро не извадат некоја нова) во тие цени како најдобри ми се видоа Алкател Идол и Самсунг Галакси Тренд/ и Тренд Плус (меѓу овие 2 не видов некоја разлика...). Идолот го користат неколку познаниници, и освен еден, другите 3-4 ми кажаа дека не го бива, кочи итн...А Трендот, го има еден другар, ама кратко време, па сега засега нема проблеми...Искуство некој од тука да сподели? Или нешто друго за таа цена?

Ајде помош, кај и да е ќе можам да променам тарифата од Вип (3 месеци пред да истече договорот), па сакам покрај тоа што ќе ја сменам тарифата, да земам и некој телефон. Е сеа, не ми се даваат многу пари т.е. максимум би дал некои 3500-4000. Со тарифата која би ја земал (доколку наскоро не извадат некоја нова) во тие цени како најдобри ми се видоа Алкател Идол и Самсунг Галакси Тренд/ и Тренд Плус (меѓу овие 2 не видов некоја разлика...). Идолот го користат неколку познаниници, и освен еден, другите 3-4 ми кажаа дека не го бива, кочи итн...А Трендот, го има еден другар, ама кратко време, па сега засега нема проблеми...Искуство некој од тука да сподели? Или нешто друго за таа цена?

За тоа кој колку ќе кочи не знам,али Идолот има повеќе предности.Поголем екран,повеќе меморија,подобра камера и батерија.

Разликата е таа.Нема потреба од страв.

Зошто прашуваш?Сакаш телефон да купиш или...?

да да ... зошто некои тел ги прават со батерија која не се вади, зошто сите тел не се со батерија која се вади?

Meѓу овие телефони нема споредба - земај ИДОЛ.

да да ... зошто некои тел ги прават со батерија која не се вади, зошто сите тел не се со батерија која се вади?

Па зашто не прават мобилни на кои не се вади камерата? Или микрофонот? Или екранот?

Затоа што нема потреба да се вади.

Не знам што му прават твотие познаници на Идолот, ама еве веќе пола година како го имам и не ми правел проблем до сега.. Скоро сите игри ги фаќа без проблем, нема лаг и такви глупости.. Единствена маана е што од Алкател ваљда нема да пуштаат 4.2 апдејт, ако ти прави разлика...

Ме интересира која е разликата помеѓу Samsung N9000 Galaxy Note 3 и Samsung N9005 Galaxy Note 3? Како што заприметив иста цена се, се исто ама што е разликата....??

А што ако се прави споредна на Идол со самсунг galaxy Core?! Овој самсунг е 1000 поскап, има повеќе меморија (исто рам-1гб), послаба камера (никогаш не ми била особено битна камерата на телефонот, вкупно дали иам 100 слики направено од коа користам мобилен), процесорот му е ваљда подобар? Шо знам, некако ме кочи фактот што Идол е Алкател...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom