Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да ми препорачате мобилара за следниов проблем. Samsung S20Fe, претпоставувам отиде матичната бидејки веќе беше измалтретиран и многу грееше при работа со нова(и старата) батерија.

Ми треба мобилара/сервис кој би проверил дали чипот за меморија е оштетен и дали може да се екстрактираат податоците од него. Телефонот на полнач само го дава громчето за полнење и прави пали гаси нон-стоп.
Vo Makedonija sokoro i da takov Doktor nema da najdish!
Sasho kelaviot vo prilep bi mozhel da ti pomogni, AKO e stanat so Desna noga!

Да ми препорачате мобилара за следниов проблем. Samsung S20Fe, претпоставувам отиде матичната бидејки веќе беше измалтретиран и многу грееше при работа со нова(и старата) батерија.

Ми треба мобилара/сервис кој би проверил дали чипот за меморија е оштетен и дали може да се екстрактираат податоците од него. Телефонот на полнач само го дава громчето за полнење и прави пали гаси нон-стоп.
99.9% не е UFS меморијата. Најверојатно проблем со чипот за полнење ако грее матичната. Локална мобилара може да ти го реши проблемот ако има два дена искуство и не мења само екрани и батерии. У најлош случај, reball на UFS меморијата.

За екстракција на фајл систем тешко у МК, освен ако немаш врски у форензика.

99.9% не е UFS меморијата. Најверојатно проблем со чипот за полнење ако грее матичната. Локална мобилара може да ти го реши проблемот ако има два дена искуство и не мења само екрани и батерии.

За екстракција на фајл систем тешко у МК, освен ако немаш врски у форензика.
Daj be ne pishuvaj bezveznosti.
Plocata greela od chipot za polnenje.
Ako e taka neka stavi polna baterija i ce se podigni sistemot shto bi i mu sovetuval da napravi.
Imam ovde 2-3 Samsung telefoni podujani kako krofni i tie koga ce gi stavsh na polnenje go pravat istoto.
Im staviv ispravna baterija i funktioniraat normalno.

Vo sluchaj da telefonot trgni i go pokazhi Samsung logoto i se pali gasi togash e oshteten sistemot primerid Losh Update ili sl. i mozhi da se proba so novo Flashuvanje ama toa ne bi mu go preporachal zatoa shto e gi izgubi podatocite ( sliki, Dokumente...) i kako vtora prichina mozhi da bidi da e defekt memorijata.

Inache chipot ako mu go izvadi nekoj i ako e ispraven mozham jas da mu go prochitam. Imam specijalen programer za takvi chipovi

Последно уредено:
Daj be ne pishuvaj bezveznosti.
Plocata greela od chipot za polnenje.
Ako e taka neka stavi polna baterija i ce se podigni sistemot shto bi i mu sovetuval da napravi.
Imam ovde 2-3 Samsung telefoni podujani kako krofni i tie koga ce gi stavsh na polnenje go pravat istoto.
Im staviv ispravna baterija i funktioniraat normalno.

Vo sluchaj da telefonot trgni i go pokazhi Samsung logoto i se pali gasi togash e oshteten sistemot primerid Losh Update ili sl. i mozhi da se proba so novo Flashuvanje ama toa ne bi mu go preporachal zatoa shto e gi izgubi podatocite ( sliki, Dokumente...) i kako vtora prichina mozhi da bidi da e defekt memorijata.

Inache chipot ako mu go izvadi nekoj i ako e ispraven mozham jas da mu go prochitam. Imam specijalen programer za takvi chipovi
Не се разбираш у темата, PMIC има интернални buck конвертори мал напон, голема струја затоа грее. Друго, има i2c bus што комуницира со CPU, при конфликт или краток спој на чипот нема boot. Ти кажа дека грее и со нова батерија.

Преку кyр од мајстори шо работат на памет и се учат на клиентски уреди

Не се разбираш у темата, PMIC има интернални buck конвертори мал напон, голема струја затоа грее. Друго, има i2c bus што комуницира со CPU, при конфликт или краток спој на чипот нема boot. Ти кажа дека грее и со нова батерија.

Super,
Sega neka ti go donesi i za pola saat neka si go zemi.
Ako ne drugo batem shkolovan majstor so obuka kaj Samsung ce mu go sreduva.

Super,

Телефонот можеби 2 лета покажуваше знаци на прегревање, лани неколку пати Device Overheat особено ако е на сонце, а ова лето што помина направи повеќе пати. Телефонот последно се блокираше 3 минути откако упалив игра-се закочи како компјутер, се исклучи сам и почна да се рестартира додека некако успеав да го исклучам. По неколку обиди да го упалам го покажуваше громчето и Самсунг логото и пак се рестартираше. Еднаш стигна до Lock Screen, но со грешки во системот како нотификации ама само 2 секунди во кои не успеав да забележам што пишува и се исклучи. Се палеше со Самсунг логото додека веројатно имаше батерија, но ваљда од кога се испразни скроз кога го ставаш на полнач го дава само Громчето за полнење и се рестартира. Во ДОС не влага(ше) ни со командите од страна, не сакаше ни кога имаше батерија-уште помалку кога се испразни скроз.Очекував дека ќе откаже и имав префрлено дел од податоците но и многу ми останаа на телефонот.

Телефонот можеби 2 лета покажуваше знаци на прегревање, лани неколку пати Device Overheat особено ако е на сонце, а ова лето што помина направи повеќе пати. Телефонот последно се блокираше 3 минути откако упалив игра-се закочи како компјутер, се исклучи сам и почна да се рестартира додека некако успеав да го исклучам. По неколку обиди да го упалам го покажуваше громчето и Самсунг логото и пак се рестартираше. Еднаш стигна до Lock Screen, но со грешки во системот како нотификации ама само 2 секунди во кои не успеав да забележам што пишува и се исклучи. Се палеше со Самсунг логото додека веројатно имаше батерија, но ваљда од кога се испразни скроз кога го ставаш на полнач го дава само Громчето за полнење и се рестартира. Во ДОС не влага(ше) ни со командите од страна, не сакаше ни кога имаше батерија-уште помалку кога се испразни скроз.Очекував дека ќе откаже и имав префрлено дел од податоците но и многу ми останаа на телефонот.
Abe prijatele ,
TOA sto ti pregreval na sonce e sosema normalna rabota i ne e nikakov defekt. AMA izgleda ti ne si ja nauchil osnovnata lekcija "telefonot da si go chuvash!" pogotovo ne ostaven pod shoferschajbna ili v kola na 70 stepeni.
A toa shto pishuvash deka bootuval i se gasnel samo ti kazhuva deka Memorijata RAM pred se e u kurac.
eve gi do mene nekolku Samsug so ista mana. I nema vrska so Baterijata tuku so Ram sektorite. a najverojatno imash ladsni lemovi na ramot koi shto se sluchuvaat pri takvi nesovesni "Pregrevanja na Sonce".

Mozham da gi ja prochitam memorijata imam RT809H Programmer so poseben adapter (Samo Adapterot koshta ca. 90€) za tie Samsung Chipovite.
Ama uslov da go izvadish chipot i da mi go pratish po Avtobus za Deutschland.

Inache vo MkD ne baraj reshenie

Kako funkcionira so EMMC mozhish na videovo da vidish!

Последно уредено:
Super,
Важи, ако е меморијата ќе ти ја пратам
Ако можеш да го отвориш, притисни го процесорот со прст при boot и ќе видиш дали ќе подигне. Ако ти е само за податоци да извадиш, однеси го у сервис да му направат reheat на рамот, тоа е привремено решение. У СК во поголемите сервиси имаат EasyJTAG/UFI box за да извадат податоци од меморијата.

Тоа што прегревал на топлина и се исклучува е NTC заштита на телефонот. Ако не успееш да го средиш пиши ПП.

Важи, ако е меморијата ќе ти ја пратам

Ако можеш да го отвориш, притисни го процесорот со прст при boot и ќе видиш дали ќе подигне. Ако ти е само за податоци да извадиш, однеси го у сервис да му направат reheat на рамот, тоа е привремено решение. У СК во поголемите сервиси имаат EasyJTAG/UFI box за да извадат податоци од меморијата.

Тоа што прегревал на топлина и се исклучува е NTC заштита на телефонот. Ако не успееш да го средиш пиши ПП.
Abe kakov preheat kakov jtag.
Samo Rework reflow.
Preheat e samo djabe gubenje vreme i rizikuvanje da go oshtetat ushte povejche.
A Jtag nishto ne mu pomaga dodeka e defekt.
Toa se koristi za da go ozhivee ako e bootloader defekt i ako so nov flashen ne odi .

I da ti bidi pojasno, samo 30 godini se zanimavam so elektronika i doma gi imam site Maschine i alati od Rework Station do do Labor Oszilloskop i shto ushte ne.

1000001777.png

Abe kakov preheat kakov jtag.
Samo Rework reflow.
Preheat e samo djabe gubenje vreme i rizikuvanje da go oshtetat ushte povejche.
A Jtag nishto ne mu pomaga dodeka e defekt.
Toa se koristi za da go ozhivee ako e bootloader defekt i ako so nov flashen ne odi .

I da ti bidi pojasno, samo 30 godini se zanimavam so elektronika i doma gi imam site Maschine i alati od Rework Station do do Labor Oszilloskop i shto ushte ne.

Прегледај го приврзокот 459893
Бате оваа рингла ти е за PCH/CPU/GPU и слично, не за 1x1 чипови. Додека подесеш параметри, со 861dw ќе го извадиш чипот.

Џабе флексаш :D

Бате оваа рингла ти е за PCH/CPU/GPU и слично, не за 1x1 чипови. Додека подесеш параметри, со 861dw ќе го извадиш чипот.

Џабе флексаш
Da be bate zatoa ja plativ 3800€ za ringla da bidi.
Otvori gi ochite i ch vidisch deka e so segmenti od najmal do najgolem.
Inache toa e orginalna slika sega e modificirana so optika za avtomatsko pozicioniranje i podiganje na chipovite i dodaden e Interface za rabota preku PC.

Ama jebiga so 861dw si pobrz i poprecizen. :facepalm:
Eh deca deca.
Toa lanjoto 861dw ne bi mu go dal ni na @Ron Burgundy da si lepi zhici za tochakot.

Inache toa e orginalna slika sega e modificirana so optika za avtomatsko pozicioniranje i podiganje na chipovite i dodaden e Interface za rabota preku PC.

Eh deca deca.
Toa lanjoto 861dw ne bi mu go dal ni na @Ron Burgundy da si lepi zhici za tochakot.

Брат, ти правиш reball на графички со оваа?

Eh deca deca.
Абе Руски Термопро е 2к EUR со комплет интерфејс и сензори, китајското срање 38000 :ROFLMAO:

Не е проблемот у опремата, до тебе е бате. И најскапа да е ако не ти фаќа црпката ништо..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom