Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
според тоа што те прочитав, достапен си само црн ти е дисплејот?

90% софтвер.
сум имал мн слични случаеви без рипери мод кога ги флешувам, телефонот работи се нормално и еднаш во 3-4 саати црн екран т.е. се затемнува полека...

според тоа што те прочитав, достапен си само црн ти е дисплејот?

90% софтвер.
сум имал мн слични случаеви без рипери мод кога ги флешувам, телефонот работи се нормално и еднаш во 3-4 саати црн екран т.е. се затемнува полека...
Ne sum dostapen. Isto e kako da sum go isklucil prethodno ("so pritiskanje na crvenoto" :D).

ахм... е ова е веќе нешто поразлично.

секогаш на вакви дефекти, секој сервисер ги практикува следниве чекори:
1. удри го тапо од маса, види дали ќе изгасне (2-3 пати повтори)
2. превиткувај го, притискај го од страните
3. провери контакти на батерија и од плочата каде лежат за батеријата, дали се свиткани или не излгедаат сите рамно
4. пробај со друга батерија
5. префлешувај го
6. смени му процесор
pos.gif

7. однеси го на постручен сервис.

од 1 до 4точките, на која ќе падне види... за да ти дадам дијагноза.

ахм... е ова е веќе нешто поразлично.

секогаш на вакви дефекти, секој сервисер ги практикува следниве чекори:
1. удри го тапо од маса, види дали ќе изгасне (2-3 пати повтори)
2. превиткувај го, притискај го од страните
3. провери контакти на батерија и од плочата каде лежат за батеријата, дали се свиткани или не излгедаат сите рамно
4. пробај со друга батерија
5. префлешувај го
6. смени му процесор
pos.gif

7. однеси го на постручен сервис.

од 1 до 4точките, на која ќе падне види... за да ти дадам дијагноза.
Na prvite 3 ne padna, a za 4-toto nemam momentalno druga baterija. Sepak da si go odnesam jas na servis i taka uste imam garancija, da ne si ja macam jas dusickava :D. Fala mnogu, pozz

како да видам кој firmware го имам на SE P1i?

Знае некој колку вреди нокиа 66 10?

Шо е финтата со Audio Interference?
Шо е разликата ако е On/Off?

Јас, пак.
Направив и мастер рисет на телефонот, ама пак остана проблемот со неприкажување на букви. Значи да повторам, SЕ k800i кој не прикажува букви во одредени јава апликации, во медиа плеерот и сл.

Loading = o i g
Call = ll
Start application = S r app c o

Чаре?

СПАМ!

Јас, пак.
Направив и мастер рисет на телефонот, ама пак остана проблемот со неприкажување на букви. Значи да повторам, SЕ k800i кој не прикажува букви во одредени јава апликации, во медиа плеерот и сл.

Loading = o i g
Call = ll
Start application = S r app c o

Чаре?
симни XS++
симни USB Flash Drivers
Симни Мејн
Симни Фајл Систем
Флешувај...

ти требаат линкови и туториали?

Aј сеа вака...во дилема сум..Дали да зимам НОКИА 6600 или Сони w550 walkman..првиот ми го дават 3.000 вториот 3.500..и двата се како нови..само малку помош кој да го земам..:wink:

нокиа 6600 реално повеќе од 2000 денари не вреди.
а тој другиот ни толку.

како и да е сониериксонот во функции и квалитет е подобар, само што имаш некои ограничувања како меморијата, лош е слајдерот т.е. ротационен дека е ако не си внимателен многу лесно ќе го оштетиш, маската му е гумирана што значи исто така и таа лесно се оштетува и доста софтверски страфаат w550те...

Aј сеа вака...во дилема сум..Дали да зимам НОКИА 6600 или Сони w550 walkman..првиот ми го дават 3.000 вториот 3.500..и двата се како нови..само малку помош кој да го земам..:wink:

Нокиата (ако ти ја дадат максимум за 2000 ден.):vozbud:

Necrophilia јас да прашам, да не би уште да се занимаваш со репарирање на батерија :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom