Пост на кој сте се изнасмеале

Драга,
Вселенскиот телескоп Џејмс Веб (или по нашки Сунгерот Боб :icon_mrgr:) ќе може да ја види светлината на која и требаат 14 милијарди години да стигне до нас. Фактички, ќе го види раѓањето на нашиот Универзум :shok2:
Ние како генерација имаме шанса да добиеме одговор на дел од најфундаменталните прашања што човештвото ги познава.

Ајде со Господ напред :)

Nukola da si jades nosot! :pos:

Последно уредено од модератор:
5a1bf3897fcfb3a9d498230ac9b26d11.jpg

Шта речи

Толку сум се избрукал, што мора го пишам, како превенција некому да се деси истото. :facepalm:

Дома традиционално си правиме ракија. Дали шливовача, дали лозова, дали од мушмули, зависно од тоа каква е годината и шо има најмногу родено. Па така ако се погоди да има добра реколта и се испече баеѓи ракија, вишокот го продаваме.

Нормално си имаш редовни муштерии на кои им продаваш речиси секоја година. А во сезоната на слави која е моментално, побарувачката е најголема. Има еден познаник на татко ми кој секоја година ни купува. Пред месец дена зема 3 литри, ко секоја година задоволен од ракијата ја шмугнале малку побрзо од очекуваното па минатата недела се јави за да му наместиме уште едно литро, за да има за слава.

И така ми врти татко ми во понеделникот, вика ќе дојде овој, напуни му од појаката и не му наплаќај, редовен е човекот си заслужил. И идам јас горе во собчето до тераса, јер таму седат “избраните“ билноци со појака ракија, точам во шише од Кратошија (или Смедеревка), класика. Го оставам шишето во ходникот и слегувам да вршам други работи.

По некое време лае кучето, ете ти стигнува кола, доаѓа чоеков.
„Еј кај си шо праиш, како има?“
„Еве по дома, ајде ако си за кафе, ракиичка.“
„Не, не, немам време знаеш како е слава утре па во гужва сме дома, дај ракијата и ќе си одам.“

И океј, се качувам по скали, зеам шише, му давам, пари не мора, чао, среќна слава итн....

Вчера, доаѓа дома татко ми:
„Па ти нормален ли си бе? Што ти е проблемот? Се заебаваш со мене или си се мрднал?
(ја неам појма шо се дешава, пробуваш да ти текне дал си направи беља и си скрил нешто, нема...)
„Што збориш бе човек, што сум направил?“
„Како бе што си направил, си му дал вода на Трпко место ракија.“
„Што?“
„Е што, што? Кај ти е паметот? Како може да...“
(продолжува да вика)

Мене ми светнува у глава што може да сум направил, трчам по скали, го глеам шишето оставено на местото кај што го оставив! А му дадов шише на човекот! Во тој момент сфаќаш што си направил. Се вртиш кон даската за пеглање која е покрај скалите, глеаш нема шише до неа. Сум у дал дестилирана вода што мајка ми ја употребува за пеглање на човекот.

Ееееееј превриена вода сум му дал место ракија ебате!

Ти ебам и истите шишиња и паметот што ми летал, брукиии!

Слагам му кажувам на татко ми што сум направил, тој почнува со „Бог да чува, бог да чува...“ и ништо ајде, земи го шишето и однеси му на човекот ракија, извини му се, иако веќе му завршила славата.

И идеш кај чоеков, му раскажуваш што се десило. Ми вика ај сеа да мавнеме по една, ама од ракијава, не ти давам од дестилираната вода. Се кинете од смеење двајцата.

Среќа што ја пробал пред да ја понуди на гостите, да им понудел на гостите, е тоа би боло максимална брука.
:pos::pos:

Ноу комент. :pos:

Или ко со делава. Читаш книга од рандом јак типац, еве Алан По че го земам, и книгава не ја бива во некој дел и ти вика братов-Абе тогаш имав треска таа вечер ко го пишував, се изнервирав ми снема мастило, ме стегна за серка и тн и тн причини... :)

Edgar%20Allan%20Powex-large.jpg

Смешно е зато што фацата му изгледа ко да пати од константна серка, налет то :ROFLMAO:

[quote uid=16473 name="DirectX" post=7496081]Аха, е кај мене е за никаде. Имам 33 години. Сите пријатели се средија, и пријателките исто така. Мојата девојка ми раскина и отиде во Австралија, и така сега си седам сам дома. Изгубив контакт со сите. И највеќе од се ме лути кога ќе ми дадат совет дека треба да искачам и да шетам...а јас сам на овој свет. Па сам кај да одам.<br />И така некако ми личи дека ова ќе трае долго.[DOUBLEPOST=1448325313][/DOUBLEPOST]Ах да, најважното, зборот ми беше, нежалам по неа... жалам што сум сам.[/quote]<br />
Лет 3 му реплицира:

а бе и сам можеш навечер да излезеш, не знам од каде си али пример овде во битола ноќе низ парк или зад спортската, или на тумбекафе кај шо одат паровите на клецкање има доста осамени кои се кријат по грмушки или во мрачни места и тивко посматраат љубовни сцени и захвати. Ти треба само капче црно на гла, мантил подолг, палома и сончоглед и семки по џепови

Го слушам поглаварот на исламската заедница често збори дека исламот бил љубов, толеранција, разбирање, соживот, тра ла ла. Ако е така нека повели и нека покаже на дело дека ги респектира на не муслиманите со тоа што нема да им пее над главите секојдневно по 5 пати.
:pos:Е тоа е љубоф, а не само на збор!

Демек седи некое битие на небото и промислува „И нека му се замати мокраќата на Петрета па да му најдат слуз во урината, и бидна така„ или „ И нек вергла југото на Спасе но да не запали ради разводната капа, јас сум твојот Бог„ „И на избори нек излезат 43% граѓани од кои 56% за Вмро нек гласаат„
:pos::pos::pos::pos::zver:

Сагата продолжува:
и какањето е по божја воља, ја ќе те затни и ќе те фати запек ја ќе те благослови па ќе прскаш наоколу зависи од Неговата воља
Не е, туку е последица од падот Адамов.
Какањето е последица на падот Адамов бе....! :pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Ќумрам...!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom