Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Која клима ? Јас до сега немам приметено клима да има пуштено во автобус... Вајда навикнати се на кантите без клима :)

Ima klima, ali ne ja pustaat, valjda poso e esen i nema potreba? ali realino gleano i koa ke treba nema da pustaat, ili ke pustaat u zimo, ali kartite ke bidat 35 i 40, "odrzavanje za klimite".

I got a little something for your klimi. I's called a boot to the head!

Прочитав погоре но одговор на моево прашање не најдов, незнам на кој пост мислиш. Ако мислиш дека и они можеле па демек и ние така треба, не те разбирам, од челик ако сакаш биди пак ќе се разболиш и тродупло поскапо ќе треба да платиш
Кога работев во нет кафе кое ми беше 10км од дома идев на работа со точак и пукав од здравје. Сега работам 23км од дома, и патувам со бус и секоја есен и секоја пролет одам кај докторката. Ти ибам автобус и све по ред.

Цело средно го поминав идејќи пешки / со точак, на факултет само со точак и пешки сум идел. Така да овие муабети по дома збори им ги, не можам да идам, немам време . А да дремеш на кајгна и на фејсбук со саати имаш време.
Не живееме во камено време, секој човек треба да има услови да оди во школо/работа со автобус или кола, а времето може да го искористи секој човек паметно на едукација и сл. И дедо ми јадел леб и сол па дали тоа значи дека треба некого да убедувам да јади леб и сол и да не бара подобри услови за живот

Neli novite avtobusi pomalce ke trosea? Onda ako e taka zasto da poskape kartata, koga i onaka naftata bila i poskapa a togas ne poskapelo

Ова ти е аргументот, мислам really !?

Имаш ли ти друг вид на превоз освен ЈСП !? М !?
Слобода превоз - приватните ;)
За останатите што велат да се оди со точак, кажете им го тоа на тие од Зелениково кое е 30 километри од центар.
Ќе се преселат де, еее .......или ќе ги праќаме на tour de France :pipi:

35денари билет, за колкава релација ( колку км? )

ја еве, у Источна Мк. ( * Јакимово * - Виница поточно ) не сум се возела бааги со автобус, ама цените се следниве:
Виница - Кочани - 30 ден. - АВТО АТОМ, 40ден. БеровоТранс ( релација 13-15км )
Виница - Штип - 130 ден. - АВТО АТОМ, 140 ден.БеровоТранс ( релација 40-45км )
Виница - Скопје - 300 ден. БеровоТранс ( релација, 120км )

пс: повратна Виница - Скопје - 500денари.

as far as I know, Виница - Кочани со БеровоТранс е увек била 40ден. па не сме се жалеле ..

сеа за сеа, цените се исти ..таксито си е 50ден. 2км
^ no hard feeling fellow Скопјани (:

ОД ЈСП СЕ ПРАВДААТ СО ПОСКАПУВАЊЕТО НА НАФТАТА :tapp:

Па немаат со што друго, а пази кога беше поскапа не го поскапеа билетот, не ради друго дека беше месец на владата, овај на.. државата де.
Втора работа оти поскапуваат е ради што луѓето ги кршеле, па сеа требало да се поправаат. Какви куродркачи се не ми се верува. :tapp:

Не бе треба да направиме „Не плаќам цел месец во ЈСП“ движење и да не плаќаме цел месец, па кој ги тркала.

Neli novite avtobusi pomalce ke trosea? Onda ako e taka zasto da poskape kartata, koga i onaka naftata bila i poskapa a togas ne poskapelo

И трошат помалце, но тие сакаат да го ограбат народот. И сега немаат на што да се извадат и ќе кажат овтобусите многу трошат и треба картите да поскапеме.

Па немаат со што друго, а пази кога беше поскапа не го поскапеа билетот, не ради друго дека беше месец на владата, овај на.. државата де.
Втора работа оти поскапуваат е ради што луѓето ги кршеле, па сеа требало да се поправаат. Какви куродркачи се не ми се верува. :tapp:

Не бе треба да направиме „Не плаќам цел месец во ЈСП“ движење и да не плаќаме цел месец, па кој ги тркала.

Дека ги кршат, ги кршат ама НЕМАМЕРНО повеќе заради слабиот материјал на изработка. И секако на се му треба одржување, ама парите кој ги земаат од слободни, плус школските слободни и продажбата на картички во автобус и билетарниците се доволни за да го покриат тоа.
Да не заборавиме тоа што пиша ти другар, да зошто билетите не поефтинија кога беше нафтата поефтина на светските берзи. И за билети најголемо неплаќање има на линиите број: 2,2а, 19, и уште некој други. Доколку контолата фати Македонци како не платиле билет тогаш го нае***ле, а во 2-ка само ќе си продолжат............

Иначе како што ми стои работава, преку зима ќе бидат цениве, па на лето ќе ги намалат,чисто онака од мој аспект, земени се пред вид навиките на луѓето за време на различните годишни времиња, пошто знаеме дека ЈСП не е непрофитна организација и дека направија огромна инвестиција во последно време со новите автобуси.
П.С.
Јас знам дека сум досаден, ама пак ќе си прашам какви ќе се разликите за новите месечни карти?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom