Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Now how about a nice warm sweet cup of fuck you. Цели 100 денари поскап билетот за тие што се возат само во градска зона. Што по ѓаволите ќе ми е мене универзален билет, да не се возам редовно до Бучинци?

Now how about a nice warm sweet cup of fuck you. Цели 100 денари поскап билетот за тие што се возат само во градска зона. Што по ѓаволите ќе ми е мене универзален билет, да не се возам редовно до Бучинци?
Извини шо "клизам", колку беше и колку стана билетот за кој зборуваш и за каков вид на билет станува збор.

narode dosta e zezanje :pos:
sala na strana ama vo Ohrid biletot e poeftin
bas i mene me zacudi poskapuvanjeto na biletite
zima e i narodot tesko ce se snajde tuku (imaa i drug nacin divo da vleguvaat kako i do sega od pozadi j.biga narod mora da se snajde

Еве ја и веста, мала споредба со Охрид (макар е многу помал пазар, би требало да се помали можностите за големи промени на цени)
А.Д. „Галеб“ локално ќе вози по двојно пониски цени!
icon_at_textsize.gif

galeb_gvn2.jpg
А.Д. „Галеб“ Охрид за половина ги намали цените на билетите за локалните линии.

Од 1-ви ноември автобусите на „Галеб“ кон населбата Радојца Новичиќ ќе сообраќаат по цена од 15 денари, а месечниот билет ќе изнесува само 500 денари. Билет во еден правец за Велгошти, Лескоец, Косел и Лакочереј ќе чини 20 денари, а месечниот 600 денари, додека за Пештани граѓаните ќе патуваат по цена од 30 денари, односно за 800 денари месечно.

Од „Галеб“ велат дека новите цени економски се неоправдани, но на ваков чекор се решиле со цел да го свртат вниманието на јавноста, а пред се на надлежните институции кон проблемот со дивите автопревозници кои со години создаваат нелојална конкуренција.

-Целта на оваа кампања е да се елиминираат дивите превозници. Притоа не сакам да го нападнам општинскиот сообраќаен инспектор Митко Талески кој коректно си ја врши работата, но тие постојано изнаоѓаат дупки во законот, а поднесените пријави против нив не добиваат судски епилог.-изјави Димитар Василески од А.Д. „Галеб“.

Според него во случајот има простор за делување и на трудовата и финансиската инспекција, бидејќи дел од автопревозниците незаконски работат и не се регистрирани за дејноста која ја обавуваат.

OhridNews

26.10.2011 08:00

Прочитана е : 3704 пати

© 2011 Ohridnews.com

Дали си ти нормален кажи ми?
Од школо сум од 7 ипол,станував у 6 20 и со автобус коа идам..Коа треба да станувам ја насабајле за да идам у школо,во 5 сабајле можеби? И после да бидам способен за у школо?после 5 извозени километри?Нека фатат министриве со точак да одат а не со мерцедеси..Јесда ја не плаќам али муабетов што го збориш нема логика.
Уствари коа ке размислам,нека ја направат државава како холандија,па не точак туку пешки ке идам низ град.Ова муабетов за точаците е од луѓе што возат мерџовци па се курчат да возиме точаци а не ни пробале да возат низ град ..
Возење со точак до центар и назад ти е ултимејт сурвајвл..
Со ваква младина државата не треба да се грижи за својата индина бидејќи ја нема.Само за споредба , во Холандија која како што сите знаеме е сиромашна земја и луќето немаат пари да си купат коли.

А бе треба да се платат тоа автобусите шо мислите вие, него дали се договорија за музиката што ќе се слуша во автобус остави другото.

А и ако ви е скап животот во Скопје земете овци пасете плата 1000 евра чист воздух и нема потреба од ЈСП :icon_lol:.

1. Segde idam peski osven na gosti kaj moite
2. Na gosti kaj moite idam so tocak, so avtobus retko, ako e ladno
3. Novive dvokatni se dobri, samo sto tolku se cincari od JSP sto ne stavaat konduktor na vrata, pa neli imaat malce pamet da svatat deka modelot ne e za karti sto se kupuvaat kaj vozacot
4. ???
5. profit

P.S.

35 den? Kur so ke im se vozam, plemeto nivno.

Со ваква младина државата не треба да се грижи за својата индина бидејќи ја нема.Само за споредба , во Холандија која како што сите знаеме е сиромашна земја и луќето немаат пари да си купат коли.
ја радо би идел со точак за да не се тепам со пензионери али ја ваква улица кај нас не глеам..Ако знаеш ти си у некоја паралелна димензија каде што ние имаме велосипедски патеки кажи како да дојдам таму...Сум пробал неколку пати да возам точак до град,и завршувало со боже после ова ветувам не возам точак више..

А ако го прашаш на сајтот и на свечена конференција ќе те викне и ќе ти одговори. Хах тешко би добил одговор за било што. :unsure:

Шала беше, а и зашто да не го праша !? Видовме дека нема фајде од мејловите, ама барем знаат дека постојат луѓе кои не ќутат.

Инаку треба да организираме „Не плаќам во ЈСП ден“. Да се собереме поголема толпа луѓе и да не платиме во бус и да се возиме од бус во бус додека не начекаме контрола. Да видиме што ќе направат кога пола и повеќе патници нема да им плаќаат и кога нема да сакаат да им дадат лична карта и нема да сакаат да се симнат од бусовите.

ја радо би идел со точак за да не се тепам со пензионери али ја ваква улица кај нас не глеам..Ако знаеш ти си у некоја паралелна димензија каде што ние имаме велосипедски патеки кажи како да дојдам таму...Сум пробал неколку пати да возам точак до град,и завршувало со боже после ова ветувам не возам точак више..
Цело средно го поминав идејќи пешки / со точак, на факултет само со точак и пешки сум идел. Така да овие муабети по дома збори им ги, не можам да идам, немам време . А да дремеш на кајгна и на фејсбук со саати имаш време.

Цело средно го поминав идејќи пешки / со точак, на факултет само со точак и пешки сум идел. Така да овие муабети по дома збори им ги, не можам да идам, немам време . А да дремеш на кајгна и на фејсбук со саати имаш време.
браво ондак што да ти кажам..:) Не дремам на кајгана и фб со саати немај гајле..Незначи дека ако може да се вози со точак дека мора.Или сеа ги поскапеа афтобусиве па неаме како да се вадиме,па ајде у име на екологијата и здравото живеење..оди бегај бе....Нема теорија по ладново да пипнам точак,поготово не у 5 саат сабајле..Ја мрзнам на автобуска дур дое афтобус непа со точак да идам..На крај краева напрај велосипедска патека до центар на град,не ми се ризикува да ме слупа нешто по улица..
--- надополнето: Nov 14, 2011 8:36 PM ---
30 ден плаќавте за оние стари крнтии од автобуси,а многу ви е 35 ден за нови климатизирани???WTF???
автобусите се од буџетот на државата,не се инвестиција на јсп па да си ги враќа парите.
А и окулу ова,порано се возев у крш таксиња за 100 ден до дома...Сеа таксињата се со телевизор и се удобни,али еден ден се возам еден ден си идам пешки.Толку од удобноста :)

Изнакупувајте се сега во билетарниците карти за автобус додека не поскапеле. :D

Neznaes da vozis tocak.

30 ден плаќавте за оние стари крнтии од автобуси,а многу ви е 35 ден за нови климатизирани???WTF???

Која клима ? Јас до сега немам приметено клима да има пуштено во автобус... Вајда навикнати се на кантите без клима :)

Ова ти е аргументот, мислам really !?

Имаш ли ти друг вид на превоз освен ЈСП !? М !?

За останатите што велат да се оди со точак, кажете им го тоа на тие од Зелениково кое е 30 километри од центар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom