Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Дека ги кршат, ги кршат ама НЕМАМЕРНО повеќе заради слабиот материјал на изработка. И секако на се му треба одржување, ама парите кој ги земаат од слободни, плус школските слободни и продажбата на картички во автобус и билетарниците се доволни за да го покриат тоа.
Да не заборавиме тоа што пиша ти другар, да зошто билетите не поефтинија кога беше нафтата поефтина на светските берзи. И за билети најголемо неплаќање има на линиите број: 2,2а, 19, и уште некој други. Доколку контолата фати Македонци како не платиле билет тогаш го нае***ле, а во 2-ка само ќе си продолжат............

Си ја знаеме маката друже, него јас не сум видел да ги кршат новите, овај најискрено. Може некој одвреме навреме ќе си ја бапне главата во плафон, ама не се крши плафонот така лесно.

Си ја знаеме маката друже, него јас не сум видел да ги кршат новите, овај најискрено. Може некој одвреме навреме ќе си ја бапне главата во плафон, ама не се крши плафонот така лесно.
Ја редовно си ја мавам главата у двоспратните, пошо забораам дека се по мерка на Миле и кинезите :pipi:
Ако е куско, нека е новко :icon_lol:

Извини шо "клизам", колку беше и колку стана билетот за кој зборуваш и за каков вид на билет станува збор.

Месечен билет, градскиот беше 950 сега нема градски и приградски зони туку се во едно и е 1050 денари.

Мене и досега ми беше 1050 така што не ме фаќа поскапувањето. Дечки па бар имате приватни возете се со нив. Јас може ќе се сменам со воз :) Поскапувањето одама се најавуваше и се некако го одложуваа. Што се однесува до оштетувањата што има сите да плаќаме за нешто што го скршил некој друг? Нека го казнат него бре! Одржување на новите автобуси ?:pos: кое црно одржување еден тон прашниа ги перат ли се прашувам воопшто

Кога работев во нет кафе кое ми беше 10км од дома идев на работа со точак и пукав од здравје. Сега работам 23км од дома, и патувам со бус и секоја есен и секоја пролет одам кај докторката. Ти ибам автобус и све по ред.
Види кога размислуваме не треба да гледаме само од сопствениот агол, немаат сите ист имунолошки систем, немаат сите по 20, 25 години, има болни, нежни, постари мажи, жени, проблеми со синуси, едноставно секој човек треба да има услови да оди на работа со автобус или кола, а не на -20 со точак или пешки, а ти ако сакаш никој не ти брани оди со точак во зима.

Горе на двокатните ако седнеш напред тие за заштита од сонце што се спуштаат, лесно се кршат и тие за климата. Друго нема ништо ама тоа е заради слабиот материјал и тапата изработка. Иначе кај истите Кинеските двокатни автобуси беше пронајдена и фабричка мана, голем дел од нив при првиот дожд прокапаа o_O .

И плус камерите снимаат лесно може да се фати тој што го оштетил...

Ја редовно си ја мавам главата у двоспратните, пошо забораам дека се по мерка на Миле и кинезите :pipi:
Ако е куско, нека е новко :icon_lol:

Ааа да те видам во петок или сабота навечер кога си ја пазиш фризурата исто ко и штиклите. ;)

Горе на двокатните ако седнеш напред тие за заштита од сонце што се спуштаат, лесно се кршат и тие за климата. Друго нема ништо ама тоа е заради слабиот материјал и тапата изработка. Иначе кај истите Кинеските двокатни автобуси беше пронајдена и фабричка мана, голем дел од нив при првиот дожд прокапаа o_O .

И плус камерите снимаат лесно може да с ефати тој што го оштетил...
Е*еш ти слаб квалитет и фабричка маана, битна е провизијата ;)

И плус камерите снимаат лесно може да се фати тој што го оштетил...

Ти сеуште мислиш дека е тоа причината !? Дај не зезај, поумен си. ;)

Мамицата нивна! По улица кога шетам и кога ќе ги видам сите автобуси со различна реклама, во различна боја ми се гади. А требаше сите црвени да бидат ... нека го укинат тоа пензионерското возење и ете им ги парите.

Не ме разбра, тоа е "мачкина кашлица" еб*** то оштетување... xD Тоа ако кошта да се замени 30 денари. :D

Аааа епа не сум те разбрал. Важно ти ме разбра, а и се разбравме на крај. Абе види се ќе најдат само да се правдаат дека поскапувањето е оправдано, а глуп и гладен на се верува само не на својот стомак. ;)

Ааа да те видам во петок или сабота навечер кога си ја пазиш фризурата исто ко и штиклите. ;)
Најбољи е просторот помеѓу седиштата и средниот дел за стоење. Тој е наменет само за еден стојач, кој ќе се држи за ***** а за разминување мало морген, додека па тие шо седат имаат можност да си ги бацнат коленцата си. :icon_lol:
Да ги немавме секспертиве ќе требаше да ги увеземе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom