H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Читам на Сител(од Time де leech-от) ќе поскапеле за 6% од 30 на 35 денари.
Инаку кој сака нека прогугла цената на нафтата во 2009 се движеше околу 82 долари за барел, денес е околу 97 реално зголемување од околку 18.3%. Со учество во цената на билетот од 33% ова му доаѓа како оправдано зголемување од 6%. И се ок освен тоа како 6% од 30 е 5. Време е да си отворам учебникот по математика за 6-7 одделение пошто има изгледа некои промени во теориите..
Шала на страна можеби е земена некоја просечна цена со вкучен удел на количината на секој различен вид на билет, ама некакко тешко ми е да поверувам.
П.С. Хип-Хоп има релно здрава идеја со велосипедите, дел од мај и јуни јас го поминав на релација карпош 4 - Факултети, не зема повеќе од пола саат, ама па затоа доста е ризично, пред се поради недостатокот на култура и инфраструктура.
П.П.С.
Ако некој ги знае предложените промени на цени и удел на истите во вкупната продажба нека пише, бар да не ја тупиме без везе.
Проблемот е што во градот нема доволна конкуренција. Имаме Приватни превозници, ЈСП и мал број на Такси компании заради тоа што сега лиценците за Такси се скапи и некој прекинаа да возат такси а на други не им се исплатеше. Кога ќе биде изграден трамвајот би се добило уште една конкуренција и се надевам на поефтини цени дека ќе биде на струја.
Малце ме буни ова поскапување, дали им требаат пари сега па заебаваат, дека цената на нафтата на светските берзи паѓа во последно време додека во Македонија регулаторната си го дрви к***... Ако е до нафтата поарно ќе беше да земат автобуси на елетричен погон како што се напавуваат сега во Европа, а и по еколошки се.

Очекувам информации во теков на неделава што ќе биде со приватните превозници како ќе биде, дали ќе го следат примерот на ЈСП. Ах што убаво беше поарно 15 денари и приватен и државен автобус беше.