Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Читам на Сител(од Time де leech-от) ќе поскапеле за 6% од 30 на 35 денари.
Инаку кој сака нека прогугла цената на нафтата во 2009 се движеше околу 82 долари за барел, денес е околу 97 реално зголемување од околку 18.3%. Со учество во цената на билетот од 33% ова му доаѓа како оправдано зголемување од 6%. И се ок освен тоа како 6% од 30 е 5. Време е да си отворам учебникот по математика за 6-7 одделение пошто има изгледа некои промени во теориите. :P.
Шала на страна можеби е земена некоја просечна цена со вкучен удел на количината на секој различен вид на билет, ама некакко тешко ми е да поверувам.
П.С. Хип-Хоп има релно здрава идеја со велосипедите, дел од мај и јуни јас го поминав на релација карпош 4 - Факултети, не зема повеќе од пола саат, ама па затоа доста е ризично, пред се поради недостатокот на култура и инфраструктура.
П.П.С.
Ако некој ги знае предложените промени на цени и удел на истите во вкупната продажба нека пише, бар да не ја тупиме без везе.

Проблемот е што во градот нема доволна конкуренција. Имаме Приватни превозници, ЈСП и мал број на Такси компании заради тоа што сега лиценците за Такси се скапи и некој прекинаа да возат такси а на други не им се исплатеше. Кога ќе биде изграден трамвајот би се добило уште една конкуренција и се надевам на поефтини цени дека ќе биде на струја.

Малце ме буни ова поскапување, дали им требаат пари сега па заебаваат, дека цената на нафтата на светските берзи паѓа во последно време додека во Македонија регулаторната си го дрви к***... Ако е до нафтата поарно ќе беше да земат автобуси на елетричен погон како што се напавуваат сега во Европа, а и по еколошки се. :)
Очекувам информации во теков на неделава што ќе биде со приватните превозници како ќе биде, дали ќе го следат примерот на ЈСП. Ах што убаво беше поарно 15 денари и приватен и државен автобус беше. :D

Муабетот е дека ЈСП можеби воочија нешто од писмата што им се испраќаа.
Видоа директно како другите компании (ЕВН) се справуваат со истиов проблем и со исти мерки ќе го решат.
Кога една група на луѓе не плаќа, има друга што ќе мора да плаќа, како сметката на крај би дошла во позитива. Нејсе, народот ќе се побуни 3 дена и откако ќе излезе некој од ЈСП и не просветли дека ова покачување е заради "покачената цена на бензините", толку ќе биде.
Никој новинар нема да смее повторно да чепне на темата ЈСП, ако воопшто некој до сега напишал нешто до сега.
И народот ќе мора да си трпи.
Групата што не плаќала до сега ќе си продолжи да не плаќа, никому ништо.

Жално и вистинито. :/

ако ги поскапуваат барем нека ги прават на време пример со еден билет можеш 90 минути да се возиш....

Или возете се со ЈСП и плаќајте карта, или барајте по ефтини алтернативи, ако најдете јавете! Велосипед е моментално најефтина друго не знам...

Ти можеш да одиш со велосипед но успат застани до Зегин да си земеш антибиотици, фервекс и витамин Ц

Нека ми одговори директорот на ЈСП зашто кога нафтата беше 140 долари барел не ги поскапе тогаш само тоа сакам да знам ???

Ти можеш да одиш со велосипед но успат застани до Зегин да си земеш антибиотици, фервекс и витамин Ц

Ај читај погоре ме мрзи да се повторувам.

Нека ми одговори директорот на ЈСП зашто кога нафтата беше 140 долари барел не ги поскапе тогаш само тоа сакам да знам ???
Па не знам се поскапува, не сакаат да бидат поназадни. Зошто овие, кога можеме и ние! :D

Абе види, не дека не сакаа и не пробаа, ама не им се придружија приватниве и прометот на ЈСП почна да паѓа нагло(им презедоа муштерии) и на крај пак си ги вратија старите цени.

Ај читај погоре ме мрзи да се повторувам.
Прочитав погоре но одговор на моево прашање не најдов, незнам на кој пост мислиш. Ако мислиш дека и они можеле па демек и ние така треба, не те разбирам, од челик ако сакаш биди пак ќе се разболиш и тродупло поскапо ќе треба да платиш

narode dosta e zezanje :pos:
sala na strana ama vo Ohrid biletot e poeftin
bas i mene me zacudi poskapuvanjeto na biletite
zima e i narodot tesko ce se snajde tuku (imaa i drug nacin divo da vleguvaat kako i do sega od pozadi j.biga narod mora da se snajde

Прашај го директно на сајтот на ЈСП, тука мислам дека нема да ти одговори. ;)

Прашај го директно на сајтот на ЈСП. Тука мислам дека нема да ти одговори. ;)

А ако го прашаш на сајтот и на свечена конференција ќе те викне и ќе ти одговори. Хах тешко би добил одговор за било што. :unsure:

ако ги поскапуваат барем нека ги прават на време пример со еден билет можеш 90 минути да се возиш....
ili takava varijanta da napravat (y), abe kako i da trosocite se se pogolemi platite isti i posle ne ne fatila krizata abe ajde ne mermer spomenici ce krsi narodov uste malku :)
--- надополнето: Nov 14, 2011 7:16 PM ---
Прашај го директно на сајтот на ЈСП, тука мислам дека нема да ти одговори. ;)
DAEF2310AF08224A8CCEB0C44D6FC0EF.jpg :pos:, popoleka ni go spusta :)
--- надополнето: Nov 14, 2011 7:17 PM ---
Ненормална работа

cekaj tek za imeto sto ce bide toga da vidam so komentar ce dades

Дали си ти нормален кажи ми?
Од школо сум од 7 ипол,станував у 6 20 и со автобус коа идам..Коа треба да станувам ја насабајле за да идам у школо,во 5 сабајле можеби? И после да бидам способен за у школо?после 5 извозени километри?Нека фатат министриве со точак да одат а не со мерцедеси..Јесда ја не плаќам али муабетов што го збориш нема логика.
Уствари коа ке размислам,нека ја направат државава како холандија,па не точак туку пешки ке идам низ град.Ова муабетов за точаците е од луѓе што возат мерџовци па се курчат да возиме точаци а не ни пробале да возат низ град ..
Возење со точак до центар и назад ти е ултимејт сурвајвл..
Како го почна муабетов мислев дека школото ти е 30 км одалечено. Да правиме реално муабет дистанца од 5 км со просечна брзина од 10 kmh се проаѓа за 30 минути, ова ти е споро возење со точак. Активен човек оваа километража со оваа просечна брзина го качува Водно не зборам за професионалци. За твое добро е да се раздвижиш малце. Верувај ке бидеш по способен на школо после сабајлечка вежба одколку чмаење во автбус!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom