Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
sekogash spijam popladne...Moram ubavo da dremnam za vecertya da bidam svezh...koa ke izlezam i da shmekam taka ubavo naspien!....:):););)
Inaku ako ne dremnam ke im bidam mrak na pichinjata. a toa ne sakam da se sluci!...:)

Спијам попладне а кога ќе легнам не можам да станам. Минимум 3 саата. И кога ке станам првите 10 минути никој не ме прашува ништо зошто тогаш способна сум се да напраам :vozbud: Е дури после пола саат сум свежа :pos:

Колку често практикувате да легнете попладне и да се одморите?
Сакате ли да спиете попладне?

Само кога сум пред физички и психички крах, значи само по потреба. Напати ќе ти се погоди дремката и ќе те одмори, ама претежно се мачам за да заспијам, коа ќе станам ме фрка глава и саат-два после тоа не можам да се освестам, па ради тоа и избегавам попладневни дремки колку и да сум уморна, ќе дојде вечер ќе се наспијам ко човек :)

Дали сметате дека е само губење драгоцено време или пак супер шанса за одмор,особено ако сте станати рано одсабајле?

Општо спиењето без разлика у кое време од денот ми претставува губење време, можеш толку многу работи да направиш наместо да спиеш, па и кога ќе размислам колку време од животот ти мине у спиење.....

Порано многу ретко спиев попладне но последиве 2 месеци не можам да издржам ако не дремнам барем 1 саат...:icon_excl:icon_excl

Многу ретко спијам попладне, само ако сум станала многу рано или пак ако претходните неколку дена не сум спиела баш најдобро. Ама и тогаш не спијам многу околу еден саат. Само еднаш имам спиено 2 саати и тоа чудно ми падна :)

јас често си легнувам после ручек...спанка сум си па немам ни после проблем за заспивање навечер...

Попладне легнувам во случаи, иако е тоа многу ретко,кога стварно сум преморен и целосно нефункционален, така да морам да легнам, приморан сум на тоа. Инаку, отсекогаш сум бил против попладневната дремка и тоа сум го сметал за губење време. За тие неколку саата шо ќе ги преспијам можам да испаднам да прошетам, да прочитам некоја книга, или да направам било шо. Се сеќавам кога бев во градинка, и кога ќе стасаше време за попладневната дремка, само лежев, стонирав и зјапав по другите околу мене шо спиеја коо старци на лексилиум и ги слушав озборувањата и безвезалните муабети на воспитачките.

Никогаш не дремам. Или спијам асално или не. Освен ако се рачуна лежење на кревет во темница некои 20 минути додека имам главоболка, па чекам кафетинот да почне да дејствува.

Кога сум од сабајле на школо... ммм обожавам. Али имам еден гооолем проблем после. Ме боли глава, повторно ми се спие, не можам да учам, не сум нај расположена...
Леле, и мене исто. А пред да си легнам сум премногу уморена за да учам, така да и не се гледа многу учење кога сум од сабајле

Општо спиењето без разлика у кое време од денот ми претставува губење време, можеш толку многу работи да направиш наместо да спиеш, па и кога ќе размислам колку време од животот ти мине у спиење.....
И јас така мислам ама па без да спиеш нема ништо да напрајш така да...:icon_lol:

А иначе се навикнав, особено кога бевме од сабајле на училиште да спијам попладне, па и како шо си легнувам секогаш касно, нема шанси да преживеам без да си легнам 2/3 саати преку денот.

Ја мразам попладневната дремка....џабе губење време ми е. Се случува кога седам на фотеља и гледам телевизија да задремам, ама чим отворам пак очи станувам и правам се освен да спијам.

Во последно време толку многу ми спие што многу често ми се случува да ми се фати и предпладневна и попладневна дремка. Али супер многу добро ми доаѓаат за надоместување на косокот на енергија.

Во последните 2 недели кога спијам попладне се будам а вонка или грме или врне и се мислам сонувам, еве и денес ми се случи истото

Се сеќавам кога бев во градинка, и кога ќе стасаше време за попладневната дремка, само лежев, стонирав и зјапав по другите околу мене шо спиеја коо старци на лексилиум и ги слушав озборувањата и безвезалните муабети на воспитачките.
Пеер,и ја го праев истото бе.Само не у истата градинка,туку таа кај мене.
Него,ја никоаш не спијам попладне.Тие два-три саата,лежам и глеам у таванот најчесто.Скоро отсекогаш праам така,ама никоаш неможам да заспијам.А понекоаш сум многу уморен и баш сакам да преспијам и тогаш настануе голем бед,пошто лежам само како зомби,ни спијам,ни сум у реалност.И ме боли глава.
И глупо ми е.
И за тоа не спијам.
Против.

spiam ponekogas e deneska spiev i toa malce poveke od 13:00 do 17:30 uste mi se spie:kafe:

Во последно време спијам поручек, бидејќи ми е досадно и немам што да правам со себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom