Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Многу често знам да преспијам попладне. Дали поради тоа што сум станала рано дента или пак времето е тмурно и врнежливо па немам што да правам и преспивам.Ама убаво ми е после тоа се чувствувам психички одморено:pipi:

Порано ич ја немав оваа навика, ама со школово сум преморена и не ми е доволен само вечерниот сон, па почнав и попладне по саат-два да спијам... сега гледам најслатко е тоа спиење:pipi:

Абе јас порано практикував малку да поспијам и попладне....ама не знам што филмој ме мавет тогаш многу негативно размислувам...не знам дали кај мене е само така ,ама тоа не можам да го издржам и затоа колку и да ми се спие дење не си легнувам...

Најубаво е попладневна дрема, али сепак доколку сум ептен уморен го практувам тоа, и ако морам да учам па да легнам прво да одморам па после тоа да учам. Ако сум слободен и имам слободно време и имам што да правам не одмарам работам и правам работи и шетам додека ми снема енергија.. после на спиење :)

Многу ретко ама ми се случува и тоа. Треба да сум ептен преморена за да спијам на пладне..или да ми биде ептен досадно.

Имам една мана, секогаш кога ми се спие спијам, дали е претпладне, или попладне, едноставно таков сум спанко, и морам и навечер и преку ден да спијам колку толку, по 1-2 саата,

Кога сум од сабајле на школо... ммм обожавам. Али имам еден гооолем проблем после. Ме боли глава, повторно ми се спие, не можам да учам, не сум нај расположена...

А инаку, ако ме фати дремка некогаш, зошто да не, најслатка ми е попладневната дремка. :)

Не, не, не и НЕ!

ич не сум по спиењето.. тешко заспивам навачер..
кое ни моментално не ми успева
:zid: :zid: :zid:

а за попладне никад не ни помислувам. :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

Секогаш кога мора да станам многу рано сабајлето ми текнува да излезам или да седам на нет до сабајле па затоа сакала-несакала мора да преспијам попладнето. Многу се нервирам што откако ќе се разбудам пак ми се спие и се чувствувам изморена, затоа се трудам да не заспијам :helou:

Последниве два месеци секое попладне спиев.Ама фала богу сега се вратив на старата јас.

Никогаш не спијам напладне само ако нема струја тогаш може:)

Ретко да не речам ептен...

Практикувам дремка кога ќе сум премногу изморен...иначе вака ретко многу ретко

Тежок спанко сум, морам да поспијам некој час попладне оти неможам да издржам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom