Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Остајте го СДС пак нека победи на наредни избори и чудете се....ебаве простаците.
мечкина услуга на својата партија праиш
цело ебано време
Автоматски споено мислење:

Многу опортунистички пристап околу толкувањето на патриотизмот и националната припадност. Чувства кои што наводно треба да бидат безусловни кај нас се преусловени, и тоа некој друг од страна го користи, злоупотребува и манипулира за сопствени цели. Немањето на унифициран став околу пописот на крајот ќе се покаже како најпогубна варијанта. Дури мислам и дека намерно се креира оваа конфузија, ни се прави национална саботажа во која што се инволвирани многу страни, дел видливи, дел невидливи, секоја со своја улога.
и мене така, се повеќе ми се чини
особено гледајќи ги ВМРО и Левица што праат и изјавуваат по тој повод

Абе глупаво е ова потценување, затоа што имаат одлични интелектуалци. Арсим Зеколи е одличен. Али Ахмети е цар на политичката сцена. И од постарата гарда кои беа во ПДП си имаат многу паметни и добри луѓе.

Така да не си правиме филмови дека сме некое ниво над нив. Реално неписменоста во Македонија и Косово била слична од турско до СФРЈ.

Секоја искривена слика ни создава само проблем.

Јас само напомнав за таа нивна, мозочна блокада поврзана со Косово, мислам дека им задава проблем и им ја искривува реалноста. Ќе си имаат отрезнување за брзо време.
Не е никакво потценување, не викам дека сме ние попаметни или нашиот пат е правилниот. Само ја констатирам фактичката состојба. Политички представници им се команданти со 4то оделение и со криминална позадина (со чест на исклучоци), религиската елита им е исто така испомешана со криминал - пред некој ден го пукаа синот на бившиот реиз. Дали можеш да повлечеш таква паралела за нашата елита? Далеку од тоа дека се поштени, ама тука имаш еволутивни разлики.

Требаа, сакаа, дрн дрн јариња

Ако гледаш што фактички се деси, ќе видиш кој правел етничко чистење.

Срби во Косово:
1991 - 190К
2011 - 20К
Бојкотиран беше пописот од 2011 од србите, колку што знам во Косовп денеска има околу 80-100к срби.
А да свртеа глава западњаците денеска во Косово немаше да има воопшто албанци, ама се деси НАТО .

Бојкотиран беше пописот од 2011 од србите, колку што знам во Косовп денеска има околу 80-100к срби.
А да свртеа глава западњаците денеска во Косово немаше да има воопшто албанци, ама се деси НАТО .
Денес на Косово состојбата е таква, да никој не може да негира, па дури ни идиот и кретен ко тебе, што стои на страната на џихадистите од Смилковско, дека на Србите им е направено етничко чистење. Колку и да си АлКаеда едноставно статистичките бројки се факт.

Рака на срце, никој нормален, исто така не може да негира дека Србите се обидоа да го направат истото, кое потоа на Албанците им успеа.

:tvg: у јеботе, кај ги најде србите во муабетов.

Пуно, многу забегани имате од Косово. Разбирам дека е тоа последица од романтизмот за формирање на Косово како држава после толку години напори во СФРЈ, сега и желбата за обединување со Албанија.

Само со тоа што направија држава косоварите, сега ќе треба и да се однесуваат како да имаат држава. Се разбира дека ќе му го дотераат умот, што нивните, што туѓите.

Јас зборувам за тоа што сега се појавија еден куп забегани кои секое камче на Балканот го прогласуваат за албанско/илирско се од времето на амебите. Имате и такви кои го прогласуваат Џорџе Балашевиќ за тежок српски националист. Имате бисер, бисери, не му се знае број.
Подифолт сте на српска страна, да бидеме реални, слушате српски вести, српска музика и српски уметници кои викаат дека албанците се синоним за зло ви се идоли од детството.

Такви кои викаат дека балканот е нивни или се ретардирани или тролаат, трето нема. И смешно е да ги коментираме, исто е дали да ги коментираме форумџиите кои викаат дека ќе ми ебат жена и деца, или на фејс имаш безконечни кои бараат гасни комори.

Подифолт сте на српска страна, да бидеме реални, слушате српски вести, српска музика и српски уметници кои викаат дека албанците се синоним за зло ви се идоли од детството.
Тоа е. Да. Стварно е така.
Македонците никад не доживеале на своја кожа албанско зло и поима немаат. Све што кенкаат некои, тоа им е од Србите што ги слушаат.

смешно е да ги коментираме, исто е дали да ги коментираме форумџиите кои викаат дека ќе ми ебат жена и деца, или на фејс имаш безконечни кои бараат гасни комори.
О чија мотрн.

Ќе го бараш ли каурот што те пцуе да го бодеш? Или вие со сите десетки не праите такви работи?

Такви кои викаат дека балканот е нивни или се ретардирани или тролаат, трето нема. И смешно е да ги коментираме, исто е дали да ги коментираме форумџиите кои викаат дека ќе ми ебат жена и деца, или на фејс имаш безконечни кои бараат гасни комори.

Е па јас не сум таков и ти знаеш дека е така.

Јас за се што коментирам гледам да бидам реален, затоа што не сакам да живеам со искривена слика за сегашноста, минатото (историјата) и иднината.

Иначе многу е глупаво ако ти се закануваат на форумов. За на фејсбук, тоа е друга приказна. Социјалните мрежи се место за фалбаџии (нарциси) и за ментални насилници (социопати и психопати). Сите останати се жртви и се глупави што седат таму.

Дното е веќе осетено без број пати, знамето сменето, штама, приватизација, штама, рамковен, штама итн...

Ги спомна Евреите, за нив доволно е да се спомне опсадата кај Масада, толку. Очигледно е потребно 2000 години да талкаш по светов и неколку геноциди да претрпиш за на крај да оформиш држава.
Доволно е да им се спомене Масада сега, но пред 75 години 6 милиони речиси доброволно заминале во смрт... Јас викам и сега треба да се почне да се гради структура. Но постои огромна шанса таква една структура во даден момент да биде инфицирана во условите какви што се сега.

Иначе многу е глупаво ако ти се закануваат на форумов.
И мене ми се заканувале муслимани, па голем кур.

Ова никако не значи дека ги оправдувам тие кои му се заканувале по пп. Не сме ние муслимани тоа да го праиме. Или ти можда си. Небитно.

Сигурно и ова е од Србите:

The criminal-political ties that were established during this period had lasting effects on the social fabric of the country. For instance, the selling and buying guns was closely linked to ethnic pride and national duty. Arms dealers, were often referred to as ‘patriotic bandits’, and they proudly supplied the paramilitary organisations in their community with muchneeded weaponry. By appealing to patriotic ideals, many arms traffickers managed to win the support and respect of the community as their actions were seen as supporting the right cause. Weapons thereby became glorified as tools for independence and freedom, whilst also becoming symbolic of nationalism and patriotism. Extortion rackets also pursued this nationalistic representation. This illicit market found fertile ground due to the demand for protection and security, citizens did not trust their government nor did they trust one another. So those working in these unofficial ‘security groups’ and providing ‘private protection’ often justified their actions by stating they were protecting their country’s future. Many of these extortion rackets also had political backing. Fundamentally, the social upheaval in Albania and the ongoing crisis in the Balkans allowed criminals to don a patriotic mask whilst pursuing their illicit activity.

1614877736435.png

И оваа црна дупка во Европа (со бела боја) сигурно е поради Србите:

1614877896735.png

И барањето за градоначалник на Бутел да биде Албанец сигурно и тоа е српска пропаганда. Што ќе направи од Бутел тој градоначалник? Ќе ја доведе општината на ниво на Чаир и Тетово?

И Македонска Пошта што ја упропастивте начисто и тоа е поради српски вести и српска музика, нели?

Ќе заборавев и ова:

Toa што сте пружале логистичка и поддршка со оружје при повлекувањето на Османлиите од Балканот и по Втората Светска Војна кога со логистика и оружје сте ја чувале отстапницата на Германците, сигурно и на тоа ве натерале Србите.

Последно уредено:
А што е со претходно?
1939 - 35% Срби
2000 - 7% Срби
--------------------------
Ова се дешава под „режим“ кој го обивнувате дека вршел етничко чистење на Албанците.

Подифолт сте на српска страна,
Математиката е таа што збори тука. Тоа е егзактна наука, која не знае за Албанци и Срби... Ако си имал десетки на вистински факултет, би знаел.

И мене ми се заканувале муслимани, па голем кур.

Ова никако не значи дека ги оправдувам тие кои му се заканувале по пп. Не сме ние муслимани тоа да го праиме. Или ти можда си. Небитно.

Која опсесија имаш со муслиманите, не ми се верува. Ама не си единствен, затоа и ги загубивме Македонците муслимани. Немам видено поголеми патриоти од Македонци муслимани, да знаеш.

Иначе јас сум агностик и плус анационален т.е. јужен словен. Ама не сум сељак ко некој, си ги почитувам и МПЦ и историјата/традицијата. И ќе си се пишам православен/македонец на пописот.

Луѓе гледав 40 минути БНТ4 и за жал можам да заклучам дека не сум бугар и не се чуствувам како таков.

Како да се попишам друго со цел да направам најголема штета на државава?

Денес на Косово состојбата е таква, да никој не може да негира, па дури ни идиот и кретен ко тебе, што стои на страната на џихадистите од Смилковско, дека на Србите им е направено етничко чистење. Колку и да си АлКаеда едноставно статистичките бројки се факт.

Рака на срце, никој нормален, исто така не може да негира дека Србите се обидоа да го направат истото, кое потоа на Албанците им успеа.
Не се става на кантар чистењето на србите со тоа на косоварите, тоа е исто ко да викаш германците убиле евреи ама и евреите убиле германци, без тие првите да го почнеа убивањето односно етничкото чистење немаше да се деси второто.
99.9% од македонците денденес ги бранат србите за злосторствата во Косово, и во Србија нема ваков прпцент.

Не се става на кантар чистењето на србите со тоа на косоварите, тоа е исто ко да викаш германците убиле евреи ама и евреите убиле германци, без тие првите да го почнеа убивањето односно етничкото чистење немаше да се деси второто.
99.9% од македонците денденес ги бранат србите за злосторствата во Косово, и во Србија нема ваков прпцент.

Луѓе гледав 40 минути БНТ4 и за жал можам да заклучам дека не сум бугар и не се чуствувам како таков.

Како да се попишам друго со цел да направам најголема штета на државава?
Албанец?
И работа ќе си најдеш полесно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom