Подифолт сте на српска страна, да бидеме реални, слушате српски вести, српска музика и српски уметници кои викаат дека албанците се синоним за зло ви се идоли од детството.
Такви кои викаат дека балканот е нивни или се ретардирани или тролаат, трето нема. И смешно е да ги коментираме, исто е дали да ги коментираме форумџиите кои викаат дека ќе ми ебат жена и деца, или на фејс имаш безконечни кои бараат гасни комори.
Друже па ти си синоним за трол. И мене јасно ми е дека мораш да ги браниш своите, ама затоа немаме соживот зошто не си гледате по дома, не сте реални, наметнувате размислувања и набедувате/измислувате проблеми.
Ако вие не сте синоним за зло, у оваа наша држава, кој е? Баш ме интересира поради кој ние немаме соживот, еве пример јас и ти? Кој наметнува ставови, размислувања и остали глупости, Македонците или Албанците? Зошто секогаш вие сте повредените? 90% од вкупно население ваше, не плаќате данок, 80% не ги фаќа закон буквално никаков, 50% не идат на работа, 30% работат со црн бизнис (дрога,оружје) а 100% ги заболе кур за државава. Сите знаеме дека сте привилегирани, и пак плачете.
Башка, како да имаме соживот кога градите ИСИС здруженија и вадите знамиња на други држави бе? Иди у Америка извади Шпанско или Мексиканско знаме у Вашингтон, и така да стои кога ќе има Бајден говор. Ќе те распнат на крст.
И еве, некако живееме, ама тоа е едно лицемерие. Зошто едни од други зависиме поради бизнис т.е кеш. Да не е тоа, веруј дека нема очи да си видиме. Нема зошто да бидам пријател со некој кој сака да ме згази и земе држава, смени знаме, наметне негови размислувања и негова религија која нема допирна точка со мои убедувања.
Да бевте еволуирани како народ, (има исклучоци но зборам во целина), да гледавте како може да успееме сите заедно како држава, да развиеме етно и планински туризам да се напуниме пари како држава, да развиеме земјоделие, лозарство и сточарство, да згазиме на европски пазари, сега ќе бевме среќни како у Финска.
Ама вас ви е побитно да има џамија во Аеродром, зошто 2ца живееле кај Скопјанка и немале кај да се молат. И за тоа ќе протестирате. Толку сте плитки.
А сеа за пописов, вас ви е да има Албанци тука, да има 1 миљон попишани, ваша религија ваш народ. Ќе се помочате, за тоа живеете. Не заборавај, така и во Сирија се радуваа, ќе живееле "by the book". Еве ги, живеат. Деца и жени им ебат, на тротоар спијат, топ им е.