Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Бојкотиран беше пописот од 2011 од србите, колку што знам во Косовп денеска има околу 80-100к срби.
А да свртеа глава западњаците денеска во Косово немаше да има воопшто албанци, ама се деси НАТО .
Како што се деси Тито пред тоа, како што се деси Аустро Унгарија пред тоа, како што се деси Османлиите пред тоа... и секогаш кога ве напуштат откако ке ве искористат како искористен куртон, после беж те ноге усрала вас гузица., србите лоши не тепаат ние сме еден мирољубив автохтон народ... веќ видено

Луѓе гледав 40 минути БНТ4 и за жал можам да заклучам дека не сум бугар и не се чуствувам како таков.

Како да се попишам друго со цел да направам најголема штета на државава?
Јас типувам на Антички Северџан, мислам дека со таков етникум најдобро и најиронично може да и се исмееме на државата. Демек Северџан, ама антички, а не создаден во 2018.

Иначе јас сум агностик и плус анационален т.е.
Агностик?
Боље да си муслиман. Барем знаеш кај си.
Автоматски споено мислење:

Не се става на кантар чистењето на србите со тоа на косоварите, тоа е исто ко да викаш германците убиле евреи ама и евреите убиле германци, без тие првите да го почнеа убивањето односно етничкото чистење немаше да се деси второто.
Етничкото чистење ќе го проценам дали е успешно, по резултатите. Колкав е процентот на Србите и Евреите, сега и порано, пред и после тие чистења. Според тоа, како стојат тие бројки, каква е состојбата, резултатот на теренот, што мислиш, кои два од овие четири народи успеале да направат етничко чистење, а над кои два е извршено етничко чистење (Евреи, Албанци, Германци, Срби) ?

Последно уредено:
Агностик?
Боље да си муслиман. Барем знаеш кај си.

Ако бираш религија или националност за да знаеш кој си и што си, тогаш си имаш голем проблем со несигурност.

Во племето сме побројни и се чувствуваш посигурно, а?

мечкина услуга на својата партија праиш
цело ебано време
Нема никад да гласате вие за ВМРО, барем не тие копуци што се собрале по темите и киснат таму. Не се постовите пропаганда, за тоа треба лигавење ја тоа не го правам, не ебам никого. Ме боли кур кој како ќе разбере....и сам знаеш дека глуп човек си е глуп човек, верник си е верник.
А и така државава е отидена у курац, немам мерак некој кој сака нека е на власт.
Не постои човек што ги нарекувал вмровците небањати и сендвичи и што би гласал за ВМРО сега....не е тоа у човечката природа. Треба да лиже кај плукал, а егото на просечен човек тоа не го дозволува. Ете тоа е тоа што го држи Заев на власт моментално. На почеток се манифестираше и со желби за пропаст на цела држава, исто и кај сите сдс-овци. Демек не сме кадарни, СДС ни беше последна шанса, штом они не не оправија ништо...боље да не нема.
Уствари се што треба некој да прави кога си размислува за свое добро е да размислува математички, а сите знаеме колку % од луѓето ја сакаат математиката.

• Тажно
Reactions: wot

2002 г
вкупно
МакедонциАлбанциТурциРомиСрбиБошњациВласиостанати
вкупно2,022,547 (100,00%)1,297,981 (64,17%)509,083 (25,17%)77,959 (3,85%)53,879 (2,66%)35,939 (1,77%)17,018 (0,84%)9,695 (0,47%)20,993 (1,03%)

... јас би прашала дали некој ја знае вистинската причина зошто пропадна среде попишување, пописот во 2011 год?
,,...статистичка операција на територијата на државата, планирана да започне на 1 октомври и да заврши на 15 октомври 2011 година. На 10 октомври пописот бил стопиран со поднесување на колективна и неотповиклива отставка на пописната комисија...,,
П.С.
...2002 немало ниеден бугарин, по најново дали се преселиле тука , дали воскреснале, ќе видиме сега! односно да беше Турција во ЕУ колку турци ќе имаше наеднаш?

Последно уредено:
Не се става на кантар чистењето на србите со тоа на косоварите, тоа е исто ко да викаш германците убиле евреи ама и евреите убиле германци, без тие првите да го почнеа убивањето односно етничкото чистење немаше да се деси второто.
99.9% од македонците денденес ги бранат србите за злосторствата во Косово, и во Србија нема ваков прпцент.
Точно дека не се става на ист кантар... Статистиката го кажува тоа.

Ако бираш религија или националност за да знаеш кој си и што си, тогаш си имаш голем проблем со несигурност.

Во племето сме побројни и се чувствуваш посигурно, а?
A oti odbra socijalizam si prosvetlen i toa te pravi mnogu porazlicen od religiozni i nacionalnost.
:vozbud:

99.9% од македонците денденес ги бранат србите за злосторствата во Косово, и во Србија нема ваков прпцент.
Ма како не. Чак што и Евреите за вас се мали деца у аспект на страдање. Вие сте ко некоја древна напредна цивилизација уништена од злобни дивјаци.

Еве пред некој ден протестирачите за "Монструм" го имаа истиот наратив како тебе (само замени Срби со теророт на Славо - Македонците) :)

A oti odbra socijalizam si prosvetlen i toa te pravi mnogu porazlicen od religiozni i nacionalnost.
:vozbud:

За жал дарлинг, еве гледаш и од темава, на многу луѓе треба да има кажеш кој се и што се, и ако владетелот и религијата не си го приберат стадото, тогаш некој друг ќе си го прибери.

Како што гледаме моментално на социјалниве мрежи, најчесто фејсбук иако и ова интелектуалнава антиваксерска каста од твитер не е нешто подобра, луѓето лесно се губат како гуски во магла.

Многу е полесно кога не си поларизиран по некоја основа, полесно се размислува.

За жал дарлинг, еве гледаш и од темава, на многу луѓе треба да има кажеш кој се и што се, и ако владетелот и религијата не си го приберат стадото, тогаш некој друг ќе си го прибери.

Како што гледаме моментално на социјалниве мрежи, најчесто фејсбук иако и ова интелектуалнава антиваксерска каста од твитер не е нешто подобра, луѓето лесно се губат како гуски во магла.

Многу е полесно кога не си поларизиран по некоја основа, полесно се размислува.
Uste polesno e koga ke se simnes na zemja i ja osetis gravitacijata.

Подифолт сте на српска страна, да бидеме реални, слушате српски вести, српска музика и српски уметници кои викаат дека албанците се синоним за зло ви се идоли од детството.

Такви кои викаат дека балканот е нивни или се ретардирани или тролаат, трето нема. И смешно е да ги коментираме, исто е дали да ги коментираме форумџиите кои викаат дека ќе ми ебат жена и деца, или на фејс имаш безконечни кои бараат гасни комори.

Друже па ти си синоним за трол. И мене јасно ми е дека мораш да ги браниш своите, ама затоа немаме соживот зошто не си гледате по дома, не сте реални, наметнувате размислувања и набедувате/измислувате проблеми.

Ако вие не сте синоним за зло, у оваа наша држава, кој е? Баш ме интересира поради кој ние немаме соживот, еве пример јас и ти? Кој наметнува ставови, размислувања и остали глупости, Македонците или Албанците? Зошто секогаш вие сте повредените? 90% од вкупно население ваше, не плаќате данок, 80% не ги фаќа закон буквално никаков, 50% не идат на работа, 30% работат со црн бизнис (дрога,оружје) а 100% ги заболе кур за државава. Сите знаеме дека сте привилегирани, и пак плачете.

Башка, како да имаме соживот кога градите ИСИС здруженија и вадите знамиња на други држави бе? Иди у Америка извади Шпанско или Мексиканско знаме у Вашингтон, и така да стои кога ќе има Бајден говор. Ќе те распнат на крст.

И еве, некако живееме, ама тоа е едно лицемерие. Зошто едни од други зависиме поради бизнис т.е кеш. Да не е тоа, веруј дека нема очи да си видиме. Нема зошто да бидам пријател со некој кој сака да ме згази и земе држава, смени знаме, наметне негови размислувања и негова религија која нема допирна точка со мои убедувања.

Да бевте еволуирани како народ, (има исклучоци но зборам во целина), да гледавте како може да успееме сите заедно како држава, да развиеме етно и планински туризам да се напуниме пари како држава, да развиеме земјоделие, лозарство и сточарство, да згазиме на европски пазари, сега ќе бевме среќни како у Финска.

Ама вас ви е побитно да има џамија во Аеродром, зошто 2ца живееле кај Скопјанка и немале кај да се молат. И за тоа ќе протестирате. Толку сте плитки.

А сеа за пописов, вас ви е да има Албанци тука, да има 1 миљон попишани, ваша религија ваш народ. Ќе се помочате, за тоа живеете. Не заборавај, така и во Сирија се радуваа, ќе живееле "by the book". Еве ги, живеат. Деца и жени им ебат, на тротоар спијат, топ им е.

Абе глупаво е ова потценување, затоа што имаат одлични интелектуалци. Арсим Зеколи е одличен. Али Ахмети е цар на политичката сцена. И од постарата гарда кои беа во ПДП си имаат многу паметни и добри луѓе.

Така да не си правиме филмови дека сме некое ниво над нив. Реално неписменоста во Македонија и Косово била слична од турско до СФРЈ.

Секоја искривена слика ни создава само проблем.

Јас само напомнав за таа нивна, мозочна блокада поврзана со Косово, мислам дека им задава проблем и им ја искривува реалноста. Ќе си имаат отрезнување за брзо време.

Се сложувам за ПДП, чие дозволување да пропадне лежи само на грбот на СДС и ДПНЕ али Арсим Зеколи е се само не одличен. Он ти е локална Дуа Липа, се изразува по авангардно за прашања кои не го засегаат тој нивен етнички фашизам, за да биде пристапен на "бањатите" али неговиот комплекс на инфериорност испливува веднаш на површина кога и да било кое прашање етнике Шкипериа.

Арсим Зеколи ти е чист пример за таа Косовска блокада што ја споменуваш. И да разјасниме јас во ниту еден момент не сакав да кажам дека они имаат некаков дефицит поради кој ние сме супериорни а они инфериорни. Туку сакав да се надоврзам на таа твоја Косовска блокада дека е всушност комбинација на нивната само-гетоизација и Приштинскиот универзитет каде што и долните и горните слоеви на општеството се трујат со тие комплекси и анти-цивилизациски идеи.

Многу е лесно да се примети дека во регионите каде што има мнозинство етнички Албанци не само што нема желба туку има и одбивност да функционира каква било институција. Ниту ги интересира квалитет на образование, ниту култура, ниту урбанизам, ниту екологија, ниту најосновна инфраструктура. Ништо. Единствената и најважна работа им е дека ете преземале уште една институција од Каурите и веќе нема да функционира.

Видете ги само нивните политички партии, најжалното е што ДУИ се од сите најумерените. АА и БЕСА се х10 пати по радикални. И они кога идат на избори против ДУИ идат чисто на кампњата дека ДУИ не се доволно радикални. Освен ПДП ( во која да не се лажеме се останати само една шака комунисти од Југославија) се останато се радикални здруженија. Они немаат ниту една нормална организација ниту политичка партија која застапува социјални, еколошки прашања. Сите до една се етно-фашистички.

Дали има некој инфо кога ќе почнат да се јавуваат и отприлика да знаеш дали ќе те викнат или не?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom