Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Од каде ова инфо? Не се веројатно дотолку глупи нашиве, на тацна да им ги дадат сите податоци на бугариве, м!? Толку ли да немало наша фирма да им заврши работа!?

Види ова.

https://m.mkd.mk/makedonija/politik...a-vo-sofija-bez-pari-go-izraboti-softverot-za

Македонска или бугарска компанија без пари или за пари го изработи софтверот за попис на дијаспората

Тешка мештаљка се праи. Владата уште минатата година преку договор за финансиска помош со Scale focus “платила” за софтверот. А сега Scale focus као го “донира” софтверот за потребите на пописот. Со овие работи уствари се избегнува тендер и намерата е Scale focus да го праи софтверот.

Пуно и компанија се 47% , Sllavomaqedonët незнам колку се неможам да прочитам и да разберам.
Ми излета веста на фб каде еден колега албанец коментира. Инаку колегата албанец беше еден од најдобрите 2-3ца студенти дали 3-4 предмети немаше 10ка, доселен од Гниљане ама кога станеше збор за вакви работи велеше дека ова све е албанија и ние сме доселени и сме ги окупирале историската Чкипе етник. На докторски е некаде по Германија ама ми сфаќате поентата дека и доктори на науки да се тај е сорс кодот.

Дефинитивно ова е намерно пуштена патка. Овие на власт немаат капацитет да замислат, а камо ли да направат такво нешто. Тие дебили и не се способни да препознаат бела мачка пред очи, не пак некаква специјална војна со сосфистициран социјален инжинеринг. Едноставно оставени сме самите на себеси. Немаме никаква координација, ниту пак воља кај народот. Доведени сме до последен стадиум на апатија.

Јас мислам дека треба да се достигне дното, за да можеме да очекуваме национално будење. Кога ќе се допре дното сите маски ќе паднат. Не за џабе последниве 30 години не вареа на тивко како жаба, за да се зачуваат маските. Само е прашање дали после ова, ќе ни се повтори историската шанса што ја имавме со АСНОМ.

Какво е тоа дно што ќе го натера овој народ да се разбуди?
Постојат барем 3 моменти во овие 30 години, каде што Македонецот требало да се освести, а од тоа ништо, штама.

Од Бугар поклето нешто нема, па поарно анексија од Гркот, Србот, па дури и од Шќиптаретот, само да пукне Бугарот од мака.
П.С. дали во попис може да се наведе било која етничка припадност, или мора да се избере само од понудените?

Какво е тоа дно што ќе го натера овој народ да се разбуди?
Постојат барем 3 моменти во овие 30 години, каде што Македонецот требало да се освести, а од тоа ништо, штама.
Народот лесно може да свести, ама зад тој народ треба да стои систем, во нашиов случај нашиов (северџаниве не ги бројам тука, тие не се наш ) народ е систематски уништен од својата држава.
И лочкиве не претаа кога беа газени од системот, штама беше, кога застана здрава сила зад нив тогаш ги покажаа рогојте и земаа сила.

Од Бугар поклето нешто нема, па поарно анексија од Гркот, Србот, па дури и од Шќиптаретот, само да пукне Бугарот од мака.
П.С. дали во попис може да се наведе било која етничка припадност, или мора да се избере само од понудените?
Нема ти што сакаш си има графа за бирање:
Номад
Северџан
//////
\\\\\
Граџанин на НЗ
Албанец
Бугар
Вирај од понуденото

Кај се сега тие шо го гласаа, истата одговорност ја имаат ко шекнатиов на власт...сите комуњари.

Кај се сега тие шо го гласаа, истата одговорност ја имаат ко шекнатиов на власт...сите комуњари.
Мислиш ги заболе? Ги заболе само тие што не се вработија партиски или не добија решение и на следни избори најверојатно нема да гласаат или ќе гласаат за левица, а останатите што ќе гласаат за зајко, нека ја одберат најдебелата греда и нека си го тргнат јажето.

Јас никогаш нема да ја разберам фасцинацијата да се вработиш на државно и да клатиш врати за 20.000 ден месечно. Толку е веројатно капацитетот.:toe:

Пуно и компанија се 47% , Sllavomaqedonët незнам колку се неможам да прочитам и да разберам.
Ми излета веста на фб каде еден колега албанец коментира. Инаку колегата албанец беше еден од најдобрите 2-3ца студенти дали 3-4 предмети немаше 10ка, доселен од Гниљане ама кога станеше збор за вакви работи велеше дека ова све е албанија и ние сме доселени и сме ги окупирале историската Чкипе етник. На докторски е некаде по Германија ама ми сфаќате поентата дека и доктори на науки да се тај е сорс кодот.
Косовариве се скроз забегани, еве кој и да го земиш со косовски корени не е в'џонија кога зборува во врска со Косово или Албанците.

Еве интелектуалци како Арисим Зеколи, стварно е оштроумен и начитан, ама а дојди муабет за Косово, како некоја завеса да му паѓа во умот и почнува да лупа глупости.

И Дуа Липа во Англија ја однесоа, па џабе.

Еве со auto-translate на англиски што вика текстот:
SHOCKING For Slavo-Macedonians! The Great Truth Is Revealed: Albanians In Macedonia 47%, Absolute Majority!
Tidings
March 1, 2021Admin
genimg.jpg
genimg.jpg
genimg.jpg
genimg.jpg

Ilirida-Map-588x400-1-300x204.jpg

The great truth is revealed, Albanians in Macedonia are not the number two of the population, but they are number one, 47% of the population are Albanians, almost an absolute majority! From now on, everyone should say that Albanians are the majority people in Macedonia, because according to new data, it turns out that those who consider it.
genimg.jpg
genimg.jpg
genimg.jpg
genimg.jpg

They are not even 40%. Although the data on minorities are inaccurate, they are less than 15% of the total population. The information of special importance comes from the publicist and intellectual from Macedonia, Nijazi Muhamedi, who made this data public in a medium. television referring to the sources of international institutions.
genimg.jpg
genimg.jpg
genimg.jpg
genimg.jpg

"According to information received in recent weeks from an international institution, Albanians in Macedonia are 47% of the total population of Macedonia," said Nijazi Muhamedi. even about or more than 100 thousand Orthodox Albanians. So, we are more than one million Albanians here, this is already clear.

@Lester Freamon ако авторот Нијази Мухамеди е шетал само по сити мол мож и 70% да помисли дека се.
Штом вакви бројки трескаат, пописот ќе бидат 35%. Реално изборите се најголемо мерило, 2016та кога имаше најголема излезаност немаше ни 25 пратеника албанци. Да не заборавиме и дека во изборна единица 6 има секогаш најмала излезеност и 5к/6к некогаш ти носат и пратеник.

Не дека го гледам ова како натпревар, ама мене ситеми беа 10-ки.
Автоматски споено мислење:

Косовариве се скроз забегани, еве кој и да го земиш со косовски корени не е в'џонија кога зборува во врска со Косово или Албанците.

Еве интелектуалци како Арисим Зеколи, стварно е оштроумен и начитан, ама а дојди муабет за Косово, како некоја завеса да му паѓа во умот и почнува да лупа глупости.

И Дуа Липа во Англија ја однесоа, па џабе.
А што е вистината за Косово? Требаше етничко чистење да направат србиве?

Не дека го гледам ова како натпревар, ама мене ситеми беа 10-ки.
Овој беше на државен и тежок факултет, не во некоја печатница на диполоми во Тетово или Струга. И да беше ептен паметен и се океј онака ама ако дојдеше муабет политика тука нема рационалност ни идеологија лева/десна. Како што пее Едо Маајка: Није битна идеологија, битна је генетика.
Добро беше што тие муабети еднаш во годината ако се погодешеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom