Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имам проблем со BlueTooth-от...Го ставам во USB-то и долу во десниот кош (кај часовникот) ми излегува едно мало прозорче и покажува што драјвери инсталира за него, но стигнува до едно BlueTooth Peripheral Device и ми вика дека неможе да го инсталира ова и ми бара CD-то што сум го добил со Bluetooth-от да го ставам за да се инсталира. И после некое време ми излегува друг прозорец и вика дека грешката е во Sync Center...(пробав и од таму да видам да не треба да се конфигурира нешто нема ништо, не излегува дека има ставено Bluetooh во УСБ-то) Е сега имам едно мало CD што беше во кутијата кога го купив ама на тоа CD ја има само програмата BlueSoleil нема никакви драјвери. Пробав и со него пак не бива. Пробав да најдам на интернет драјвери ама неможев ( барав само со серискиот број на Bluetooth-от) бидејќи никаде не пишува кој е производител на ова чудо. Please Help оти ми треба хитно. Благодарам однапред.:toe::kesa::kesa::vozbud:

Симни си Absolute Uninstaller и избриши (ако има) се што си инсталирал за bluetooth.

После стави го bluetooth во друг USB port и пробај пак.

Симни си Absolute Uninstaller и избриши (ако има) се што си инсталирал за bluetooth.

После стави го bluetooth во друг USB port и пробај пак.

Добро ова го средив, но сега да ми помогнеш нешто друго ако сакаш....Кога играм Кантер 1.6 на лап топот малце ми сецка и мислам дека е до графичката ( уствари не мислам туку сигурен сум ) пробав на Software не сецка толку ама многу е глупа графиката, а на таа D3D графиката што е поарно да не кажувам оти на неа па несака ни да мрдне.
Имам SiS Mirage 3 672 series графичка, и драјверите ги имам најновите инсталирано за неа се е средено. Ај ако знаеш кажи што е проблемот и како да го поправам? Overclocking, DirectX....Фала

Добро ова го средив, но сега да ми помогнеш нешто друго ако сакаш....Кога играм Кантер 1.6 на лап топот малце ми сецка и мислам дека е до графичката ( уствари не мислам туку сигурен сум ) пробав на Software не сецка толку ама многу е глупа графиката, а на таа D3D графиката што е поарно да не кажувам оти на неа па несака ни да мрдне.
Имам SiS Mirage 3 672 series графичка, и драјверите ги имам најновите инсталирано за неа се е средено. Ај ако знаеш кажи што е проблемот и како да го поправам? Overclocking, DirectX....Фала

Ништо, стави си на OpenGL, стави постари драјвери за графичката, резолуција прво пробај 800х600 па после 1024х768 и види што ќе биде.

И што конфигурација ти е лаптопот?

ЛУЃЕ МОЖЕ ОВА НЕ Е ЗА ТУКА АМА НЕ ЗНАМ КАДЕ ДА ПРАШАМ А ЗАШТО МИ Е ПОТРЕБНА ГОЛЕМА ПОМОШ И ТУКА КЕ ПРАШАМ АКО ЗНАЕ НЕКОЈ НЕКА МИ ОДГОВОРИ ВИ СЕ МОЛАМ НЕ ЗНАМ КАКО ДА ЈА ИНСТАЛИРАМ МРЕЖАТА НА КОМПЈУТЕРИТЕ НА ШКОЛО НЕЛИ НА ЕДЕН СЕРВЕР СЕ ПОВРЗАНИ 6 КОМПЈУТЕРИ А ЈАС ЈА ИЗБРИШАВ МРЕЖАТА И СЕГА САМО СЕРВЕРОТ СЕ УКЛУЧУВА А ДРУГИТЕ НЕ КАКО ДА ГО РЕШАМ ПРОБЛЕМОТ КАКО ДА ИНСТАЛИРАМ ТОА NCX LINUX ЈАС МУ НАПРАВИВ УНИНСТАЛ АКО ЗНАЕ НЕКОЈ КАКО ДА ЈА УПРАВАМ РАБОТАТА НЕКАК КАЖЕ ЗОШТО НАШКОЛО КЕ МЕ СКРШАТ :) СЕ ПРАВЕВ ПАМЕТЕН ЈАС И СЕГА НЕ ЗНАМ КАЈ ДА ГО НАЈДАМ ТОА ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ АКО ЗНАЕ НЕКОЈ ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ ТРЕБА ЗА УТРЕ КАКО КЕ ОДАМ НА ШКОЛО АКО НЕ ЗНАМ ДА ГО НАПРАВАМ НЕ ЗНАМ ТЕШКО МЕНЕ КЕ БИДЕ ВИ СЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ

Антивирусот ми најде вирус во фајлот svchost.exe меѓутоа бидејќи му беше истечена лиценцата, не можеше да го избрише па тоа го сторив јас рачно. Е сега, испадна дека во компјутерот има два такви фајла, едниот во Windows а другиот во System32 и јас ги избришав и двата :uvo: Кога го рестартирав компјутерот, се ми се поремети, немам ни Интернет, нити не можам ништо да инсталирам, нити Hotfix. Се обидов да ги вратам фајловите од Recycle Bin но иако ја претставува како полна, кога ќе ја отворам, нема ништо.

Да го форматирам ли или има и друго чаре? Имам и ХР и 98 на истото РС.

Антивирусот ми најде вирус во фајлот svchost.exe меѓутоа бидејќи му беше истечена лиценцата, не можеше да го избрише па тоа го сторив јас рачно. Е сега, испадна дека во компјутерот има два такви фајла, едниот во Windows а другиот во System32 и јас ги избришав и двата :uvo: Кога го рестартирав компјутерот, се ми се поремети, немам ни Интернет, нити не можам ништо да инсталирам, нити Hotfix. Се обидов да ги вратам фајловите од Recycle Bin но иако ја претставува како полна, кога ќе ја отворам, нема ништо.

Да го форматирам ли или има и друго чаре? Имам и ХР и 98 на истото РС.
Ауф :S

Пробај со скен на дискот преку start - run и таму пиши chkdsk на крај на скенирањето притисни Y и ентер

или ако не бива така десен клик на C па properties - tools - eror check и штиклирај го првото

Ништо, стави си на OpenGL, стави постари драјвери за графичката, резолуција прво пробај 800х600 па после 1024х768 и види што ќе биде.

И што конфигурација ти е лаптопот?

C2D T5550 (1,86GHz 2MB 667FSB, Santa Rosa) 15.4" /GRATIS 1GB + 1GB@667MHz /SiS Mirage 3 Graphics 672 Series / 160 GB SATA/DVD±RW±R DL/56K V.90 modem,10/100/1000 Mbps,802.11 B/G WLAN/ 1x ExpressCard slot (34/54mm) / , 3 x USB 2.0 , S-Video out (TV-out)...

ОК штом не можам да ја играм на 1280x1024 тогаш на 800х600 ќе е или на 1024х768...

BTW уште нешто, во сетинзите на графичката ми вика дека можам да ја зголемам Total Available Graphics Memory до 320 MB а сега ми е ставено на 256...Ова значи дека до толку можам да ја клокувам така?:vozbud::vozbud:

Ауф :S

Пробај со скен на дискот преку start - run и таму пиши chkdsk на крај на скенирањето притисни Y и ентер

или ако не бива така десен клик на C па properties - tools - eror check и штиклирај го првото

Пробав, не сака :nesum:

Пробав, не сака :nesum:

Друже, не сум сигурен али мислам дека ќе ти треба Repair на Windows-от. Разгледај на google (What is svchost.exe), види нешто повеќе за него, али мислам дека е неопходен фајл. :toe: Еве слика како е кај мене...

svcdeshx5.jpg

Друже, не сум сигурен али мислам дека ќе ти треба Repair на Windows-от. Разгледај на google (What is svchost.exe), види нешто повеќе за него, али мислам дека е неопходен фајл. :toe: Еве слика како е кај мене...

Како се прави тој Repair? Moра ли да се има CD co XP?

Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... А мислам дека не е до графичката зашто прееска нејќеше да се уклучи па го рестартирав неколку пати и се уклучи (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:

Тоше напиша:

Мораш да имаш CD со Windows. Доколку имаш CD со Windows... го ставаш CD-то, правиш рестарт, го boot-ираш CD-то... и ќе видиш на почеток ќе те праша самото што сакаш да правиш. Ѕирни подетално објаснето со слики на google имаш. Али сепак не брзај, причекај да видиш некој друг што има да каже, можеби има некое друго решение.

BiG_kIsS напиша:
Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... А мислам дека не е до графичката зашто прееска нејќеше да се уклучи па го рестартирав неколку пати и се уклучи (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:

Да не си го чепкала нешто процесорот ? Дека јас истиот проблем го имав поради што игличките на процесорот (најверојатно кога сум го вадел кулерот) се искривиле. Све си работи компјутерот, али екранот... црна слика.
П.С. Провери го најосновното... да не случајно не ти е пуштен екранот (се дешава и тоа).

Мора.Сличен е како форматот, боот од Цд-то и ја избираш опцијата repair(R)
RC%20001.jpg

Repair се прави кога имаш оштетени фајлови од windowsot(во твојот случај).
Me мрзи сега да објасувам затоа ѕирни овде.

Да не си го чепкала нешто процесорот ? Дека јас истиот проблем го имав поради што игличките на процесорот (најверојатно кога сум го вадел кулерот) се искривиле. Све си работи компјутерот, али екранот... црна слика.
П.С. Провери го најосновното... да не случајно не ти е пуштен екранот (се дешава и тоа).

Не е најосновното (затоа и пишав дека ми се уклучи еднаш ама сега пак не сака... А иначе немам ништо чепкано (освен ако под чепкање не се рачуна она што некогаш го удирам кога ќе укочи :)). До друго нешто може да е? :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom