Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Иам страшен проблем

На 10-15 мин ми се рестартира сам компјутерот, без никаква најава. :S

Иам страшен проблем

На 10-15 мин ми се рестартира сам компјутерот, без никаква најава. :S

Види, најверојатно ти е хардверски проблемот. НО, за секој случај направи реинсталација на виндоусот и види како ќе работи. Во врска со рестартирањето на компјутерот, значи може да бидат многу работи.
Слаб или променлив напон, значи треба да го провериш напојувањето. Може да биде графичката или рам меморијата. Така да, доколку не планираш да го носеш во сервис, би ти препорачал да промениш некои од овие компоненти за да ја откриеш онаа што нечини.

A можно да е од вируси? Пошто имам миљон у компјутер али не знам како да ги исчистам зш сите програми шо ги иам се само за детектирање. Треба да прам формат али не можам сам да го изведам тоа и неам ни време .

A можно да е од вируси? Пошто имам миљон у компјутер али не знам како да ги исчистам зш сите програми шо ги иам се само за детектирање. Треба да прам формат али не можам сам да го изведам тоа и неам ни време .

Прифани ме на мсн...

50fwud.jpg

Ова ми се појавуваше пред да го форматирам компјутерот,и сега пак ми се појавува,
на секој саат ми се мења позадината(се праи црна)
Знае ли некој како да го средам ова?

Ова ми се појавуваше пред да го форматирам компјутерот,и сега пак ми се појавува,
на секој саат ми се мења позадината(се праи црна)
Знае ли некој како да го средам ова?
Најди си крак по торентите за валидација на виндовсот

C2D T5550 (1,86GHz 2MB 667FSB, Santa Rosa) 15.4" /GRATIS 1GB + 1GB@667MHz /SiS Mirage 3 Graphics 672 Series / 160 GB SATA/DVD±RW±R DL/56K V.90 modem,10/100/1000 Mbps,802.11 B/G WLAN/ 1x ExpressCard slot (34/54mm) / , 3 x USB 2.0 , S-Video out (TV-out)...

ОК штом не можам да ја играм на 1280x1024 тогаш на 800х600 ќе е или на 1024х768...

BTW уште нешто, во сетинзите на графичката ми вика дека можам да ја зголемам Total Available Graphics Memory до 320 MB а сега ми е ставено на 256...Ова значи дека до толку можам да ја клокувам така?:vozbud::vozbud:

"Графичката" ти е тиње (што би рекол Мас)) )

Доволно тие 1024х768 со неа. А тоа што ти го нарекуваш overclock, слободно стај го, ќе ти краде од рамот, ама гледам имаш 2 GB, па немај гајле. Ако ти се подобри, терај.

Може некој да ми каже како се местеше кои програми автоматски да ти се стартуваат кога ќе се уклучи компјутерот?
фала однапред:helou:

Start -> Run -> msconfig

Потоа оди на Startup и потоа дештиклирај се што не сакаш да ти се уклучуе!!!!

симнав скин виста за ХП и и стискам 2 пати и не ми го става сконот?

"Графичката" ти е тиње (што би рекол Мас)) )

Доволно тие 1024х768 со неа. А тоа што ти го нарекуваш overclock, слободно стај го, ќе ти краде од рамот, ама гледам имаш 2 GB, па немај гајле. Ако ти се подобри, терај.

Знам за графичката дека е за никаде, пред некој ден прашував од кај што го земав лап топот дали може да се смени и типот ми рече тука во Македонија тешко ама во Германија можело бидејќи таму бил произведен лап топот, ама замисли само колку пари треба да фрлам за да го пуштам во Германија да му сменат една графичка...Така да поарно нека си е оваа па до година ќе си земам нов лап топ...:toe::toe:

BTW за оваа графичка изгледа нема соодветен софтвер за оверклокување бидејќи барав на интернет и на нивната официјална страна и не најдов...:toe:

Што е ова што ми го појавува секогаш кога го уклучувам компјутерот Picture.

П.С и зошто слика кога прикачувам на форумот ја крше и не ја дава:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom