Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
ај мал совет, кој процесор да го земам?моментално толку ми е буџетот, односно 60 евра

CPU P4 3.2Ghz LGA775 2MB 800Mhz 3510денари
илиCPU Core Duo E2200 2.2Ghz 1MB 800MHz 3590денари

??????првиот би го клокнал докај 3,8-4,0 и има 2мб кеш, а вториов...... нз шо да кажам за него, двојадрен со 1мб кеш.шо викате вие??

Мој прелог ниедно од тие две, ако ти е толкав буџетот земи си подобро AMD Athloon 64 Dual-Core 4600+ AM2 за 3215 денари од Анхоч или AMD Athloon 64 Dual-Core 5000+ AM2 за 3925 од Анхоч.

Вториот бре будало!!! Нема мислење тука...

Ако не се лажам e2200 не спаѓа во Core фамилијата туку во Pentium Dual-Core, што е постара генерација на двојадрени процесори од Intel.

Мене ми треба интел с 775,а вториот не ми се бендисува баш зашо има 1 мб кеш,(башка е поскап 90ден,хехе) ај ке размислам уште малку

Јас имам P4 3.0 GHz со 2 мб кеш,значи сличен на тој што сакаш да го земеш :)

Клокување не ти треба,мене одлично ми работи,а имам Vista снимено.
Једино,ќе не можеш да гледаш FullHD филмови,односно резолуција од 1920*1080,бидејќи за тоа треба Dual-Core.

Вториот не е Core2Duo,туку Dual Core,што е постара верзија,која правеше многу проблеми со игри и програми,плус кешот е дупло помал.

Значи,првиот би требало да ти заврши работа,не влагај во дуал-кор авантурата со entry-level процесор :)

Јас имам P4 3.0 GHz со 2 мб кеш,значи сличен на тој што сакаш да го земеш :)

Клокување не ти треба,мене одлично ми работи,а имам Vista снимено.
Једино,ќе не можеш да гледаш FullHD филмови,односно резолуција од 1920*1080,бидејќи за тоа треба Dual-Core.

Вториот не е Core2Duo,туку Dual Core,што е постара верзија,која правеше многу проблеми со игри и програми,плус кешот е дупло помал.

Значи,првиот би требало да ти заврши работа,не влагај во дуал-кор авантурата со entry-level процесор :)

процесоров мислам да го користам за постари игри (Virtua Tennis 3,18 Wos HAULIN,Counter-Strike,Pes 6 i 2008) за FULL HD не,за интернет,куцање,него со температура како е кај тебе??значи ке си го земам па за 3-4 месеци ке си земам C2D или C2Q, поздрав

Мојот е во BOX варијатна,значи со оригинален кулер,а ти можеш да го купиш и retail,па сам да му бираш некој Zalman или ThermalTake кулери,кои би требало да се поквалитетни :)

Но,засега мене ми се има покажано одличен,не сум имал потреба за overclock,а и не верувам дека со оригиналниот кулер би можеш да постигнеш 3.8 или 4.0...

Јас го имав дигнато од 3.0 на 3.4,но приметив дека грееше многу,а и немаше скоро никаква разлика во перформанси...

процесоров мислам да го користам за постари игри (Virtua Tennis 3,18 Wos HAULIN,Counter-Strike,Pes 6 i 2008) за FULL HD не,за интернет,куцање,него со температура како е кај тебе??значи ке си го земам па за 3-4 месеци ке си земам C2D или C2Q, поздрав

За ова што наброја и пентиум тројка ти е одлично. На 900 мегахерца со 512 рам.

Некои глувчиња бараат бела подлога, затоа ти велам да пробаш vodkamixx. За почеток стави еден бел лист и види како ќе се однесува глувчето. Јас имам LG и HP мауси, и двата се бунеа од време на време, па им ставив бела подлога и сега работата перфектно.
Ако и тоа не помага, тогаш врати им го глувчето и барај ново или пак побарај некои драјвери ако воопшто постојат.

Не мора да е бела подлога, битно е да е во една боја!

DzoOLe напиша:
ВЕ молам за помош! Дали занете каде може да се декодира Лаптоп IBM thinkpad t61 Lenovo!!??
Постирањето на повеќе теми за еден ист проблем нема да ти го реши проблемот побрзо, само ќе создаде антипатија која ќе резултира со игнорирање од членовите на форумот спрема тебе.

ај мал совет, кој процесор да го земам?моментално толку ми е буџетот, односно 60 евра

CPU P4 3.2Ghz LGA775 2MB 800Mhz 3510денари
илиCPU Core Duo E2200 2.2Ghz 1MB 800MHz 3590денари

??????првиот би го клокнал докај 3,8-4,0 и има 2мб кеш, а вториов...... нз шо да кажам за него, двојадрен со 1мб кеш.шо викате вие??

Како може да се мислиш за ова? Нормално дека треба да го земеш вториот...:helou:

Постирањето на повеќе теми за еден ист проблем нема да ти го реши проблемот побрзо, само ќе создаде антипатија која ќе резултира со игнорирање од членовите на форумот спрема тебе.

Незнам која би била правата тема за ова постирање бидеќи е поврзано и софтверски и хардверски затоа...

Како да се декодира??
Па вака ми спомнаа дека требало несто прелемување на Епромот, па после да се репрограмира за да се пробие код...Така ми кажа другаров, зашо кај него е лаптопов и он сака да го купи али нема уште кој да го декодира.

Па вака ми спомнаа дека требало несто прелемување на Епромот, па после да се репрограмира за да се пробие код...Така ми кажа другаров, зашо кај него е лаптопов и он сака да го купи али нема уште кој да го декодира.

Прашај го дали му е за да ја пробие лозинката на биосот (лозинката што ја бара уште во подигање пред да се појави Windows loading сликата) ќе му дадам еден диск со такви алатки што без замарање ја брише лозинката и без прелемувања и други работи што може да направат голема беља доколку не се работи прецизно. Ако не се бара тоа тогаш кажи му да ти пообјасни повеќе зошто прв пат слушам за ваквa работa :)

Moze eden sovet?Imam star kompjuter od 2000 so 660MHz Intel processor i 256 RAM.Sakam da go obnovam so nova graficka poso starta mu e ATI RAGE 128(za vo muzej:pos2:).Doma ponoviot mi e Intel Cel.D 3.2GHz so 1 GB RAM i GeForce 6600LE.Sakav da kupam nova graficka ama jaka neso kako 8600;8800 so 512 MB DDR3 ram i da ja stavam vo noviot dodeka vo stariot da ja stavam ovaa 6600LE, no sekako moram da ja smenam maticnata za toa.Sega nz so da praam.Kazete mi dali da ja menjam pa da napraam zver kompjuter so nov processor, maticna,ram i starta graficka(a mozda i use eden hard)(ve molam da mi preporacate maticna ama dobra so mozam da ja cuvam nekolku godini, processor, ram, i graficka za noviot i da bide toa do nekoi 28 000 den. zaedno so rabotna raka ili pak instrukcii za menjanje mat. poso drugoto znam)ili pak da odam na opcija nov kompjuter.Ako odam na nov kompjuter togas ne mislam da zimam od AMC onoj Gamer poso imam info. deka stavaat stari delovi vo nego tuku od Niko toj Advanced so Core 2 Duo na 2.66 GHz so 2 GB ram maticna MB P35D2-A7 intel P35+ICH9, FSB 1333MHz,DualDDRII , Graficka (e za ova nz kazete dali e dobra poso sakam da igram igri kako Source, Assasins Creed i tn.) NvidiaGeForce 8600GT 512 MB(128 bit) DDR3 RAM HDD 160 GB i monitor 19" LG Flatron L-192 WS za 37300 den.?Fala so izdrzavte da me islusate i se nadevam imate solucijaaa!:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom