Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Moze eden sovet?Imam star kompjuter od 2000 so 660MHz Intel processor i 256 RAM.Sakam da go obnovam so nova graficka poso starta mu e ATI RAGE 128(za vo muzej:pos2:).Doma ponoviot mi e Intel Cel.D 3.2GHz so 1 GB RAM i GeForce 6600LE.Sakav da kupam nova graficka ama jaka neso kako 8600;8800 so 512 MB DDR3 ram i da ja stavam vo noviot dodeka vo stariot da ja stavam ovaa 6600LE, no sekako moram da ja smenam maticnata za toa.Sega nz so da praam.Kazete mi dali da ja menjam pa da napraam zver kompjuter so nov processor, maticna,ram i starta graficka(a mozda i use eden hard)(ve molam da mi preporacate maticna ama dobra so mozam da ja cuvam nekolku godini, processor, ram, i graficka za noviot i da bide toa do nekoi 28 000 den. zaedno so rabotna raka ili pak instrukcii za menjanje mat. poso drugoto znam)ili pak da odam na opcija nov kompjuter.Ako odam na nov kompjuter togas ne mislam da zimam od AMC onoj Gamer poso imam info. deka stavaat stari delovi vo nego tuku od Niko toj Advanced so Core 2 Duo na 2.66 GHz so 2 GB ram maticna MB P35D2-A7 intel P35+ICH9, FSB 1333MHz,DualDDRII , Graficka (e za ova nz kazete dali e dobra poso sakam da igram igri kako Source, Assasins Creed i tn.) NvidiaGeForce 8600GT 512 MB(128 bit) DDR3 RAM HDD 160 GB i monitor 19" LG Flatron L-192 WS za 37300 den.?Fala so izdrzavte da me islusate i se nadevam imate solucijaaa!:vozbud:

Земи си го тој компјутер од нико што сакаш, и супер ти е графичката 8600GT со DDR3.

ПЛС ПОМОШ....Кај другар ми сум и сакам да му форматирам ПЦ ама никако неможам да бутирам од цд-то, има матична M2N Асус...Кај мене дома "Boot from device" излегува кога ке претиснам Ф8 после рестарт, а кај него на Ф8 излегува тоа "safe mode" safe mode with networking".....ниту пак преку биосот можам да наместам да бутира преку цд-то? ХЕЛП!!!Има ли друг начин? Кажете побрзо?Корун ти си по тие работи кажувај.....:):):)

Влези во BIOS,најди first boot device,и намести да биде CD-rom :)

Па вака ми спомнаа дека требало несто прелемување на Епромот, па после да се репрограмира за да се пробие код...Така ми кажа другаров, зашо кај него е лаптопов и он сака да го купи али нема уште кој да го декодира.
Лаптопов е декодиран со Фингерпринт, па такво декодирање треба! anyone help!!!!

Мислиш КОДИРАН со fingerprint. Ако не се лажам, тоа е геџет кој преку USB (или вградено е на лаптопот) има touchscreen на кој треба да ставиш еден прст од раката (зависи кој е зачуван) и така ќе се отклучи. Ако е така, се што ти треба е да го најдеш човекот кој што го заклучил лаптопот со сопствен отпечаток од прст, да му го пресечеш прстот со бонсек, и да си го отклучиш лаптопот. Човекот побарај го на google...

Вака сега , до маусот е.
Имам Razer Habu , и си работеше се како што треба , али сега почна проблеми да прави.
Си работам и од време на време се гасни маусот , т.е како да се рестартира , го слушам звукот како кога ставам нешто на усб , и така повремено се гасни по 2-3 секунди и повторно се пушта самиот.
Ако ме разбравте , ај помош ако можи... Шо можи да е проблемот?

Вака сега , до маусот е.
Имам Razer Habu , и си работеше се како што треба , али сега почна проблеми да прави.
Си работам и од време на време се гасни маусот , т.е како да се рестартира , го слушам звукот како кога ставам нешто на усб , и така повремено се гасни по 2-3 секунди и повторно се пушта самиот.
Ако ме разбравте , ај помош ако можи... Шо можи да е проблемот?

До маусот е :)

До сите што имаат хардверски проблеми:

Доколку сте во можност, ЗАШТО НЕ ПРОБАТЕ по неколку работи за да се осигурате ТОЧНО во што е проблемот?

Пример со маусов:

Дали проба да го користиш маусот на друг компјутер???
Дали проба да ко користиш на друг USB порт???
Дали проба да користиш друг маус што е на USB???

Ако си пробал нешто од ова, со метод на елиминација ќе знаеше ТОЧНО во што е проблемот, а со тоа ќе придонесеше до поточно и побрзо решавање на истиот... Дури и сам ќе сознаеше што може да е и ќе го опраеше...

А ако ставиш бутабилен диск со некоја верзија на виндовс нема да можеш да направиш формат на компјутерот а со тоа и да избришеш било какви лозинки али да треба да инсталираш нов виндовс?

Вака сега значи,постапно...

PC-то што го имаш,е со AGP слот,и с478 за процесорот.
Не ти се исплати во никој случај надградба.

Значи,треба да составиме нов,а бидејќи е гејмерски,ќе пробам да убацам некои компоненти внатре кои би биле најпогодни :)

Значи,по ред :

1.Матична - Intel P35 DP35DPM,6125 ден.

2.Процесор - CORE 2 DUO 2.66 со 6 мб кеш - 8885ден.

3.Графичка - можеш да бираш,

Sapphire ATI PCX HD 3870 512MB GDDR4 -9485 ден.
или
Galaxy PCX GeForce 8800GT 256MB DDR3 -9885 ден.
Лично,би идел со првата,gddr4 меморија,плус 512 VRAM :)

4.Рам - 2 x 1GB DDR2 800MHz CL5 Kingston - 1200 ден по модул = 2400ден.

5.Куќиште и напојување - Куќиште по твој избор,додека напојување препорачувам да не штедиш тука,и да го земеш следното :
680W A-Power Golden Deluxe SATA 20+4 pin - 1580ден.

6.Оптички уреди - DVD RW +/- Pioneer 20x Black SATA DVR-215BK - 1625ден.

7.Монитор - Ќе си избереш сам,препорачувам некој LCD од Samsung,19 инчи :)

Се тотал,излегува околу 30.000 ден,без мониторот.
Но да ги појасниме компонентите,имаш матична која е директно од Intel,не се става цена на тоа...Во споредба со другите ASRock матични,ова е чисто злато :)
Потоа имаш CL5 рам од Кингстон,кој работи на најниски можни латенции,најмалку 2 пати подобар од тој no-name кој би ти го дале во Нико...
Графичката не е 8600ГТ,која е 128 битна,туку е HD3870 која е gddr4,и која е исто така 2 пати подобра во перфоманси.
Напојувањето мора да е поголемо од 500W,пред се заради графичката :)

Помачно е вака,но бар знаеш што ставаш,и купуваш за долгорочно.
На твое место,би идел на оваа поскапата варијатна,дури и да немаш во моментот доволно пари со оваа конфигурација за монитор.
Бидејќи ако кратиш од секаде,ќе дојдеш до цифрата 27.000,и ќе имаш 10.000 за нов LCD,но ти веќе имаш монитор од стариот PC.

Затоа,за 3000 ден разлика,не би се мислел многу јас,кога тогаш ќе ги собереш :)

А ако ставиш бутабилен диск со некоја верзија на виндовс нема да можеш да направиш формат на компјутерот а со тоа и да избришеш било какви лозинки али да треба да инсталираш нов виндовс?
Koдиран е пред биос, да не праиме муабет за виндовс! можело да се декодира со промена на чип (епромот најверојатно) или со негово соодветни репрограмирање!
Ако има таков мајстор, нека крева рака!

До маусот е :)

Ziv ti se, kako dojde do zaklucok deka e do mausot.
Kaj mene na stariot laptop istiot problem go iam, ne cini usb portot, mrdni go stikot ke napravi ding i pak siba. Isto i na kamerata mi prai i na se sto ke butnam u toj port.
Vo pravo si za drugoto eliminiraj edno po edno

Koдиран е пред биос, да не праиме муабет за виндовс! можело да се декодира со промена на чип (епромот најверојатно) или со негово соодветни репрограмирање!
Ако има таков мајстор, нека крева рака!

Земи/симни Hirens 9.5 или понов бутабилен диск и на него имаш за биос пасворди би требало да ти заврши работа без лемење и други работи.

Земи/симни Hirens 9.5 или понов бутабилен диск и на него имаш за биос пасворди би требало да ти заврши работа без лемење и други работи.

Абе боту еден. Не е така како што мислиш. Не ни стига тоа до биос или што и да е. Стискаш POWER копче и после 3 десетинки од секунда ти вика ENTER PASS :)

И да стави цеде, треб PASS да го пише ЗА ДА ПОЧНЕ почетокот на подигање на CMOS и све натаму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom