Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Абе боту еден. Не е така како што мислиш. Не ни стига тоа до биос или што и да е. Стискаш POWER копче и после 3 десетинки од секунда ти вика ENTER PASS :)

И да стави цеде, треб PASS да го пише ЗА ДА ПОЧНЕ почетокот на подигање на CMOS и све натаму :)

Се ресетира секаква лозинка со ова не се секирај :)
Инаку мора да помине биос, ако е со ова заштитен биосот нема да има гајле би требало да го среди, ако не треба уште полесно да е.

Се ресетира секаква лозинка со ова не се секирај :)
Инаку мора да помине биос, ако е со ова заштитен биосот нема да има гајле би требало да го среди, ако не треба уште полесно да е.
Aбе ако беше така лесно, немаше лугево да даваат по 50-100еур за декодирање, или пак да нарачуваат чипови од нет, сами ке го направеа! Лап топов е кај еден добар сервисер кој без проблем ги декодира малце постарите модели на т-серија ибм, и некој други!

Aбе ако беше така лесно, немаше лугево да даваат по 50-100еур за декодирање, или пак да нарачуваат чипови од нет, сами ке го направеа! Лап топов е кај еден добар сервисер кој без проблем ги декодира малце постарите модели на т-серија ибм, и некој други!

Некои луѓе и ден денес плаќаат по 1500 денари за форматирање и инсталирање на не лиценциран виндоус. Така да ти кажав како да пробаш, ако сакаш пробај ако не твоја работа, не знам што да ти кажам, мое е да те посочам :)
А можеш и на гугл и јутјуб да побараш како да го направиш тоа.

Dali nekoj moze da mi kaze od kaj da simnam drajveri za nvidia geforse 6600 ili da mi dade link

А дали си сигурен дека имаш бутабилно CD???

Го направив тоа завршив работа...Сега му Download-ирам драјвери за Матичната пошто нема ниту едно цд од компјутерот сите ги изгубил идиотот еден, цел ден кај него седев се расправав еве сега си идам дома, кај мене дома со мојот ПЦ не сум се мачел толку....:nerv::nerv::nerv::nerv:

KevinM, Јас можам да ти го понудам следново:

1.Матична - Gigabyte GA-P31-DS3L = 5000 ден.

2.Процесор - CORE 2 DUO BOX 2.66 со 6 мб кеш = 8600ден.

3.Графичка - Gigabyte GeForce 9600GT 512MB GDDR3 256 bit = 8700ден

4.Рам - 2 x 2GB = 4GB DDR2 800MHz Apacer = 4000ден (2x2000ден)

5.Куќиште и напојување - Куќиште по твој избор,
Напојување Delux 600W, 12cm, 20+4pin 380A = 1100ден

6.Оптички уреди - DVD RW +/- Pioneer 20x Black SATA DVR-215BK - 1550ден

7.Монитор - По твој избор, мои препораки:

LG 19" LCD L1934S-SN, 5ms, WideScreen 9500ден
LG 22" LCD L225WT-PF, 5ms, WideScreen 13900ден

a може и по твој избор секако.

Може да се направат и други корекции.

*Цена на конфигурација со 2GB RAM = 26950ден (вака заедно со куќиште би дошло одприлика 28000ден како што кажа самиот).

Кога го стискам копчето за стартување на Компјутерот, се појавува еден таков напорен пискав звук тиииииииииииииит кој трае некојси 4 секунди. Можно ли е тој некако да се тргне, или да се намали неговото времетраење? Ептен пизди коа сакам да упалам писи касно навечер после искачање, брат ми спие... Одма се буди :)

Кога го стискам копчето за стартување на Компјутерот, се појавува еден таков напорен пискав звук тиииииииииииииит кој трае некојси 4 секунди. Можно ли е тој некако да се тргне, или да се намали неговото времетраење? Ептен пизди коа сакам да упалам писи касно навечер после искачање, брат ми спие... Одма се буди :)

Кај мене така правеше пошто имав две различни марки на РАМ, еднатд кингстон другата не знам каква беше, ама откако ги ставија и двете кингстон не прави веке така. Пак добро е да провериш да не е тоа. BTW колку ти е стар компјутерот, пошто обично тоа се случува на новите компјутери поради не доволно професионалност во работата што ја работат тие од кои што си го купил компјутерот.....:wink::wink::wink:

Така лажат мали деца сервисерите, за да им даваат по 50-100 евра за 2 минути работа.

Тоа се вика POST(Power On Self Test), компјутерот се самотестира, научи се да живееш со тоа затоа што ниеден компјутер неможе без тоа. Ако си за егзибиции, одштекај го звучникот на куќиштето за да не пишти, ама така нема да приметиш кога ке ти се заебе машината.

Кај мене така правеше пошто имав две различни марки на РАМ, еднатд кингстон другата не знам каква беше, ама откако ги ставија и двете кингстон не прави веке така. Пак добро е да провериш да не е тоа. BTW колку ти е стар компјутерот, пошто обично тоа се случува на новите компјутери поради не доволно професионалност во работата што ја работат тие од кои што си го купил компјутерот.....:wink::wink::wink:

Оф леле......Прво, не ти бипкал од рамот него од нешто друго, да не објаснувам сеа, второ, ова второво што го пиша е без врска.

Нешто ти е до рамот. Ако знаеш да чепкаш во куќиштето, земи премести ги плочките рам, или остај само една (ако имаш повеќе), па види дали ќе пишти така, па после додај ги и другите плочки итн...

Планирам да купувам нова графичка....
Па имам извесна дилема....
Кај нас гледам има доста избор...и модели и произведувачи...
Inno,Galaxy,Asus... и тако даље да не ги набројувам сите...
И ECS GeForce 8800gt (OC) 512DDR3 со хладњак шо зафаќа тон место...
вреди ли...? и дали има некоја битна разлика во квалитет во однос на попоуларните производители...?

http://www.tweaktown.com/reviews/1284/3/page_3_the_card/index.html

Така лажат мали деца сервисерите, за да им даваат по 50-100 евра за 2 минути работа.
Дооооообро беее, се сметаш за мало дете самиот или шо? Ако беше така, немаше да ми каже како е што е, ке си го декодираше и користеше за себе Лап Топот! И он сака за себе ист таков, али поради проблемот, е тоа што е!

Што е ова, почнаа кај нас и кодирани лаптопи да носат. Од каде е здиплен?

staviv i jas ram razlicna marka i na pocetokot samo titne i prestane

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom