Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
imam dva kompjuteri,kako da koristam internet i na dvata?
procedura edno po edno ako moze zs invalid sum za ovakvi stvari:party3:

Имаш свич или рутер? Ако немаш, трк во продавница.

Ако има кабловски со старите моторола модеми, преку усб, може и со лан кабел да заврши работа.

Ама така кога главниот ќе е изгасен, ќе нема нет на другиот.

Ако има кабловски со старите моторола модеми, преку усб, може и со лан кабел да заврши работа.

Ама така кога главниот ќе е изгасен, ќе нема нет на другиот.

На Телекабел со тој модем, едниот РС преку USB другиот преку LAN (2та кабли директ од модем) и така 2 РС ќе си имаат нет :)

Може да е било каква форма на меморија, РАМ, графички РАМ, виртуелен РАМ(ти стои како pagefile.sys на хард дискот) и така натаму.

А влага во Safe Mode? Ако успееш да му влезеш, исклучи pagefile да видиш дали ке се упали нормално. Ако не, мењај компоненти дур не го најдеш кривецот.

нејќе да влезе ни у сејв мод...

нема месец а ја да не прашам тука за мојата канта... го уклучувам пцто, си поминуваат оние цртките ВИндовс ХП и таман да ми се полави лог он скрин (да си изберам накој јузер да се уклучам) ми се појавува проклетиот БСОД...

page_fault_in_nonpaged_area -ете тоа пишува...на гугл прочитав,за ова викаат декем цркнал рамот...па да прашам некој исто да не му се случувало... одам да побарам некој ддр1 рам од другар...

оф лелеел...не бил рамот...да бил рамот цркнат,немаше ни да се упали компјутерот... напрајв формат и сега се е ОК...:vozbud:

оф лелеел...не бил рамот...да бил рамот цркнат,немаше ни да се упали компјутерот... напрајв формат и сега се е ОК...:vozbud:

Епа ондак бил виртуелниот рам. Не си морал формат, си можел да го закачиш хардот на друго PC како втор, и да му го избришеш pagefile.sys

Не е проблем само тоа шо Режа споро, туку проблем е и коа турам на УСБ ствари е споро.
Значи се што сакам да турам дали на оптички десик или флеш или не знам на шо више, споро е.
сеа дали има некоја идеја.

Шо е најтрагично чекам 1 саат за да префрлам 2 филма.
Големи се 1.5гб двата заедно.
на УСБ ги ставам

Промена на кулер па и напајање за сите чии компјутери летно време осетно губат на перформанси и истите делови се постари од 3 години. Исто така може да ги подмачкате кулерите на графичката па и на матичната доколку го има. Подмачкувањето да се врши со чепкалка за уши за да не дојде до претечување.

2.0 e портот.
од Погребот на Тоше(Бог да го прости), ми е ПЦ-то, тој ден, не е старо ПЦ-во. Има некој проблем шо ја не го знам.

2.0 e портот.
од Погребот на Тоше(Бог да го прости), ми е ПЦ-то, тој ден, не е старо ПЦ-во. Има некој проблем шо ја не го знам.

Сјебан рам или тапа хард диск.

Од кога ти прави вака?

Со ДВД-ромот прави подолго време, може 2-3 недели, а со УСБ-во може 2-3 дена(бар за Усб така мислам).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom