Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
gade te poslusav i si smeniv pc no sega da te prasam imam 4 gb ram a samo 3 koristi kako da napravam da koristi 4???/
212_Untitled.jpg

Не е до формат, вистава е сега инсталирана, пред неколку дена, ниту има вируси и слично... Истото ми се јавуваше и порано тогаш кога ставав СП1 исто со виста, ми кочеше лоадингот. Со ХП и Сервер 2003 и 2008 немам никакви проблеми...
Ме чуди дали може да е до хардверот, бидејќи оперативниот со сугирност не е оштетен...

Си ја пробал истата Виста од истото ЦД да ја инсталираш на друг РС?

Симни си друга инсталација и пробај тогаш.

gade te poslusav i si smeniv pc no sega da te prasam imam 4 gb ram a samo 3 koristi kako da napravam da koristi 4???/

Само со инсталација на 64bit оперативен систем.Поинаку неможе.Уморен сум од објаснување зошто, ама не може.

Си ја пробал истата Виста од истото ЦД да ја инсталираш на друг РС?

Симни си друга инсталација и пробај тогаш.

Истото ЦД е инсталирано и на други места и нема проблеми. Затоа реков и порано со инсталација на СП1 од друго Виста ЦД ми се кочеше лоадот на почеток...

А виста 32 бит ке може ли 4 гига да подржи рам?
Бидејки имам ХП550 а они глупаците од ХП не направиле драјвери за 64 битен ос.

ne oti jas imam instalirano Vista 32bit i nejke povise od 3 GB da podrzi....

Не може, инсталирај 64 битна и иди на линков ќе најдеш сигурно драјвери за 64 битен оперативен систем.
http://welcome.hp.com/country/us/en...t&jumpid=in_R329_prodexp/hhoslp/split/support

Update(za pavilionot postot go ima na prethodnite strani) i so drug hdd zaebava ama pocesto bootira i raboti

Лошо поставено прашање, и како што гледам ти имаш софтверски проблем, а не хардверски...
Оди десен клик на десктоп/ Arrange Icon By-Show desktop icons
btw ако мислеше на ова :smir:
Не бе тоа беше селектирано.А и да не било сепак го покажува старт менито.Претходно беше на ТВ аут и кога па се врати на тв имаше се инаку мониторот е ачер.Сега се среди ама за другпат шо е сакам да знам.

имам едно прашање дали може да ги поврзам УСБ портовите што ми се одпред на кукиштето бидејки секојпат неможад да го вртам да го ставам одзад:smir:

имам едно прашање дали може да ги поврзам УСБ портовите што ми се одпред на кукиштето бидејки секојпат неможад да го вртам да го ставам одзад:smir:

Можеш. А иначе јас обожавам да го ставам одзад, незнам зошто ти нејкеш. Еј чекај, за УСБ зборевме беееееее, ја се префрлив на друг муабет...

Можеш. А иначе јас обожавам да го ставам одзад, незнам зошто ти нејкеш. Еј чекај, за УСБ зборевме беееееее, ја се префрлив на друг муабет...
е како де ако знаеш кажи а не сега ...:smir:иначе и јас одзад обожавам:vozbud::vozbud:

И ако предните портови со кабел ти се поврзани со матичната. Ако ти е нов РС, не ги приклучиле како што треба. Оди на сервис нека ти ги приклучат и толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom