Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Абе на мониторот ми препознава мене само десктопот а не и икони помош?

Абе на мониторот ми препознава мене само десктопот а не и икони помош?
Лошо поставено прашање, и како што гледам ти имаш софтверски проблем, а не хардверски...
Оди десен клик на десктоп/ Arrange Icon By-Show desktop icons
btw ако мислеше на ова :smir:

Проблем со графиката!!!

Имам проблем со графиката кога играм некој игри ми заматува а имам нова графичка 9600гт .Пробав и со нови и со стари драјвери пак исто.Посебно на PES 2009 ми заматува.Ако може помош да го средам проблемов:jaj::jaj::jaj:

Ако може некој да ми даде појаснување во врска со меморијата, која е таа virtual memory, physical memory, и останатите, кои се сите набројани, поконкретно во случајот, која е нивната улога. Не сум лаик да не знам што е RAM и слично, но сепак сите овие подкатегории малку ме збунија. Инаку се работи за мојот лаптоп. :wink:
screen01qx6.jpg

Anyone?

Истиот проблем го имаше пријател мој, али што стори незнам, го пративме кај сервисер кажа дека е матичната, па тој си одлучи да го носи на др.сервис.
Шти бидна незнам!

Ако може некој да ми даде појаснување во врска со меморијата, која е таа virtual memory, physical memory, и останатите, кои се сите набројани, поконкретно во случајот, која е нивната улога. Не сум лаик да не знам што е RAM и слично, но сепак сите овие подкатегории малку ме збунија. Инаку се работи за мојот лаптоп. :wink:

Physical memory ти е РАМ меморијата, Total ти кажува колку гледа виндовсот, Available ти е слободна РАМ меморија.
Virtual memory ти е виртуелна меморија која виндовсот ја креира на Хард диск како помошна меморија во која се става Page фајлот и делови од програми или пак цели програми кои не се користат во моментот но може да бидат повикани во тек на користење не компјутерот.

А другарчето што нема икони на десктоп најверојатно има Smithfraud фатено, па можно е да треба реинсталација на виндовс или пак да проба да го среди под сејф мод.

Најверојатно хардверски проблем, носи го на сервис.

Совет... Откако ке запали, не го гасни, прати го на Stand by. Пробај дали ке сака така да се вклучи.

Ако несака, имаш проблеми со матичната.

Fuck neki ni od stand by da go onadam koj ke dava 300 evra e maticna za ovaj

AKO IMATE NEKOJA SOLUCIJA DA SE PROBA PISETE PA AKO NISTO NE USPEJ TOGAS BI PORACAL MATICNA

Update: bez harddisk pali od prva i gasi(edno 100 pati go zapaliv i izgasiv ne pokazuva problem).
Korun? Sephiroth?

Fuck neki ni od stand by da go onadam koj ke dava 300 evra e maticna za ovaj

AKO IMATE NEKOJA SOLUCIJA DA SE PROBA PISETE PA AKO NISTO NE USPEJ TOGAS BI PORACAL MATICNA

Update: bez harddisk pali od prva i gasi(edno 100 pati go zapaliv i izgasiv ne pokazuva problem).
Korun? Sephiroth?

Па пробај со друг хард и види, ако пали тогаш решен проблем.

toa mi tekna i mene no nemam takov hard od onie malite e ako najdam ke probam ako ne pa ke mu slapnam eden WD Passport i to ke mu bidi

Оди во секоја попристојна продавница за компјутери и ќе најдеш сигурно таков хдд.

rabotata e so ako najdam treba da go kupam a posle ako ne e do nego tatko mi v g^z ke mi go napika(hardot)

zato posle ke probam so od na braced mi laptopot hardot i ke pisam report

Дали имал некој проблем со Виста, конкретно да не се пали на почеток кога се лоадира, односно се укочува делот за лоадирање...
Пробано со пс2 тастатура, драјвери и слично но не функционира и мора преку Last Known Good да се пали.
Имал ли некој ваков проблем и што мислите, дали е возможно да е до хардвер, иако е тестиран и рам меморија и хдд и нема лоши сектори...

Дали имал некој проблем со Виста, конкретно да не се пали на почеток кога се лоадира, односно се укочува делот за лоадирање...
Пробано со пс2 тастатура, драјвери и слично но не функционира и мора преку Last Known Good да се пали.
Имал ли некој ваков проблем и што мислите, дали е возможно да е до хардвер, иако е тестиран и рам меморија и хдд и нема лоши сектори...

najverojatno saka format

najverojatno saka format

Не е до формат, вистава е сега инсталирана, пред неколку дена, ниту има вируси и слично... Истото ми се јавуваше и порано тогаш кога ставав СП1 исто со виста, ми кочеше лоадингот. Со ХП и Сервер 2003 и 2008 немам никакви проблеми...
Ме чуди дали може да е до хардверот, бидејќи оперативниот со сугирност не е оштетен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom