Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... Еднаш успеав да го уклучам (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:

Проблем со графичката, изгледа се подизвадила од слотот, па коа си го легнал ПЦ-то се вратила на место.

Мене така ми се деси кога ми прегоре матичната...

Ако ти прегори матичната нема да бипка..........

Абе шо му е на компјутеров што ми се рестартира од чиста мира на пола саат/саат :icon_neut ??

Абе незнам што му е, и мојов се рестартира од чиста мира, да не фатил грип нешо или да го боли уво, незнам? Колку пати имам кажано убаво да го опишете проблемот, инаку нема да може да се помогне?

Eпа тогаш рикнал хард дискот....
Нема што друго да е...:smir:

Ако рикне хардот, компјутерот ке се уклучи нормално и нема да бипка плочата дека нешто не е во ред. Затоа што хардот не представува витална компонента.

Ако рикне хардот, компјутерот ке се уклучи нормално и нема да бипка плочата дека нешто не е во ред. Затоа што хардот не представува витална компонента.
Е ајде де обично е така ама не и во мојов случај. Кога го ставам хардот на напојување компјутерот нејќе ни да се уклучи. Тоа го пробав на три компјутери и се истиот резултат. Најверојатно има некој краток спој ...

Проблем со графичката, изгледа се подизвадила од слотот, па коа си го легнал ПЦ-то се вратила на место.

Пред да го превртам ја извадив и пак вратив на место :toe: Не би требало да е до тоа...

Да прашам ?
- Имам 3GB рам на PC-во, а сакам да ставам усте еден 1GB рам а имам 32bit Windows xp sp3.
Ме интересира колку ке чита Windows-ов од 4GB ram.
- Имам некои информации, и незнам дали се точни:
1) Windows 32bit највеќе читал до 3.500mb, a
2) Windows 64bit највеќе читал до 12.000mb. Точно ли е ? :nesum:

Да прашам ?
- Имам 3GB рам на PC-во, а сакам да ставам усте еден 1GB рам а имам 32bit Windows xp sp3.

Za 64bitniot ne znam do kolku cita najveke, ama za 32bit da, tocno e do 3.5...

Да прашам ?

Точно е. Мислам дека 32 бит до 3.2 ГБ :smir:

Za 64bitniot ne znam do kolku cita najveke, ama za 32bit da, tocno e do 3.5...

32bit = 3.12 (3.2) GB RAM
64bit = (теоретски до) 16.8 милиони терабајти :vozbud:

(1 терабајт = 1000 гигабајти)

Каде во Скопје може да се купат звучни ситеми Creative?

TNX

Баш погледнав прво во ANhoch но не најдов ништо од Creative. Можеби јас сум во грешка

edit: Најдов, меѓутоа само звучни картици. Мене ми требаат звучници

Баш погледнав прво во ANhoch но не најдов ништо од Creative. Можеби јас сум во грешка

Eпа оди во ценовник, одбери ИЗЛИСТАЈ ГИ СИТЕ ОДЕДНАШ и преку CTRL + F барај си Creative

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom