Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
дечки може ли да каже некој како да си проверам дали имам ddr 2

Имам една дилема...па да ве прашам за совет....

Имам матична ECS Elitegroup 865PE-A7. Сакам да ставам ново процесорче. Да ја освежам малце... Сакам да земам LGA775 Celeron D 347 3.06GHz 512K 533MHz. Ама... Читам на http://www.cpu-upgrade.com/mb-ECS/865PE-A7(V1.0).html , и доаѓам до модел 346... Истиот модел со 256 кеш. Овој шо го сакам, никаде не го пишуе... Да не знае некој, дали би можел да го ставам тој процесор, или па кај да проверам?

Поздрав :helou:

Фала унапред...

Ако не го пишува не ни пробувај.Најдобро стави си некој Пентиум 4.

Ако не го пишува не ни пробувај.Најдобро стави си некој Пентиум 4.

го имам истиот проблем со пентиумот... моделчето шо го глеам у АНХОЧ е 631 CPU P4 3.0GHz LGA775 2MB 800 MHz, а на истиот веб сајт има 630.

само 640 се уклапа со страната и понудава шо ја има...ама па 3800 за процесор за стара плоча, некако не ми оди...

абе види брале можеби никако не ти иде да даваш 3800 али па да ставиш шит целерон процесор, повеќе ќе се нервираш него што ќе се радуваш. Некогаш треба да се плати, Јас го користам више од 3-4 години истиот процесор P4 3.0GHz LGA775 само со 1мб кеш меморија е, јебига тогаш кога го зимав ова беше топ. Немаа на лагер 2мб кеш :P Зимај и кулирај нема да се зафркнеш, Еднашка се плаќа а тој за тебе би требало да биде топ

дечки може ли да каже некој како да си проверам дали имам ddr 2

Се разбира дека може го отвараш пц'то и го гледаш бројчето на рамот. Или пак рестарт на пц'то и гледаш на боот уп горе лево што рам бројка ќе ти покаже ако е 533,667,800 тогаш ти е ддр 2. Или пак ако си повише компјутерџија влагаш у биос и гледаш што е конфигурирано таму.

абе види брале можеби никако не ти иде да даваш 3800 али па да ставиш шит целерон процесор, повеќе ќе се нервираш него што ќе се радуваш. Некогаш треба да се плати, Јас го користам више од 3-4 години истиот процесор P4 3.0GHz LGA775 само со 1мб кеш меморија е, јебига тогаш кога го зимав ова беше топ. Немаа на лагер 2мб кеш :P Зимај и кулирај нема да се зафркнеш, Еднашка се плаќа а тој за тебе би требало да биде топ

убоо викаш... за тоа шо ќе го утепам од користење знам...имав на старата конфигурација п4 2.0 на 512 кеш...топ беше...ај ќе видиме...може стварно вреди да стаам нешо поасално...да не се мислам понатаму уше некоја година...

фала...

Problem so Mouse.- Jas levo toj gore, jas desno toj dole. Dosega normalno rabotese se probav vo control panel-mouse ali ne saka da cue. Kade gresam? Ili so bi mozelo da e problemot.

Problem so Mouse.- Jas levo toj gore, jas desno toj dole. Dosega normalno rabotese se probav vo control panel-mouse ali ne saka da cue. Kade gresam? Ili so bi mozelo da e problemot.

Да не ти стои на страна мониторот? :pos:

Пробај го на друг РС.

Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... Еднаш успеав да го уклучам (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:

Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... Еднаш успеав да го уклучам (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:
Мене така ми се деси кога ми прегоре матичната...

Абе шо му е на компјутеров што ми се рестартира од чиста мира на пола саат/саат :icon_neut ??

Абе шо му е на компјутеров што ми се рестартира од чиста мира на пола саат/саат :icon_neut ??
Кулерот си пробал да го исчистиш од прашина (ама активниот дел т.е. вентилаторот)? Или провери и кабелот за напојување дали е добро ставен.
Ако не те мрзи ѕирни го и линков.
http://www.computerhope.com/issues/ch000605.htm

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom