Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
PSU 450W Gembird PSU5, Real Power,PFC,Silent,2*Fan - 1.450

PSU 550W Gembird PSU7, Real Power,PFC,Silent,2*Fan - 2.120

Кое сакаш од овие две,значи ова се вистински 550W,а не назначени :)
Сега ако ставаш внатре Sli или Crossfire,односно две графички,иди на појакото,ако не и првото ќе заврши работа,башка е Silent.

Gembird.....:uvo:
DeLux.....:uvo:
Барај CoolерMaster, Spire .... првите се поскапи, вторите поевтини....
Напојување ти е од поважни компоненти, НЕ ШТЕДИ на PSU....
моќност (W), барај според компонентите во PC-то....имаш калкулатор по нетов побарај....

Денеска поминав во продавницата на Anhoch во ГТЦ и дознав дека немаат Creative звучници. Бидејќи незнам каде да ги барам, барам помош од вас. Каде да најдам убави звузници до 5000 +- а да се 5.1 со можност да подесувањто на гласот не биде на еден од звучниците. Денеска ги гледав Logitech X-530 но не ми се допадна баш тоа. Инаку цената беше околу 4400 денари

Денеска поминав во продавницата на Anhoch во ГТЦ и дознав дека немаат Creative звучници. Бидејќи незнам каде да ги барам, барам помош од вас. Каде да најдам убави звузници до 5000 +- а да се 5.1 со можност да подесувањто на гласот не биде на еден од звучниците. Денеска ги гледав Logitech X-530 но не ми се допадна баш тоа. Инаку цената беше околу 4400 денари

Logitech X-540 ги зирна? Закон звучници во тој price range. И не те сфаќам, за какво подесување зборуваш?

Ќе добијат во Анхоч за брзо време GlacialTech 650w Silent. То ест, кулерот не врти додека не му потреба, тотално се тивки и имаат 36A на 12V, змачи спремни се за Crossfire.

За подесување јачина на глас. Па искрено тие ги гледав сега на нет и ми прават мерак. Можеби ќе лапнам еден ваков сет

вака сега
имам 2х256 ддр2 на 533mhz,матичната подржува до 667
процесор интел 3 Ghz 1mb cache
графичка ати х600 про 128мб
Сакам да додадам 2х1гб рам на 667 и графичка nvidia 8400 или ати 3450 HD
Ми треба за играње NFS undercover,и новата GTA 4,за други игри не.
некое ваше мислење?

Појака графичка ќе ти треба, дефинитивно.

вака сега
имам 2х256 ддр2 на 533mhz,матичната подржува до 667
процесор интел 3 Ghz 1mb cache
графичка ати х600 про 128мб
Сакам да додадам 2х1гб рам на 667 и графичка nvidia 8400 или ати 3450 HD
Ми треба за играње NFS undercover,и новата GTA 4,за други игри не.
некое ваше мислење?

Што процесор точно имаш? Во секој случај, за поновиве игри ти е слаб, а за графичка под 8800GT не гледај

Интел 3 гигахерци 800(за ова не сум баш сигурен) и 1мб кеш меморија Lga 775 лежиште
поскапите графички не ги ни гледам,од причина што нема да бидат усогласени со процесорот и матичната,не можам на мојата Gigabyte 8i945P-G да ставам Nvidia 9800,џабе ке ми е

Интел 3 гигахерци 800(за ова не сум баш сигурен) и 1мб кеш меморија Lga 775 лежиште
поскапите графички не ги ни гледам,од причина што нема да бидат усогласени со процесорот и матичната,не можам на мојата Gigabyte 8i945P-G да ставам Nvidia 9800,џабе ке ми е

Што зборуваш бре, ставај 9800гт или 3870 и бркај работа.

изгледа не ме разбра
Џабе ке ставам 9800 кога процесорот ми е слаб,магистралата на матичната не подржува повеке од 667 Mhz

изгледа не ме разбра
Џабе ке ставам 9800 кога процесорот ми е слаб,магистралата на матичната не подржува повеке од 667 Mhz

Си ги измешал работите малку.Вистина е дека нема да можеш максимално да ја искористиш графичката, ама тоа е до процесорот кој ти е тесно грло во случајов.Магистралата нема врска со графичката карта, таа ти е на 800Mhz, а рамот ти е на 667, тоа се две различни работи.Ако земеш 8400 или 3470 нема многу да се изнаиграш.:nenene:

не сум ги измешал работите а ти не ме разбра
Имам рам на 533,сакам да земам на 667,процесорот ми е 800 ама џабе ми е кога матичната подржува до 667,можам и рам од 1033 да земам ама нема да биде искористен.
Така да поарно е од иста класа и графичка да зеам да не бидат џабе фрлени пари

vaka sea...
imam problem so dvd rom :)
cita obicni cedinja, reza i obicni i dvd ... a nejke da cita dvd :)
dali na nekoj mu se slucilo ova ?
i dali ima lek ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom