Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
не сум ги измешал работите а ти не ме разбра
Имам рам на 533,сакам да земам на 667,процесорот ми е 800 ама џабе ми е кога матичната подржува до 667,можам и рам од 1033 да земам ама нема да биде искористен.
Така да поарно е од иста класа и графичка да зеам да не бидат џабе фрлени пари

Ти веќе кога зимаш 8400 џабе фрлаш пари.

vaka sea...
imam problem so dvd rom :)
cita obicni cedinja, reza i obicni i dvd ... a nejke da cita dvd :)
dali na nekoj mu se slucilo ova ?
i dali ima lek ?

Најди некој (ако незнаеш ти) да го отвори DVD-ROMот, странично на ласерот има 2 мали штрафчиња. Едното е за појачување на зракот на ласерот за читање/режење на DVD другото е за CD. Ќе го свртиш во десно по милиметар и ќе си пробуваш :)

Најди некој (ако незнаеш ти) да го отвори DVD-ROMот, странично на ласерот има 2 мали штрафчиња. Едното е за појачување на зракот на ласерот за читање/режење на DVD другото е за CD. Ќе го свртиш во десно по милиметар и ќе си пробуваш :)

go imas ova praveno ???
siguren si deka ke proraboti ?
i... od kade da znam koe za shto e ?
jas bas pred nekoj den go otvarav :) :) :) :) go cistev laserot nesho demek do toa da ne e sho ti ja znam ne se razbiram mnogu :) ama nemase nikakva promena pa se resiv ovde da prasam.
znaci si reza se ama ne cita dvd :)
da go otvaram pak ?

go imas ova praveno ???
siguren si deka ke proraboti ?
i... od kade da znam koe za shto e ?
jas bas pred nekoj den go otvarav :) :) :) :) go cistev laserot nesho demek do toa da ne e sho ti ja znam ne se razbiram mnogu :) ama nemase nikakva promena pa se resiv ovde da prasam.
znaci si reza se ama ne cita dvd :)
da go otvaram pak ?

Ја вака имам поправено повеќе DVD-ROM-ови.
Ќе ги најдеш двете мали штрафчиња, ќе обележиш кое како е свртено и ќе си чепкаш за ако дозаебеш нешто, да ги вратиш како што биле. Логика малце бре :)

Може ли некој да пише евтина конфигурација да си зеам нова? Матична, процесор граифичка? Ако можам да пројдам поефтино и да го искористам стариот пентиум 4 процесор 3GHz онда уше боље... зш не сум при пари баш... а на оваа матична (праисториска) само ДДР1 рам можам и неам PCI-X слот... па бар на процесор да заштедам ако веќе зеам и графичка и матична и рам... ај рамот ефтин е ама другово не е баш ...

Треба да знаеш каков сокет ти е процесорот точно па да ти препорачам некоја матична плоча.Спушти си CPU-Z и провери.

Абе кулерот не тој на процесорот, ми закачува малце на пластиката как ошто врти и мааалку подзабучува од време на време. Ќе престане, после пак. Што да праам? Прво мислев е од прашината го исчистив, ама коа го пуштив комп. Видов дека малце закачува. Да зеам да ја истругам :pos:

Абе кулерот не тој на процесорот, ми закачува малце на пластиката как ошто врти и мааалку подзабучува од време на време. Ќе престане, после пак. Што да праам? Прво мислев е од прашината го исчистив, ама коа го пуштив комп. Видов дека малце закачува. Да зеам да ја истругам :pos:

Па така де, сецни го тоа што ти закачува и терај. Битно ќе дува.

Ок, фала. После ќе видам што ќе напраам. Ако треба со сатар ќе го поткастрам :back:

Треба да знаеш каков сокет ти е процесорот точно па да ти препорачам некоја матична плоча.Спушти си CPU-Z и провери.

Ијааа! Закон ствар било ова CPU-Z! E Сеа детално ке ти кажам се за РСто :) Ако ете веќе глеаш се кажи максимум од оваа сеа матична шо можам да извадам па на лето нов комплет да зиам... ако не ондак шо матична да зеам :) Ако ги знаеш и цените (барем отприлика онда пиши)

Processor

Name - Intel Pentium 4 531
Code Name - Prescott
Package - Socket 775 LGA
Technology - 90 nm
Core Voltage 1.427
Specification - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Core Speed 2999.9 MHz
Multiplier x 15.0
Bus Speed 199.9 MHz
Rated FSB 799.6 MHz
Cache - L1 Data 16 KB
L1 Trace 12 Kuops
Level 2 1 MB

Mainboard

MSI

Model - MS-7113 1.0
Chipset - SiS 649
Sputhbridge - SiS 965
LPCIO - Winbond W83627THF

BIOS
Brand - American Megatrands Inc.
Version 080011
Date - 05.12.2005

(лелеееее)

Graphic Interface

Version - PCI-Express (сепак имало експрес х))
Link Width - x16
Max Supported x16

За рамот да не зборам срамота е :/
Доста е само да кажам DDR1 256 MB 200MHz... (за ова дури не ни ѕирнав у СРU-Z х))

Е ај сеа одговори :) фала однапред :)

PS. Колку можам максимум со оверклок да извадам од процесорчето? :)

Па имаш неколку варијанти:
Да си купиш добра графичка и барем 2x1gb Рам
или да си купиш матична нова што го поддржува овај процесор(тешко да најдеш добра)
или да ја шитнеш оваа конфигурација и да си направиш, за не многу пари, конфигурација со G31 матична, E5200 процесор, 9600gt графичка и 2gb DDR2 меморија.

P.S: Незнам колку си искусен, ама од око вака, гледам дека повеќе од 3,5 нема да го однесеш.Рекордот е 6ghz со твојот процесор. :vozbud:

Па имаш неколку варијанти:
Да си купиш добра графичка и барем 2x1gb Рам
или да си купиш матична нова што го поддржува овај процесор(тешко да најдеш добра)
или да ја шитнеш оваа конфигурација и да си направиш, за не многу пари, конфигурација со G31 матична, E5200 процесор, 9600gt графичка и 2gb DDR2 меморија.

P.S: Незнам колку си искусен, ама од око вака, гледам дека повеќе од 3,5 нема да го однесеш.Рекордот е 6ghz со твојот процесор. :vozbud:

6 ГХЗ :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ ДАЈ ДА ГО НАЈДАМ РЕКОРДЕРОТ ДА ДОЕ ДОКАЈ МЕНЕ :)) :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: А некоја добра графичка ко за моето РС сеа? И ако ја шиткам конфигурацијава шо пари можам да и извадам?
ПС. а за кулери после оверклок ке треба или ке заврши и стариот еднакво добро работа (мада ефтини се тие ама ете ако нема потреба да не фукам пари за џабе)

Абе не ти советувам оверклок на твојот процесор, а за цена на твоето пц има посебна тема најдобро таму прашај си.Ко за твојот пц би ти препорачал 9600гт или 3850.Све појако од тоа не би било максимално искористено.

6 ГХЗ :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ ДАЈ ДА ГО НАЈДАМ РЕКОРДЕРОТ ДА ДОЕ ДОКАЈ МЕНЕ :)) :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: А некоја добра графичка ко за моето РС сеа? И ако ја шиткам конфигурацијава шо пари можам да и извадам?
ПС. а за кулери после оверклок ке треба или ке заврши и стариот еднакво добро работа (мада ефтини се тие ама ете ако нема потреба да не фукам пари за џабе)

Рекордерот има и боца со течен азот....

Drusto imam eden problem ,

Po nekoe vreme surfanje na INTERNET mi se pojavuva ova :

I koga ke stisnam Dont Sent mi se menjava temata na kompijuterot kako na (Windows 98/2000) i Internetot ostanuva konektiran ama nema INTERNET i mora da go restaritram KOMPIJUTEROT.

Ne znam sto e ova dali nekakov virus ili nesto ne e vo red so mojot KOMPIJUTER.

VE MOLAM POMAGAJTE

ODNAPRED FALA !!:pipi::pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom