Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
На тоа мислев, треба прво да го режнеш на цд и после рестарт на ПЦ да наместиш во биос да ти подига од ЦД.И така тестирај и види што ќе ти покаже.
абе, симнав софтверче што го праи тоа(или бар слично нешто) на сред десктоп =)
тоа со биос миос подигање не се разбирам =) не ни чепкам да не споебам нешто повеќе =)

мада, еве до сеа топ си е, не се укочи ни еднаш. ќе видиме за понатаму.
фала!

го доградив писиво со 1гб рамче, ддр1 на 400 мхз. толку поддржува мајчинава плоча. е сеа, иам вкупно 1,25 гб рам. се си е топ, ама на некои периоди, во времетраење од 1-2 минути ми се успорува ко да има 1мб рам. пример, минимизирам прозорец, и после за да го максимизирам, кликам и чекам 10-15 сек., потоа стискам старт копче исто време чекам, отварање мај компјутер, документс, опера/мозила... и во овој период не се употребливи. тиња.
се надевам ме укапиравте и дека ќе има нешто решение =) сенкс.

А што процесорче имаш, јас исто имав постара матична плоча и поевтино ми беше да земам нова матична него 400 ддр1 рам хехе, сега имам ддр2 рам и топ ми е 3гб за сега и супер си работи

abe epten mi e stara konf. edno 4,5 godini =)
msi ploca, 3.0 ghz AMD athlon 64bit i taka:D
nego, OPERAVA ME EBE, eve nemozam ni kirilica da pisam. ke ja reinstaliram, mislam deka e do nea :@ ke vidime

едит-средено. ќе видиме како ќе се однесува понатаму.

Ова е нешо како решавање проблеми во делови.
Previosly on Problems.... :pos2:

Vaka sega. Imam eden monitor (HP 72 - 17") na sredinata slikata e matna a kako ode kon rabovite e se po citsta. Do grafickata na kompjuterot ne e, go probav na drug monitor super si rabote. Do so moze da e.

Хмммм, мене све ми оди дека е до мониторот.Носи го на сервис.

провери го кабелот што иде од него до графичка и обратно + можно и да е до графичката мислам излезот от нејзе, доколку графичката има 2 излези смени го стави го на другиот и тестирај го види дали пак ќе покажува матно на средина. Пробај го мониторот на друг компјутер види дали и таму дава у средина матно, + дали на старт на компјутерот дава матно у средина на windows loading screen или пак само во windows

Еден проблем со хард. Ако има некој идеја нека помогне. Значи втор хард PATA ставам на компјутер и не се ни пушта компјутерот. Ова го пробав на два компјутера и во двата случаја пробував со мастер и слејв и многу е чудное пошто обично скогаш се пушта компјутерот без разлика дали има хард или не.

Luge imam eden PC i koga ke go pustam bara da go aktiviram windowsot ???
sto da pravam , a imam mnogu raboti koj mi se potrebni vnatre taka da dali ima nekoj 4ar bez da go formatiram ??

ODNAPRED FALA !!

Luge imam eden PC i koga ke go pustam bara da go aktiviram windowsot ???
sto da pravam , a imam mnogu raboti koj mi se potrebni vnatre taka da dali ima nekoj 4ar bez da go formatiram ??

ODNAPRED FALA !!

Ти се инсталирало она windows advantage genuine... За во иднина исклучи ги апдејтите, а сега провери ПП

Имам една дилема...па да ве прашам за совет....

Имам матична ECS Elitegroup 865PE-A7. Сакам да ставам ново процесорче. Да ја освежам малце... Сакам да земам LGA775 Celeron D 347 3.06GHz 512K 533MHz. Ама... Читам на http://www.cpu-upgrade.com/mb-ECS/865PE-A7(V1.0).html , и доаѓам до модел 346... Истиот модел со 256 кеш. Овој шо го сакам, никаде не го пишуе... Да не знае некој, дали би можел да го ставам тој процесор, или па кај да проверам?

Поздрав :helou:

Фала унапред...

Имам САТА диск, и кога пробувам да го форматирам вели дека не е детектиран диск, инаку дискот си работи. Дали го имал некој овој пролем. ве молам за помош:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom