Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Добро по ѓаволите, има ли негде во нашава Македонија да се купат негде книги, промотивни материјали за земјава, на англиски? Сакам да пратам во странство нешто како поклон, ама во некои книжарници шо видов на нет нема такво нешто.

„Зеницата на Македонија“ од Венко Андоновски и Глигор Стојковски (не сум сигурна дали така се презиваше вториот). Книгата е на македонски и на англиски, со многу илустрации и интересен текст, не е тупаџиска како што може да бидат ваквите книги.
Мислам дека ја има во Топер. Мојата е со тврди корици и беше над 3000 денари, а ја има и со меки корици.

„Зеницата на Македонија“ од Венко Андоновски и Глигор Стојковски (не сум сигурна дали така се презиваше вториот). Книгата е на македонски и на англиски, со многу илустрации и интересен текст, не е тупаџиска како што може да бидат ваквите книги.
Мислам дека ја има во Топер. Мојата е со тврди корици и беше над 3000 денари, а ја има и со меки корици.

Фала за одговорот, ама ми се чини тешко ќе ја најдам оваа книга, а и ако ја најдам сигурно ќе биде скапа. Друго нешто ми треба, нешто поефтино, подостапно, нешто како travel guides, така нешто...

Фала за одговорот, ама ми се чини тешко ќе ја најдам оваа книга, а и ако ја најдам сигурно ќе биде скапа. Друго нешто ми треба, нешто поефтино, подостапно, нешто како travel guides, така нешто...

Мислам дека имаше некаков водич за Скопје, ама форумџиите рекоа дека е пишуван на многу лош англиски јазик.

Mal del od neprodanite primeroci se naodjaat kaj mene...
--- надополнето: 4 август 2013 во 07:23 ---
"Skype" = bmrhgjJankovski
ili
bmrhgj@gmail.com

Некој да не знае каде може да се изнајмуваат книги на англиски? Конкретно ми требаат The Picture of Dorian Grey или The Great Gatsby. Некоја библиотека каде може да се пронајдат овие книги? И ако ги има некој прочитано и двете на англиски, ако може нека пише која е полесна за читање и поразбирлива.
Значи ми требаат овие книги на англиски.
PDF документи и линкови од електронски верзии не ми требаат. :)

Некој да не знае каде може да се изнајмуваат книги на англиски? Конкретно ми требаат The Picture of Dorian Grey или The Great Gatsby. Некоја библиотека каде може да се пронајдат овие книги?
Види во британски центар, во универзитетска библиотека беа кога последен пат идев таму. Тие изнајмуваа книги од нивната библиотека. А конкретно овие наслови можеш и да ги купиш, во академска книга или англиски центар, обично по 100-150 денари ги продаваа.

Да не знае некој дали ја има книгата `Пророкот` од Калил Гибран на македонски и каде може да се најде овде во Македонија?

Да не знае некој дали ја има книгата `Пророкот` од Калил Гибран на македонски и каде може да се најде овде во Македонија?

Ја има, издание на Култура е, од 1993-та година. Побарај ја кај нив во книжарницата, но голема е веројатноста да е распродадена. Ако ја немаат распрашај се кај уличните продавачи.

Може ли некој да ми каже дали Lord of the Flies на Вилијам Голдинг ја има на македонски и каде може да се најде/купи истата? Благодарам однапред. :)

Може ли некој да ми каже дали Lord of the Flies на Вилијам Голдинг ја има на македонски и каде може да се најде/купи истата? Благодарам однапред. :)

Има две изданија на македонски:

1. Од 1984 година, издание на Наша книга, Скопје.
2. Од 2009 година, издание на Микена, Битола.

Во НУБ (Национална и универзитетска библиотека) сигурно може да се најде, ама мораш таму да читаш, не дозволуваат изнесување книги вон библиотеката, или побарај во градската „Браќа Миладиновци“. За купување не знам, прашај во Култура евентуално. :)

Ми треба помош,итно барам македонски роман кој е преведен на шведски јазик, може и српски или бугарски роман но да пбиде преведен на шведски јазик. Благодарам однапред!!!

Дали во СК можам да најдам некоја од книгите на Malcolm T. Gladwell?

Помош ми требаат три теми за на училиште по македонски јазик:
Биографска алегорија во делото Пеколот.
Општествена алегорија во делото Пеколот.
Филизофска алегорија во делото Пеколот.

Благодарам.

Значи вака дечки нешто компјутерот не ми е како што треба па ќе ве молам ако сакате од овој линк
http://downloadbee.com/По-погребот-software-mk.html
да ја сметните книгата По погребот од Агата Кристи ( целосно е бесплатно ) и да ја снимите во Word или било како да ми ја постирате. ВЕ МОЛАМ И ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРАМ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom