Помен за Тоше на плоштад Македонија - 05.10.2009

• Креатор на темата Креатор на темата HEATHY
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно во 19 и 30 ке бидам таму, да одадам почит на едиствената македонска личност, која имаше љубов за сите, и кој не научи да се цениме, сакаме и почитуваме го сакам многу ТОШЕ!

Некој спомна за на фејсзбук дека треба да се рашири новоста...
еве линк http://www.facebook.com/event.php?eid=143299794219&ref=mf
веќе постои таква група
- Без разлика на тоа колку ми е пренатрупан распоредот ќе одвојам неколку часа да уживам во музиката на нашиот генијалец...
Тој тоа го заслужи .. заслужува овој ден да го одбележуваме ....
и денеска кога ќе се сетам на тоа каков човек беше, добар со сите, културен ... не го одликуваше онаа особина која често ја имаат познатите да бидат "дигнати" ...тој се одвојуваше од останатите со својата посебност хуманост добрина ... и денеска кога ќе ја почуствувам енергијата која го опкружуваше градски лани па и на секој негов коцерт неможам да си објаснам .. зошто баш Тоше... во тие мигови како ледена струја да поминува низ мене ... и на крај прашањето зарем некој може да го замени ?
Не ! :(
Се гледаме вечер

Имаше и на телевизија за ова,рекоа дека од сити радио ќе ги пуштаат песните на Тоше,ќе има и звездено небо,а потоа со свеќи ке чекориме до градски..се наежив цела!!Дефинитивно сум таму..:(:cry:

Значи ке биде самоиницијативен спонтан собир на фановите и ке нема никаква подршка од некоја групација како "Фанови на Тоше" или нешто слично?

Времето ќе биде супер па нема зошто да не се собере народ.

Едиунствено би сакал да има барем некој столб озвучување па целиот собир уште поубаво да помине.

Времето ќе биде супер па нема зошто да не се собере народ.

Едиунствено би сакал да има барем некој столб озвучување па целиот собир уште поубаво да помине.

Слушав радио станициве се организирале и добиле дозвола за пункт со озвучување. Е сега подетално не знам, а вајда ни тие не ни знаат :) Се ова во последен момент се случува.

Али некој кажа одење накај градски со свеќи во рака ми е безвезално. Прво градски си е затворен, не ни верувам да ќе не пуштат. Второ шо би правеле таму кога ништо ќе нема?

Ајде ќе видиме после што ќе се случува. И пред се се надевам дека ќе има народ, кој ќе му ја испочитува желбата на Тоше.

Нека стави некој слики:baeh:

Што? зарем никој ништо не сликал-
Ајде луѓе- Каде се сликите- чекаме!!!!!:helou:

Чекај прво да заврши, се очекува да трае некаде до 12 часот :smir:

Изгледа прв се вратив од таму :toe: првин браво за желбата за организација ама дефинитивно малку затаиле со истата...имаше едно бимче колку фиќуле а за звукот ако не си поблиску нема шанси ништо да слушнеш...а ова со свеќиве е стварно нон сенсе...неможе секој што ќе преврти картон на плоштад и продава свеќи незначи дека треба да купувате свеќи,еден нека ми каже зашто купил свеќа...разбирам за помен на денот на сообраќајката или на денот не неговиот роденден но денес :toe: и за крај ќе имало огномет :lud: е сега моментот ти со свеќа а горе огномет оди :tapp: пак ќе кажам браво за иницијативата но сепак далеку е организацијата за таков човек каков што беше Тоше :smir:

Добро ај се ќе разберам и музика добро важно гестот е битен.Али тоа со свеќите е не знам ноу комент.Срамота е пари што земаат, бар Тоше беше хуман и се помагал не му било до пари, а не овие сакаат да ќарат.И ТОА 10 ДЕН СВЕЌА АЛООООООООО ДО КОГА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom