Помен за Тоше на плоштад Македонија - 05.10.2009

• Креатор на темата Креатор на темата HEATHY
  • Време на започнување Време на започнување
офф ѕвезденово небо барем уличниве светла да ги ислкучеле ефектот ќе беше подобар

Тажно е што ви е потребна ,,организација" за да дадете почит. Доволна е желбата и идејата. Имаше народ со ентузијазам и енергија да отседи цел еден концерт, макар на скромен видео-бим. Не заборавајте дека ова беше самоиницирање од страна на тошевиот фан клуб, притоа градот не даде поддршка во поглед на техничко затемнување на плоштадот на пример(за да се оформи ѕвезденото небо).
Се чувствувам повикан да ти одговорам...големината на Тоше не дозволуваше ваква организација,да не ја повторувам Немирна ги кажа сите работи,пак ќе кажам Браво за и тоа што успеаа да го направат,но сепак требаше или да се направи нешто подобро или воопшто да не се прави,за свеќите веќе се изјаснив...мислам дека ми ја разбра поентата :smir:

Се чувствувам повикан да ти одговорам...големината на Тоше не дозволуваше ваква организација,да не ја повторувам Немирна ги кажа сите работи,пак ќе кажам Браво за и тоа што успеаа да го направат,но сепак требаше или да се направи нешто подобро или воопшто да не се прави,за свеќите веќе се изјаснив...мислам дека ми ја разбра поентата :smir:
Се согласувам. Но, ова на некој начин го видов како ,,моќта на народот". Љубовта кон Тоше е посилна од негодувањата на институциите и сакав да го ставам акцентот на многубројните присутни за сметка на неубавото во техничкиот дел. Како и секогаш, надлежните се зафатени со ,,поитни" работи, па некако организацијата затаи. Нејсе, мислам дека нашиот гест(на сите присутни) треба повеќе да се експонира отколку пропустите. И онака сме полни негативна енергија од сите социјални аспекти во државава. :back:

Бев на плошатд од 6 и пол (еден саат порано) и седев до 10 и пол. Имаше луѓе кои плачеа, луѓе кои пееа, луѓе кои само гледаа и луѓе на кои не им се веруваше дека него повеќе го нема. Важното беше што сите кои беа на плоштад беа со една цел... ПОЧИТ КОН ТОШЕ!!!
Атмосферата беше буквално како на концерт. Погоре кажаа, на секое прашање имаше одговор од публиката. Секако, ќе беше поубаво да се изгасеа светлата на плоштад. Меѓутоа, тоа е што е. Можам само да кажам браво за организацијата. Од мала иницијатива прерасна во масовен собир со цел да покажеме колку навистина го сакаме.
Ама морам да кажам дека многу ми беше невкусно да го гледам оној старецон шо се дереше и нудеше пиво додека на бимовите одеше концертот на тоше. За пунктот на ред бул муабет да не правиме.
Сепак, важно ми беше што бев таму и што бев дел од одбележувањето на две години од последниот концерт.

Без разлика на пропустите, Тоше би бил прегорд на нас, на неговите фанови, кои и покрај тоа што очекуваа концерт, во последен момент успееја да се соберат. Битно се одбележи датумот. Се разбира дека тој заслужуваше подобро, но се што се прави со љубов и искрена намера не може да биде лошо. Споменот живее, тоа е она што е битно. А негативните работи си одат...

Мене ми е мило,и сум среќна што воопшто имаше нешто за да се одбележи денот..можеше да помине и така без да се спомне..е сеа тоа што имало некој пропуст е нормално,секогаш може подобро, да,посебно кога се работи за Тоше,ама драго ми е што покажавме дека ни значи,дека не сме го заборавиле,и дека му ја испочитувавме желбата..најжалното е што тој не беше таму..:cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom