Почина Дуле од дуото Дуле и Коки

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Се посТра од работа министерот Тодоров. Златен тој! Како не благослови Госпо вака, уше не можам да сфатам.

П.с Имам кариес на шеска. Се надевам дека неговото пресветло име ќе ми ги услиши молитвите и ќе ми ургира.

П.П.С Сестра му на Дуле, работи во близина на мојата работа. Додека ја уше не можам да се соземам од нејзиното крахирање вчера кога цел град со крена од плачот нејзин, некој ќе собира поени. Ѓубриња!

Вчера и денес читам по порталите и фејсбук профилите колку тоа чест му даваат ва човекот за кој до вчера уво не ги болеше, од најблиски до најдалечни. Дуле го знам од свирките кои ги правеа по скопските кафичи од времето, секогаш насмеан, ведар лик, позитивен, опкружен со млад свет, сакаше да фрли по некоја чашка (нормално за таа работа) но тоа е Дуле кој сите го познаваме. Во тоа време другари и пријатели колку сакаш, од познати политичари, бизнисмени, обичен народ, па се до клошари. Кариерата со многу растови и падови (нормална работа), но во последниве 3-4 години човекот колку што знам почнал да оди надоле. Го видов последен пат пред некои си 6-7 месеци, неможев да го препознаам, пропаднат, ослабен, блед, не личеше на себе. Каде беа тогаш сите овие негови "другари и пријатели" кои сега го "оплакуваат" и даваат разни изјави како ќе им недостига и како и во секоја приказна така и во оваа за малку слава и тошка популарност сите ќе се налепат или лепат на приказната на веќе починатиот, бог да му душу прости. Истото ова беше и кога Тоше погина, истото еве и сега се повторува. Без усул и срам, до вчера не му дигаа телефон и го оговараа, исмејуваа, а сега глумат ужалени. Единствено можам да кажам дека товарот го носеле неговите најблиски роднини, а највеќе сегашната негова сопруга, за кои можам да кажам дека искрено го сакале и биле со него, го прифатиле онаков каков што е и никогаш не се срамеле или бегале од него. Во тој кош делумно можам да го ставам и неговиот нероден брат Коки кој пред неполна година и јавно се одкажа од него (најверојатно му прекипело ради хировите кои ги носеше со себе).
Сакам да им порачам на сите кукачи, жалачи, лелекачи..., ВИ ГО РЕСПЕКТИРАМ ВАШИОТ ЛЕЛЕК, ПЛАЧ, ЖАЛЕЊЕ..., НО ЕВЕ ВИ ПРИЛИКА, ИАКО ЛОША, ПА БИДЕТЕ ДРУГАРИ КАКВИ ШТО СЕ ПРЕДСТАВУВАТЕ, ПОМОГНЕТЕ МУ НА НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО. АКО САКАТЕ ДА ГО ЖИВЕЕТЕ ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА ДУЛЕ, ЗАЖИВЕЈ ТЕ ЈА НЕГОВАТА НОВА КАФАНА, КОГА ВЕЌЕ СТАРАТА НЕ ПОСТОИ И НЕКА ТОА БИДЕ ВАШЕ КАТЧЕ ЗА ЖИВОТ НА НЕГОВИОТ ДОМ, А СО ТОА ЌЕ ГО ЗАЖИВЕТЕ НЕГОВИОТ ЛИК И ЌЕ МУ ПОМОГНЕТЕ НА НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО!!!

Нека ми извинат сите останати форумџии на моите емоционални изливи и нека ми прости некој ако ненамерно сум го навредил.

Конечно една многу кратка но нормална репортажа како што доликува. Видео на Канал 5.

Медиумиве иначе плачат за дрво ама ај да оставиме... нека почива во мир.

ЕВЕ ВИ ПРИЛИКА, ИАКО ЛОША, ПА БИДЕТЕ ДРУГАРИ КАКВИ ШТО СЕ ПРЕДСТАВУВАТЕ, ПОМОГНЕТЕ МУ НА НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО. АКО САКАТЕ ДА ГО ЖИВЕЕТЕ ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА ДУЛЕ, ЗАЖИВЕЈ ТЕ ЈА НЕГОВАТА НОВА КАФАНА, КОГА ВЕЌЕ СТАРАТА НЕ ПОСТОИ И НЕКА ТОА БИДЕ ВАШЕ КАТЧЕ ЗА ЖИВОТ НА НЕГОВИОТ ДОМ, А СО ТОА ЌЕ ГО ЗАЖИВЕТЕ НЕГОВИОТ ЛИК И ЌЕ МУ ПОМОГНЕТЕ НА НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО!!!

Да се надоврзам за оние кои не знаат - По „неуспехот“ со Балканика, Дуле неодамна отвори нов ресторан - „Доменика“ до Народна банка на Република Македонија, спроти Веро центар. Посетете го!

Инаку, што да кажам? Сочуство до семејството и најблиските... Бог да го прости.

Почивај во мир.

Штета за млад човек и неговото семејство.А ова со министерот е толку ниско,глупо што неможам да кажам и дека сум изненаден...

Дуото „Дуле и Коки“ снимија документарец за којшто се говори за нивните почетоци, како и за плановите за во иднина, кои за жал нема да имаат прилика да ги реализираат.

Шо луѓе се сторивме бе еј!?Остана ли бе, барем малку човечност? Усул? Осет? Или пиши пропала на светов? Да не звучам ко да сум растен под стаклено ѕвоно, али да - јас сеуште се изненадувам ко ќе слушнам вакви ствари и да ја сеуште регирам со " Како бе не му е срам? Како бе можеше? пичка му матер хоштаполерска"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom