Почина Дуле од дуото Дуле и Коки

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
:mad:квази новинарски сељандури
Како никој од нив не се ни потруди повеќе од 20 секунди да направи репортажа достојна за еден од поголемите- ако не и најголемите естрадни лица во Македонија??????
Тој слободно може да се нарече еден од доајените на поновата мак.музичка естрада.
Гледам матни снимки - веројатно првите кои на новинарот му излегле на гугл од Дуле и тоа е се’.
Ниту пресек на нивното творештво - туку таквите„новинари„ повеќе се заинтересирале кои му се комшии за да добијат некоја небитна информација од типот дрога, алкохол, разведен или женет :tapp: што воопшто не е ни битно, битното е дека е (бил) творец на песни коишто ги слушавме сиве овие години со задоволство.

Лесна нека му е земјата нека почива во мир сите грешки кои ги има направено нека му ги прости господ.

Бидејќи како што читам очигледно човекот потпаднал по влијание на алхолхолот... ова нека биде како една лекција за сите останати кои веќе се потпаднати под алхохолот...

Да не излезе дека кобам, ама случајот е типичен Сам себе убијал...

Нагласено со години уназад од лекари да прекине со локањето... и тоа е

Нека почива во мир .

Се престресов кога слушнав на радио -Македонско радио Радио 2. Цело време пуштаа македосна музика и туку наеднаш веста дека починал .

Имаа добра музика од мелодија до текст се на свое место .

Мое мислење е дека треба овој годинешниов Макфест што доаѓа да го посветат на него ,тој и Коки беа чести учесници на фестивалот.

Една од главните теми во текот на денешниот ден е трагичната вест за прерано згаснатиот живот на музичарот Душан Љубисављевиќ, или Дуле, од дуото "Дуле и Коки", а сега, во јавноста со своја изјава излезе и неговата сопруга.
Имено, сопругата на Дуле, Љупка Настовска, на дневниот весник Вест ги раскажала последните неколку денови од животот на својот сопруг, а додала и дека за да му се пружи итна помош на Дуле, ургирал министерот за здравство, Никола Тодоров.

Во интервјуто за весникот Вест, Љупка вели: "Дуле не беше добар. Вирус, висока температура, треска. Се јавив во Брза помош и им реков: Една кола во Аеродром, мојот сопруг не е добар. И од 194 ме прашаа што му е, јас реков висока температура, не може да оди. Господинот од таму ми вели дека за таква работа кола не праќаат. Откако му реков дека не може да оди, ми одговори да се снајдеме, "Однеси го во Јане Сандански". Немав избор, го фатив за рака, и ќерка ми беше со нас, ама Дуле исчекори два чекора и падна.".
"Собрав некако сила, го вратив назад и му пишав на министерот Тодоров за случајот. Не го познавам лично, ама има слушано зборови од Дуле дека е многу добар човек. Го најдов бројот кај Дуле во телефон и му раскажав се. Не поминаа ни 5 минути, ми се јави директорката на Државна, ја известил Тодоров, и таа се погрижи за се", додава сопругата на Дуле за весникот Вест.
Како што пишува весникот, се уште не е добиена потврда од министерот Тодоров дали тој навистина ургирал во случајот на Дуле, кој во текот на утрешниот ден ќе биде погребан во својот роден град, Штип.

...

Се изненадив денеска навистина!Прво помислив дека е некоја шега,ама брзо ми стана јасно дека е вистина.Што да кажам!Дечкиве ми беа супер,песните стварно ми се допаѓаа,а нема да верувате но досега само однив имам купено цд(оригинал).
За тоа од што починал не би можел да погодувам,но само едно знам,а тоа е дека лекариве кај нас се живи камења,па дури и на здрав човек би му поставиле 100 дијагнози.

За крај!Нека ти е лесна земја голем човеку.

:mad:квази новинарски сељандури
Како никој од нив не се ни потруди повеќе од 20 секунди да направи репортажа достојна за еден од поголемите- ако не и најголемите естрадни лица во Македонија??????
Тој слободно може да се нарече еден од доајените на поновата мак.музичка естрада.
Гледам матни снимки - веројатно првите кои на новинарот му излегле на гугл од Дуле и тоа е се’.
Ниту пресек на нивното творештво - туку таквите„новинари„ повеќе се заинтересирале кои му се комшии за да добијат некоја небитна информација од типот дрога, алкохол, разведен или женет :tapp: што воопшто не е ни битно, битното е дека е (бил) творец на песни коишто ги слушавме сиве овие години со задоволство.

На новинариве најбитно им е дека жена му ургирала кај Тодоров

Место да пишат еден добар текст ,па да ги издвојат најдоврите песни од Дуле и Коки ,на телевизија да напраат една добра репортажа (бар МТВ имаат од нив архива сигурно)

Како што за Тоше цели денови се пуштаат песни и емисии се правеа на радио и телевизија можеше и за Дуле да направат исто .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom