PlayStation 5

• Креатор на темата ob1
  • Време на започнување
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.551
Поени од реакции
2.734
Кај може да се најде PS5 во државава?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.820
Поени од реакции
1.720
Сони ги укинува ПС плус картичките, пред лансирањето на новите планови. Картичките за купување на стор и додавање пари на валет остануваат во продажба.

Член од
5 декември 2012
Мислења
36
Поени од реакции
16
Има ли некој што нарачал конзола преку public во грција гледам има на залиха и опција да подигнеш од продавница ама не ми дава со македонски број и адреса да нарачам

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.578
Поени од реакции
29.208
Се навлеков на се што е со азијци, мечови, самураи и слично. Ghost of Tsushima беше причината што го земав сонито. Вчера почнав да ја играм Sekiro и сфаќам дека е уште подобра игра. :love:

D

Deleted member 95595

Гостин
Ne mi e ushte jasno sho se sluchinso PS5 i zoshto izleze vakov nedostatok za konzolava. Sho si mislea Sony ko go lansirvea?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.171
Поени од реакции
12.809
Ne mi e ushte jasno sho se sluchinso PS5 i zoshto izleze vakov nedostatok za konzolava. Sho si mislea Sony ko go lansirvea?
Секоја конзола за видео игри страда од недостатоци на залиха кога излегува во продажба, а ова најмногу важи за конзолите кои се најбарани на пазарот.

Вообичаено недостатоците со тек на време се намалуваат, а кога ќе излезе во продажба поново и помало ре-дизајнирано "lite" издание на истата конзола, конзолата добива на залиха поради поедноставениот дизајн и поедноставената фабричка линија за производство на конзолата, а со тоа следува и пониска цена на производството и пониска продажна цена на крајниот производ.

Но за несреќа на PlayStation 5, како и повеќето конзоли од 9-та генерација, пандемијата со корона вирусот си го направи своето, го намали производството во фабриките за чипови и полупроводници, а се разбира производителите не сакаа да пропуштат шанса да профитираат од вештачки создадената криза.

Во меѓувреме се случи руската воена интервенција во Украина, која им отвори нови шанси за профитерство на производителите, па сега повторно истиот круг на недостаток на чипови и полупроводници се повторува одново и одново. Како капак на се`, САД сакаат да и` се ку_чат на Кина на далечен исток, а бидејќи PlayStation 5 се произведува претежно во Кина, секојдневните политички идиотизми само дополнително го отежнуваат производството како на PlayStation 5, така и на други конзоли од 9-та генерација.

Или накратко кажано: Без разлика што мислеа и планираа Сони во 2019 година кога го најавија PlayStation 5, конзолата стана жртва на политичките идиотизми кои се случуваат на глобално ниво.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Од Германија ако земам ПС5, која е процедурата за враќање данок и носење во авион за МКД?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.551
Поени од реакции
18.670
5ka vo Setec 56 000 i toa na popust (8000), ama momentalno ja nemaat na zaliha, hhhh. Zdravje, naredno edno xbox-ce S i Nintendo switch, dvete po cena na edna 5ka.

Член од
25 март 2006
Мислења
357
Поени од реакции
24
5ka vo Setec 56 000 i toa na popust (8000), ama momentalno ja nemaat na zaliha, hhhh. Zdravje, naredno edno xbox-ce S i Nintendo switch, dvete po cena na edna 5ka.
Ако не ти се битни многу ПС 2-3 игри што вредат ... нема да згрешиш со XBOX SS. јас лично плескам и Forza Horizon 5 не би ја сменил да други игри со коли... open world masterpiece...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.731
Поени од реакции
34.306
od koga pisavme uste ednas se selev pa taman izleze novata verzija c2, stiga vo vtornik za skoro isti pari i ko specijalno za god of war

https://www.tomsguide.com/face-off/lg-c2-vs-c1-oled-tv#:~:text=If you're shopping between,and newer smart TV features.

prasanjeto e dali ke moze da docekam, oti vikend ide a bidejki probav eden cas (sakav samo vovedot) moze da se kaze deka e perverzija

CF23EEAE-4D78-4D36-A851-C3BACF67605A.jpeg

@Донев da ne ja svrte veke ti? :D

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.989
Поени од реакции
23.204
И ? какви впечатоци ви осави новата God of War? Што е изменето? подобра ли е од минатата?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.578
Поени од реакции
29.208
Ragnarok за лаик како мене би рекол е игра на годината. Графиката е подобрена, поготово деталите т.е. текстурите. Приказната продолжува да си вози и е многу добра. Има некои нови monsters, оние малине wild wretch и многу се досадни. Има и new combo attacks и се перверзија. Ова се впечатоци после 4-5 саати гејмплеј, ама не ја брзам приказната јер нејќам да заврши. :love:

ps. Си порачав и плоча со саундтракот...
1668148973035.png

D

Deleted member 53418

Гостин
Ragnarok за лаик како мене би рекол е игра на годината. Графиката е подобрена, поготово деталите т.е. текстурите. Приказната продолжува да си вози и е многу добра. Има некои нови monsters, оние малине wild wretch и многу се досадни. Има и new combo attacks и се перверзија. Ова се впечатоци после 4-5 саати гејмплеј, ама не ја брзам приказната јер нејќам да заврши. :love:

ps. Си порачав и плоча со саундтракот...
Прегледај го приврзокот 352736
3 саат ноќеска е уште играм :D предобра е за мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom