PlayStation 5

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Е да, @Комита Ултрас нормално е сега да сакаш баш се да пробаш ама најдобро е да играш само по една игра за да навлезеш целосно во неа, максимум две. Една по една ќе ги елиминираш. И јас пред три години почнав да играм откако претходно немав играно 7-8 години и во голем дел од времето што го трошев на филмови и серии, сега ми оди тука. Повеќето плејстејшн ексклузиви имаат феноменални приказни кои навистина вреди да се искусат.

Многу малку време последниве 2 месеци и не сакам нов commitment сега со олку обврски, па на паузи од работа млатам Фифа, онака со една мозочна келија ја играм ништо посебно.

Сакав да пишам во темата за трофеи - мојот втор (трет, ако ја рачунам Астробот) платинум ми е Спајдермен Римастерд. Одлично искуство беше играва, но сепак имаше доста репетитивни работи кои ги правев механички колку да соберам трофеи некаде на Act 2. Но потоа кога почна Act 3 и се се отвори, играта ми стана доста динамична, а ме фасцинира крајот и општо приказната.

Потоа го изиграв ДЛЦ-то од Last of Us по твоја препорака. Изиграв Unravel 1 и 2 со девојка ми чисто релаксирачки (многу ми е кул играта) и ја купив It Takes Two, ама ја немам ни инсталирано :D

Од средина на јуни изнудив да не бидам замаран од било кој за да ја почнам RDR2... Многу желби, малку време, али ваљда секогаш ќе е така во овие години...

@Комита Ултрас со Пс Плус-от играј ја Фифа на FUT mode-от, онлајн си градиш тим и напредуваш во дивизии. Јас исклучиво на тоа поминувам време, прва леџит Фифа ми е шо сум ја купил, па редно беше ФУТ да го напнам наместо кампањи.

Од средина на јуни изнудив да не бидам замаран од било кој за да ја почнам RDR2... Многу желби, малку време, али ваљда секогаш ќе е така во овие години...
Е за ова треба commitment стварно, ако планираш да ја почнеш.
Јас имав предобро искуство со RDR2, али брате си бара да и се посветиш убаво.
Огромен свет, исполнет со се и свашта во него. Нема шанса се да видиш, али сигурно има 60-70 саати квалитетен gameplay.
Со сета почит према Elden Ring и нивните фанови (ја немам играно, зашто не играм таков вид на игри), али за мене RDR2 е играта со најдобар open world до сега што ја имам играно.

@Комита Ултрас почни пополека, игра по игра.
Играј тоа тебе што ти се свиѓа, али играј за да го завршиш до крај пред да почнеш нешто ново.
Освен овие што ти ги препорачале, ја би ти ги предложил и GTA V, The Witcher, ако ти се свиѓа Spider-Man можеш да ја пробаш и Бетмен трилогијата, Devil May Cry 5 и една од подобрите игри Hades.
Не би те советувал да ја почнеш Horizon Zero Dawn: Forbbiden West без претходно да ги имаш изиграно првата и DLC-то.

Од дамна ги имав купено Resident Evil VII и Resident Evil VIII и вчера накај 01:00 вечерта не знам што ми рекна решив да ги играм.
Пичка сум за хорор филмови, никад не сум сакал да гледам и стварно не знам што ми требаше ваков потег.
Се усрав, изиграв некои 35 минути и ја изгасив ОДМА!
Ги има оние класични jump scares моменти што кај фанови на хорор филмови ваљда се веќе видено и меех, ама кај мене упалија.
Ќе ја изиграм сигурно, јебига ја почнав веќе, ама ќе се игра стрикно за време на дневна светлина. :D
Кој знае колку јако искуство е во VR да ја играш.

Вчера почнав се чисто да видам што ќе ми направи највеќе мерак. Еве веќе 5 часа потрошив на God of War, Кратос ми е омилен и уште на оваа игра сум фасциниран од графиката и некои пејсажи. Ќе давам апдејти како иде :D

Вчера почнав се чисто да видам што ќе ми направи највеќе мерак. Еве веќе 5 часа потрошив на God of War, Кратос ми е омилен и уште на оваа игра сум фасциниран од графиката и некои пејсажи. Ќе давам апдејти како иде :D
И мене ми беше прва игра на плејстејшн и мислам дека ти е баш перфектниот почеток. Те води приказната цело време, не е отворен свет за да се изгубиш и забегаш од тоа што го правиш. За околу 20 саати се поминува.

.Изиграв Unravel 1 и 2 со девојка ми чисто релаксирачки (многу ми е кул играта) и ја купив It Takes Two, ама ја немам ни инсталирано :D

Trine, Portal, Unravel... Gi projdovme i nie takvite.
Takes two bese na 15 evra namalena vidov no momentalno neam vtor kontoler pa ostaviv za ponatamu.

Navecer igrame The witness. Ako ovie "detskive" vi stanat prelesni, ne mozam da ja iznafalam igrava. Poteska od souls a za dvajca da si treskat glavi eden so drug e idealna. Ja preigruvame po vtor pat.

Ja sesir stavav i vlagav u film. Ok e za leto, ti na konj, zelenila i planini... Ke si pomines top. 60 70 saati e ako ne lutas.

Na prikazna voopsto ne se ni sekjavam veke no feelingot sto mi go ostavi e epten vividen do denes. Dobra igra.

Да се пофалам ја завршив God of War :D
Секако ми остануваат некои региони да ги отклучам, ама приказната заврши. Маестрално возење беше. Малиов многу го пцуев, многу ми идеше на живци коа дозна дека е god, ама после се оправи. Сеа со нетрпение ја чекам Ragnarok :(

Да се пофалам ја завршив God of War :D
Секако ми остануваат некои региони да ги отклучам, ама приказната заврши. Маестрално возење беше. Малиов многу го пцуев, многу ми идеше на живци коа дозна дека е god, ама после се оправи. Сеа со нетрпение ја чекам Ragnarok :(
Сега знаејќи дека следната е Рагнарок не е толку битно, ама после крајот на приказната ако одиш назад во куќата и легнеш да спиеш, има уште една кат сцена, тизер. Сега ми текна да ти кажам :D

Dobar film i joint e dobra kombinacija, ama joint, god of war i ispruzen na krevet e nesto neopislivo :D

Prva igra na ps4, istiot film. :D

2 meseci gi koristam Pulse 3d, oficijalnite slusalki za 5kava. Solidni. Baterija trae mnogu, zgodni se i dobro izgledaat, malku golemi ama futuristicki ae, zvuk odlicen no sepak ne gi doziveav kako must have ko sto e revolucioneren kontrolerot, neli taka nekako gi pretstavuvaa i niv.

Nema noise cancelation. Za tie pari vredat no za nesto plus pocnuvaat kvalitetni od Sony.

XM3/XM4 од Сони се ненормално добри слушалки, ова не го велам само јас туку тоа е консензус на целиот интернет, доколку можете да си ги дозволите секако. На западот често се наоѓаат на попуст, нема споредба со ПС слушалиците.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Prva igra na ps4, istiot film. :D

2 meseci gi koristam Pulse 3d, oficijalnite slusalki za 5kava. Solidni. Baterija trae mnogu, zgodni se i dobro izgledaat, malku golemi ama futuristicki ae, zvuk odlicen no sepak ne gi doziveav kako must have ko sto e revolucioneren kontrolerot, neli taka nekako gi pretstavuvaa i niv.

Nema noise cancelation. Za tie pari vredat no za nesto plus pocnuvaat kvalitetni od Sony.
Не се лоши ги пробав од колега, ама за цената има подобри слушалки. Јас си ги користам Sony WH1000XM4 имаат и noise cancellation и се предобри.

Него ја почнав Horizon Zero Down за да можам да ја изиграм Forbidden West после тоа. 70% сум готов, и сеуште не можам да верувам на графикиве.

• Љубов
Reactions: wot
XM3/XM4 од Сони се ненормално добри слушалки, ова не го велам само јас туку тоа е консензус на целиот интернет, доколку можете да си ги дозволите секако. На западот често се наоѓаат на попуст, нема споредба со ПС слушалиците.
Не се лоши ги пробав од колега, ама за цената има подобри слушалки. Јас си ги користам Sony WH1000XM4 имаат и noise cancellation и се предобри.
Јас ги знам како блутут слушалки за музика. Како функционираат со ПС и дали може и со кабел да се поврзат?

Јас ги знам како блутут слушалки за музика. Како функционираат со ПС и дали може и со кабел да се поврзат?
Примарно и за музика ги купив, ама одлични се и со ПС. Има опција или блутут или со кабел. Јас ги возам со блутут на телевизорот. Имам и сараунд озвучување + саундбар, меѓутоа во споредба со слушалкиве е смешки. Ако ги тераш со блутут, батеријата држи 10+ часови ко ништо, а само 10 минути се потребни за 50% да ги наполниш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom