PlayStation 4

@Ficiani па незнам кој е дете дали јас или ти што сеуште се радуваш на играчки конзоли!

20 пати по ред ти се дешава печатна грешка? :icon_lol:

дете дај... абе зошто ви даваат распуст ффс

Овој @HellRaiser сигурно го имаат некаде гадно зезнато што е толку исфрустриран од ПС, па на форумов лечи комплекси. Како кај Коруно и кај мене е исто, немам конзола, никогаш сум немал, сега прв пат ќе земам зошто за гејминг е апла поисплатливо, уствари примарна цел на конзолата е гејминг, нели за тоа е и направена, за разлика од ПЦ-то.
Али кул, продолжи да лечиш комплекси, уште повеке те комплексира тоа што ниту еден член не се согласува со тебе. (y)

Абе поисплатливо во однос да ја купиш конзолата, но што ако еве дојде моментот како PS3 да го пробијат до верзија 3.50, и после ништо? Ќе ти се исплати да зимаш оригиналки од 3700? Немој да ме сватиш погрешно и јас сакам да земам, но ме интересира мислење од другите, бидејки е ризик. Е сега ако веќе одиш на Xbox One, и продолжат него да го пробиваат како 360-та, тогаш во ред е. Лично купив доста скап PC, и сега сум во дилема околу конзолите. Имам PS3, ама со OFW 3.60, пиратерија може да си заборавам. Нејкам да се изгорам пак :(

Абе поисплатливо во однос да ја купиш конзолата, но што ако еве дојде моментот како PS3 да го пробијат до верзија 3.50, и после ништо? Ќе ти се исплати да зимаш оригиналки од 3700? Немој да ме сватиш погрешно и јас сакам да земам, но ме интересира мислење од другите, бидејки е ризик. Е сега ако веќе одиш на Xbox One, и продолжат него да го пробиваат како 360-та, тогаш во ред е. Лично купив доста скап PC, и сега сум во дилема околу конзолите. Имам PS3, ама со OFW 3.60, пиратерија може да си заборавам. Нејкам да се изгорам пак :(
Па и иксбоксот да го хакнат ќе треба да даваш по 1000 денари на секој три месеци за наново флешување оти на секое излегува нова заштита така дa кога ќе видиш pc и тоа како е поисплатлив и повеќе не се повторувам тој што сака да сфати ќе сфати,со тврдоглави неможам да се расправам.

Не е последниот хак CFW 4.50?
Иначе гледам на замунда игри како NFS Rivals, бара 3.41 - 3.44 CFW. Другиве скоро сите бараат 4.46.

Иначе да, ако ги купуваш сите оригиналки, дефинитивно е скапа играчка, али стриктно за мене, играм фифа, нба и чат-пат рејсинг игра. Така да годишно и по 2 оригинал игри да купуваш ништо страшно.

Па и иксбоксот да го хакнат ќе треба да даваш по 1000 денари на секој три месеци за наново флешување оти на секое излегува нова заштита така дa кога ќе видиш pc и тоа како е поисплатлив и повеќе не се повторувам тој што сака да сфати ќе сфати,со тврдоглави неможам да се расправам.

Новата заштита излегува со новите игри. Доколку е флешуван и ти ги тера игрите, зошто наново да го флешуваш за последната верзија? Наслови како Фифа, Нба, НФС, Ф1, Туризмо излегуваат еднаш годишно.

Не е последниот хак CFW 4.50?
Иначе гледам на замунда игри како NFS Rivals, бара 3.41 - 3.44 CFW. Другиве скоро сите бараат 4.46.

Иначе да, ако ги купуваш сите оригиналки, дефинитивно е скапа играчка, али стриктно за мене, играм фифа, нба и чат-пат рејсинг игра. Така да годишно и по 2 оригинал игри да купуваш ништо страшно.

Новата заштита излегува со новите игри. Доколку е флешуван и ти ги тера игрите, зошто наново да го флешуваш за последната верзија? Наслови како Фифа, Нба, НФС, Ф1, Туризмо излегуваат еднаш годишно.
Незнам зошто да го флешуваш вероватно за да можеш да ги играш најновите игри:facepalm: што не е случај со pc таму немаш потреба од флешување а уште помалку од цд-а и режење,и ај не ми реплицирај со тврдоглави и глупи луѓе не мислам да си го губам времето.

Незнам зошто да го флешуваш вероватно за да можеш да ги играш најновите игри:facepalm: што не е случај со pc таму немаш потреба од флешување а уште помалку од цд-а и режење,и ај не ми реплицирај со тврдоглави и глупи луѓе не мислам да си го губам времето.

Абре ропаку еден прост!
Windows не треба да кракуваш? Игра не треба да кракуваш? Прекини да тресиш зелени. Купи си ПЦ од 50к и не замарј више на форумов, се гледа колку ти сечи тој умот што го немаш :tapp:
Кај врска нема, па уште навредува кој стигне. Не да земе до 10 да изброи пред да напише нешто. Колку години си? 14?
Оди играј Супер Марио.

Ако мора да се хакнува одново и одново секој месец конзолата, тогаш корисникот може и самиот да научи како се прави тоа, има безброј упатства и туторијали на Интернет за да се види како се прави тоа.

Исто како што и ти секогаш ги кракуваш твоите видео игри и оперативниот систем.

Освен ако си од тие на кои парите не им претставуваат проблем, па купуваш оригинален софтвер и оригинални видео игри. Во тој случај, те охрабрувам да ја игнорираш темава, бидејќи можеш да си дозволиш поскапи и помоќни играчки во споредба со конзолите.

Вака друже, ќе те цитирам последен пат и повеќе нема воопшто да те читам. И пошто не можам да ти наредам да си одиш од темава, ќе те замолам да ја напуштиш.

Значи, јас не сум ниту PC ниту console fan boy. Последна конзола што сум ја имал била РЅ1. Првиот го имав РС во 2005та.

Значи, ти сакаш да купиш РС од 450-500 евра, конфигурација која ја пиша тука, на некоја од претходниве страни. Конфигурацијата си е супер, ама како што гледам дека ти си запален само по гејминг, ќе ти потврдам она што другите го кажаа дека со таа конфигурација ќе можеш игрите на максимум да ги играш уште година ипол - максимум две. Тоа е факт кој не можат да го негираат ниту твоите „компјутерски експерти“. Да не заборавиме дека покрај гејминг ти компјутерот ќе го користиш (а можеби и нема) буквално за се, што е плус во однос на борбата против конзолите. Значи ете што добиваш со РС. Стабилна машина која во моментов може да си тера се, на која ќе можеш да симнуваш игрици од торент и да уживаш. Но за 2 години, ти сакал нејќел ќе мораш да го појачаш РС-то, нормално доколку сакаш гејминг. Којзнае што ќе има за 2 години.

НО, секако, и конзолите имаат свој огромен плус. Затоа јас не ги сваќам овие бесполезни PC vs CONSOLE wars. Значи ако купиш конзола (во случајов РЅ4) која во Македонија ќе кошта околу 24.000... Што добиваш со тоа? Со тоа добиваш машина што во наредните 6 ГОДИНИ ќе можеш да го играш кој сакаш наслов (да не ги заборавиме ексклузивите) на телевизор без да се замараш со појачувања и frame drop-ови... Но што е тука минусот? Во наредниве година-две, РЅ4-ката според мене нема да биде кракната (или како и да се вика зборот), така да ако сакаш да играш игри ќе мора да даваш по 3500-4000 денари од мочана (а добра) синглеплеер/мултиплеер игра. Пример, за мене, ако јас му кажам дома на татко ми дека ќе купам играчка од 24.000 и притоа ќе давам по 4000 денари за игра, он на клоци ќе ме избаци од дома и покрај тоа што имам 20 години.

Значи едноставно е, РС има во секој дом, додека РЅ4-ката е некој вид на луксуз кои ќе можат да си го дозволат оние со поголем џеб (кај нас) барем во наредниве години..

И те молам више не разглабај на темава со глупости.

Јас го почитувам вашето време посветено за да ми реплицирате али јас едноставно немам време да читам есеи,сепак фала што сте се потрудиле.

Јас го почитувам вашето време посветено за да ми реплицирате али јас едноставно немам време да читам есеи,сепак фала што сте се потрудиле.

A имаше време да постираш 3 страни на темава со глупости а немаш време да прочиташ кога некој ќе седне да ти објасни што е-како е? Прочитај ми го мислењето што го пишав пред 5 минуити ако сакаш да ти стане јасно се, ако не, не ми се праи паметен.

HellRaiser е опоменат и доделени му се казнени. Понатаму ако продолжи со исто ниво на дискусија, ќе биде баниран од тема.
А ако сакате да продолжите на тема РС против конзоли, продолжете во соодветната тема.

Ало дечко за тебе друг е муабетот, еден ден викаш се мислам меѓу пс4 и компјутер, утредента викаш отидов да си купам пс3 :icon_lol:
на крај знам дека ништо нема да купиш

Купив. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom