PlayStation 4

Не е последниот хак CFW 4.50?
Иначе гледам на замунда игри како NFS Rivals, бара 3.41 - 3.44 CFW. Другиве скоро сите бараат 4.46.

Иначе да, ако ги купуваш сите оригиналки, дефинитивно е скапа играчка, али стриктно за мене, играм фифа, нба и чат-пат рејсинг игра. Така да годишно и по 2 оригинал игри да купуваш ништо страшно.

Да, ама ако на OFW 3.50 ставиш CFW 4.xx +, можеш и downgrade да направиш ама тоа е веќе хардверски со помош на E3 flasher (или еквивалент на тоа). Ама во твојот случај посиплатливо е конзола. Еднаш годишно ќе фрлиш 100 - 150 евра на игри и тоа е тоа

+ тоа ти остануваат засекогаш како колекција-инвентар.

А што, не може човек да се премисли?
Може бе. Ко на ајти ком мк таа случката коа дечкото замараше цело време за купување компјутер па го снема, се врати и вика јас си купив мотор :icon_lol:

Може бе. Ко на ајти ком мк таа случката коа дечкото замараше цело време за купување компјутер па го снема, се врати и вика јас си купив мотор :icon_lol:

Е од компјутер до мотор има голема разлика... тоа е друга ствар. :pos:

Уште пред крајот на 2013 година, заклучно со 28 декември 2013, продадени се над 4.2 милиони примероци од PlayStation 4.

За споредба, Мајкрософт неодамна објави дека до крајот на 2013 година се продадени над 3 милиони примероци од Xbox One.

http://www.engadget.com/2014/01/07/playstation-4-4.2-million/

PlayStation 4 sales hit 4.2 million as of December 28th

January 7th 2014

BY Richard Lawler

ps4_630pxwmed_bodyimg.jpg

SCEA CEO Andrew House just took the stage during Kaz Hirai's CES 2014 keynote to announce some PS4 sales numbers: 4.2 million sold, as of December 28th. That's exactly double the figure the company shared last month, when it reached 2.1 million units by December 1st. It's a seriously impressive start for Sony's next-gen console, putting it clearly ahead of 3 million Xbox One sales Microsoft recorded in 2013. It'll build on that momentum with the launch of PlayStation Now, a service that looks set to eliminate cross platform compatibility issues and let gamers to stream titles across their smartphone, PlayStation Vita, tablet and PlayStation 4 directly from the cloud.

Sony Electronics USA
@SonyElectronics

Andrew House on stage: “@Playstation 4 sold over 2.1 million units in just 2 weeks. Today we announce we've surpassed 4. million." #CES2014

6:40 PM - 7 Jan 2014

Не знам зашо толку напињаат дека скапи биле оригиналите ..
Да, скапи се ако ги купиш и ако ги чуваш. Златен пазар3 и остали клонови , било која игра ќе можеш да ја продадеш за 500-1000 денари поевтино од колку што си ја купил (од искуство) така да „зијанот“ е точно тој.
Да не спомињам „удружување“ на 3ца или повеќе луѓе што играат оригинали па си ги мењаат беспари..
Конкретно за мене како човек што игра асално отприлика 10на игри годишно ми брка работа овој начин на купување игри.

Интересно... и одлично.

Добро е тоа што засега не се излезени многу видео игри за конзолава, во спротивно ќе се залепев во таа нова Сони Галерија продавница на Пан Европа во Центар спроти МекДоналдс.

Да беше излезена DriveClub во продажба, ќе бев меѓу првите кои ќе се залепеа за конзолава во таа нова Сони Галерија продавница на Пан Европа во Центар спроти МекДоналдс. Претпоставувам дека ќе има демо верзија за играње, па можеби ќе поминам на 28 јануари 2014, но само ако имам време и ако нема гужва, не планирам да дремам во линија за чекање.

^Тоа на 28ми нема да биде во новата продавница.
Дешавката ќе се случува во Сити Мол :)
Е сега колку што го разбрав Горан пристап ќе имаат само луѓето со пре-ордер (нормално ќе може да си носат по едно-две другарчиња за да тестираат), па си велам ќе можеш да се мушнеш со нив :)
Иначе освен доделувањето на ПС-те ќе има мали разновидни презентации пр. како функционира ПС+, валет картите како да го да се користат, што се со тоа се добива и сл.
Ептен сакав да одам на таа собиранка, ама ќе ми испадне за џабе. Да бев од СК, да. Ама вака да палам кола специјално за тоа и не е баш паметно. Освен ако ме израдуваат и ми речат дека бандлот е стасан :)

И јас контактирав со продавницата и ми рекоа дека ќе има мала презентација на конзолата, можности и додатоци. Секако имам pre-order и не верувам дека нешто ќе ме спречи, се изначекав ама се исплатеше. Ќе биде дружење... Не верувам дека ќе биде од затворен тип...

Во Сони Галерија продавницата на Пан Европа во Скопје Сити Мол немаше гужва, но ги имаше десетици купувачи кои однапред ја нарачале PlayStation 4 конзолата и кои си заминаа со тазе купени PlayStation 4 конзоли, а ги имаше едно 20, ако не и 30 конзоли на лагер.

Инаку, судејќи според омотите на дисковите со вовед во PlayStation Network, кои се на бугарски јазик, а доаѓаат со секоја PlayStation 4 конзола, следува заклучокот дека Пан Европа ги увезува конзолите од Бугарија.

Кен Гагње ги потенцира негативните карактеристики на PlayStation 4.

Додека добар дел од неговите критики повеќе се однесуваат на изгледот на контролерот DualShock 4 и фактот дека PlayStation Camera не доаѓа со конзолата, некои критики и тоа како само држат вода, како што се критиките:

- потребата од задолжително внесување на податоци за кредитна картичка за да може да се искористи 30 дневниот бесплатен пробен период на PlayStation Plus;
- фактот дека корисниците нема да можат да гледаат свои видео клипови и да слушаат своја музика преку USB меморија;
- HDCP блокадата на дигиталниот аудио и видео сигнал за да не може да се снимаат содржини на дигитален видео рекордер преку HDMI кабел.

Не се слагам со твоето мислење. Вечерта беа продадени точно 68 конзоли PS4, одговорите ме ми се директно од одговорниот на продажба во самата продавница, дечкото кој работеше на каса вечерва, бидејќи многу добро стојам со него. Исто така еден дел не ни дошле по конзолата и се очекуваат утре. Сепак бројката од што ми ја соопштија воопшто не е за потценување. Јас закаснив малку повеќе и стигнав околу 21.30 и немаше повеќе од 10 души, што ме разочара, но на моето прашање: што е со луѓето зашто ги нема, ми одговорија дека голем дел од pre-order дошле порано бидејќи дел не биле од Скопје и сакале да заминат порано од страв од снегот.
Инаку јас незнам дали ти воопшто купи вечерва PS4, бидејќи ке видеше што содржи внатре како документи и дека сите си беа убаво колоритно испечатени на Македонски јазик, од упатство до гарантни услови.
Унаку чисто ради твоја информација, тие се Ексклузивни увозници и дистрибутери за SCEE програмата на територија на РМ! Провери од утре во НИКО и СЕТ од каде ги добиле конзолите, многу е едноставно, прочитај на декларацијата.

Инаку за дел од замерките и јас се слагам, а за поголем дел не. Сепак е ова конзола за играње!!!

Не се слагам со твоето мислење. Вечерта беа продадени точно 68 конзоли PS4, одговорите ме ми се директно од одговорниот на продажба во самата продавница, дечкото кој работеше на каса вечерва, бидејќи многу добро стојам со него. Исто така еден дел не ни дошле по конзолата и се очекуваат утре. Сепак бројката од што ми ја соопштија воопшто не е за потценување. Јас закаснив малку повеќе и стигнав околу 21.30 и немаше повеќе од 10 души, што ме разочара, но на моето прашање: што е со луѓето зашто ги нема, ми одговорија дека голем дел од pre-order дошле порано бидејќи дел не биле од Скопје и сакале да заминат порано од страв од снегот.
Инаку јас незнам дали ти воопшто купи вечерва PS4, бидејќи ке видеше што содржи внатре како документи и дека сите си беа убаво колоритно испечатени на Македонски јазик, од упатство до гарантни услови.
Унаку чисто ради твоја информација, тие се Ексклузивни увозници и дистрибутери за SCEE програмата на територија на РМ! Провери од утре во НИКО и СЕТ од каде ги добиле конзолите, многу е едноставно, прочитај на декларацијата.

Инаку за дел од замерките и јас се слагам, а за поголем дел не. Сепак е ова конзола за играње!!!

Очигледно требаше да бидам поконкретен и да потенцирам дека јас бев во продавницата до 20:30 часот. Што се случувало подоцна не знам, воопшто не планирав да оставам коментар кој ќе делува како да оди слабо продажбата на конзолата.

И да, ова е конзола за играње, но секоја PlayStation конзола, почнувајќи од оригиналниот PlayStation, односно PS One, па се до PlayStation 3, може да се користи за слушање на музика од аудио дискови, а општо е познат фактот дека и PlayStation 4 е технички подготвена конзола за ваков режим на користење, но Сони намерно го оневозможуваат тоа, наводно за да ги форсираат нивните Sony Entertainment Network сервиси.

Да, конзолата е за видео игри, но и нејзиниот претходник е за видео игри, но и за други забавни потреби, а бидејќи PlayStation 4 е технички појака и помоќна конзола во споредба со PlayStation 3, логично е да ги нуди истите тие забавни можности кои ги нуди нејзиниот претходник.

Работава е - нов модел од познат семеен автомобил со 5 седишта излегува во продажба, но новиот модел има само предни седишта, е па тогаш o;igledno не е семеен автомобил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom