PlayStation 4

03.01.2014 - 15:54

04.01.2014 - 12:52

Исто така имаме член кој вика "земи прочитај нешто за компИјутери па после ќе правиме муабет"

ДО КАЈ ДОГУРА КАЈГАНО

Ако ти се чита толку за компИјутери земи ти читај си, мене кога ќе ми се чита ќе читам. ;)

Crysis 3 ја метам на ултра со 50+ fps,на пс4 може само да се понадевате на ваква графика и брзина.

Ако ти се чита толку за компИјутери земи ти читај си, мене кога ќе ми се чита ќе читам. ;)
Ало дечко за тебе друг е муабетот, еден ден викаш се мислам меѓу пс4 и компјутер, утредента викаш отидов да си купам пс3 :icon_lol:
на крај знам дека ништо нема да купиш

Crysis 3 ја метам на ултра со 50+ fps,на пс4 може само да се понадевате на ваква графика и брзина.

Надежта последна умира, но во случајот со Crysis 3, тешко дека има надеж да ја видиме на PlayStation 4, од наједноставна причина, бидејќи е излезена пред речиси година дена и е излезена исклучиво за компјутер, PlayStation 3 и Xbox 360, па од тука следува заклучокот дека никогаш нема да се направи таква споредба.

Не верувам дека Крајтек би ги заинтересирало да ја направат Crysis 3 и за PlayStation 4 и за Xbox One, кога и онака сигурно работат на нова видео игра, за која е повеќе од сигурно дека ќе биде достапна и за компјутер и за PlayStation 4 и за Xbox One.

Знам дека ти е мака и мене би ми било мака на твое место:pos:До толку ти е мака што наместо да плачеш ти се смееш таквата кондиција се јавува само во случај на тешка завист и љубомора;)

Ти повеќе делуваш како да ти е мака бидејќи не се согласуваат сите со твојот став, отколку на тие кои не се согласуваат со тебе и кои наводно се смеат поради тешка завист и љубомора.

Не само што е поисплатливо туку и подобра графика и повеќе фрејмови дава,лиценцирани игри не ти требаат освен една две што планираш да ги играш онлајн за другото имаш piratebay а ова ps четворката дека ќе го хакнат малку сутра ќе се изначекаш едно добри 3-4 години додека го хакнат како со плејстејшн 3 така да со среќа во животот.

ХАХАХАХАХА
Поисплатливо? Да ги лупнеш 50к во спротиво да имаш дупло појака или еквивалентна машина за 25к, првото е поисплатливо а?
Очигледно како што кажа членот погоре или од тешка завист го тераш глупиов муабет или од тешка љубомора.
Ти лупни 50к за ПЦ што ке го служиш 5 год. А јас ќе лупнам 25к за машина што ке ја служам 6-7год. Бидејки како што кажа тоа твоето е поисплатливо :tapp:

Значи уште сега реплицирам и повеќе не мислам да се расправам со примитивци како вас еве што вика една изјава од pc експерт кога е во прашање моќноста на компијутерот против онаа на најновата конзола пс4 значи го цитирам процесорот на пс4 кој е 8 јадрен процесор
(ps4 Jaguar 8-core processor ) е еквивалентен на intel celeron G1610 кој што е by the way dual core процесор и кошта само 50 долари(ова нека не ве буни оти архитектурата на конзолата е една а на pc to е друга) и вие сакате да ми кажете дека нешто што има 8 јадра а функционира како двојадрен процесор има шанса со четири јадрен core i5 трета генерација на процесор ХАХАХАХАХАХАХАХАХА овие со 8 јадра ич не ги споменувам,значи нека не ве буни повторно ќе кажам споредбата е како кај лаптоп со десктоп нема споредба core i5 кај лаптоп и core i5 kaj desktop не е исто кај лаптопот процесорот и графичката се послаби и тоа за доста исти е случајот и тука значи конзолата не е ништо повеќе од гејмерски лаптоп ама за casual гејмери пффффф споредбата е слон со мравка ЛОЛ па уште ќе чекале да го хакнат оти вредело чекањето ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛЛОЛООЛОЛОЛ Абе како ве љупат овие од sony не сте свесни али ако додека има овци ќе има и вуна хахахахахаха.

Повеќе аргументи и факти, а помалку ЛОЛ, неинтелигентен, тапчо, мама ми купи....

@HellRaiser најверојатно вчера-завчера дал толку пари за компјутерот и сега криво му е што никој не се согласува со него, иако за ништо до сега не беше во право.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:10 ---
Значи уште сега реплицирам и повеќе не мислам да се расправам со примитивци како вас еве што вика една изјава од pc експерт кога е во прашање моќноста на компијутерот против онаа на најновата конзола пс4 значи го цитирам процесорот на пс4 кој е 8 јадрен процесор
(ps4 Jaguar 8-core processor ) е еквивалентен на intel celeron G1610 кој што е by the way dual core процесор и кошта само 50 долари(ова нека не ве буни оти архитектурата на конзолата е една а на pc to е друга) и вие сакате да ми кажете дека нешто што има 8 јадра а функционира како двојадрен процесор има шанса со четири јадрен core i5 трета генерација на процесор ХАХАХАХАХАХАХАХАХА овие со 8 јадра ич не ги споменувам,значи нека не ве буни повторно ќе кажам споредбата е како кај лаптоп со десктоп нема споредба core i5 кај лаптоп и core i5 kaj desktop не е исто кај лаптопот процесорот и графичката се послаби и тоа за доста исти е случајот и тука значи конзолата не е ништо повеќе од гејмерски лаптоп ама за casual гејмери пффффф споредбата е слон со мравка ЛОЛ па уште ќе чекале да го хакнат оти вредело чекањето ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛЛОЛООЛОЛОЛ Абе како ве љупат овие од sony не сте свесни али ако додека има овци ќе има и вуна хахахахахаха.

На кратко, не е иста архитектурата на CPU кај РС и конзола, затоа што кај РС процесорот треба СВЕ да прави, кај конзола треба САМО ИГРИ што значи и со помалку јадра да е (како кај претходнава генерација конзоли), пак ќе е појак од твојот i5.

Инаку, немам конзола.

Повеќе аргументи и факти, а помалку ЛОЛ, неинтелигентен, тапчо, мама ми купи....

@HellRaiser најверојатно вчера-завчера дал толку пари за компјутерот и сега криво му е што никој не се согласува со него, иако за ништо до сега не беше во право.
Јас ако не сум во право тогаш ни експертиве не се во право оти ова што го пришав е преведувано од на англиски значи од луѓе што цел живот се занимаваат со компијутери така да освен аргументи и факти јас ништо друго не извадив на маса,а пред фактите и боговите молчат.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:19 ---

--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:10 ---

На кратко, не е иста архитектурата на CPU кај РС и конзола, затоа што кај РС процесорот треба СВЕ да прави, кај конзола треба САМО ИГРИ што значи и со помалку јадра да е (како кај претходнава генерација конзоли), пак ќе е појак од твојот i5.

Инаку, немам конзола.
Нема да е појак човече како да ти објаснам оти и кај компијутерот кога играш игри играш само игри освен ако не се допишуваш на skype додека играш или не преземаш податоци download што е за мене малку глупо но има луѓе што и тоа го прават не сфаќајки дека им одзема ресурси значи кога се ќе исклучиш во позадина и играш игри пц-то игра само игри и ништо друго не прави за тоа време, посебно сега со новиот windows 8.1 играта не доаѓа во никаков конфликт со програмите во позадина до толку го имаат усовршено,така да аргументов не ти е на место мислам дури и малку глупаво е тоа што го кажа кога ќе подразмислиш.

а ова компијутери од кој јазик е преведено

а ова компијутери од кој јазик е преведено
Еве ти си тука за да ми ги поправаш печатните грешки,ако си добар и добро си ја вршиш работата може и компијутер пардон компјутер ќе ти купам.

Еве ти си тука за да ми ги поправаш печатните грешки,ако си добар и добро си ја вршиш работата може и компијутер пардон компјутер ќе ти купам.

не фала гта 5 и гранд турисмо сакам да играм

Овој @HellRaiser сигурно го имаат некаде гадно зезнато што е толку исфрустриран од ПС, па на форумов лечи комплекси. Како кај Коруно и кај мене е исто, немам конзола, никогаш сум немал, сега прв пат ќе земам зошто за гејминг е апла поисплатливо, уствари примарна цел на конзолата е гејминг, нели за тоа е и направена, за разлика од ПЦ-то.
Али кул, продолжи да лечиш комплекси, уште повеке те комплексира тоа што ниту еден член не се согласува со тебе. (y)

Јас ако не сум во право тогаш ни експертиве не се во право оти ова што го пришав е преведувано од на англиски значи од луѓе што цел живот се занимаваат со компијутери така да освен аргументи и факти јас ништо друго не извадив на маса,а пред фактите и боговите молчат.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:19 ---

Нема да е појак човече како да ти објаснам оти и кај компијутерот кога играш игри играш само игри освен ако не се допишуваш на skype додека играш или не преземаш податоци download што е за мене малку глупо но има луѓе што и тоа го прават не сфаќајки дека им одзема ресурси значи кога се ќе исклучиш во позадина и играш игри пц-то игра само игри и ништо друго не прави за тоа време, посебно сега со новиот windows 8.1 играта не доаѓа во никаков конфликт со програмите во позадина до толку го имаат усовршено,така да аргументов не ти е на место мислам дури и малку глупаво е тоа што го кажа кога ќе подразмислиш.

Јас сум експерт за компјутери. Сега шо праиме? :) Или сакаш на англиски да ти пишам?

Овој @HellRaiser најверојатно има 15 години. И јас кога имав 15 години се избацував вака по форуми и ме ставаа во потписи за сеир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom