Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Апла ја утнаја Сони со апгрејдованите конзоли. Очигледно во иднина ќе се изгуби комплетно значењето за поимот конзола.
Кога по 2 ипол години вадат нова појака а иста машина тури му пепел. Па преку 30.000ден имам дадено за игри + 25.000 конзолата.
Со 55.000ден кујкиште мака ќе немам 10 години, а не 3.
Комплетно разочаран.
Апла ја утнаја Сони со апгрејдованите конзоли. Очигледно во иднина ќе се изгуби комплетно значењето за поимот конзола.
Кога по 2 ипол години вадат нова појака а иста машина тури му пепел. Па преку 30.000ден имам дадено за игри + 25.000 конзолата.
Со 55.000ден кујкиште мака ќе немам 10 години, а не 3.
Комплетно разочаран.
Кога си веќе експерт во проблематикава, објасни ми те молам кога назад низ времето едно парче хардвер т.е. една генерација конзоли била модифицирана/надградена?Па добро бе пичка му матерна Ја лани земав GTX970 и се шибнав 20 и кусур иљади денари.
ГОДИНАВА!!!!!!!!! Nvidia вади GTX1060 која е некој 1000ден. поевтина од тоа што ја го платив а е за нијанса појака
Што треба сега ја да бидам buthurt затоа што Nvidia не чекала да бидам фраер 10 години со неа. Сега ми е графиката демек надвор од тренд?
А? Така испаѓа работата.... Маме им нивно... Они ќе ваѓаат графички секоја година.
Кога си веќе експерт во проблематикава, објасни ми те молам кога назад низ времето едно парче хардвер т.е. една генерација конзоли била модифицирана/надградена?
Секога генерација на конзоли треба да биде ИСТА хардверски(визуелно не е битно)! Јас гарантирам доколку ја обелоденеја оваа нивна педерска политика, немаше толку да им се продава ПС4. Не ме нервира фактот што има 4К конзола.. и онака наредниве 3-4 години тешко дека ќе има 4К игра, ме нервира фактот што играат педерски на секоја можна страна.
Кога си веќе експерт во проблематикава, објасни ми те молам кога назад низ времето едно парче хардвер т.е. една генерација конзоли била модифицирана/надградена?
Секога генерација на конзоли треба да биде ИСТА хардверски(визуелно не е битно)! Јас гарантирам доколку ја обелоденеја оваа нивна педерска политика, немаше толку да им се продава ПС4. Не ме нервира фактот што има 4К конзола.. и онака наредниве 3-4 години тешко дека ќе има 4К игра, ме нервира фактот што играат педерски на секоја можна страна.
Де бе друже, не биди ко дете мало. Ке сум ја немал најјаката у маало. Да сакам и тебе ќе те купамсеа тебе ако ти е педерски они што не сакаат да тапкаат у место 10 години и гледаат да имлементираат нови технологии тоа е твој проблем, ти ништо не губиш самоти е криво што ќе ја немаш најјаката конзола у маало.

Да, нема ништо лошо во мигрирањето кон понова технологија, но тоа и не беше случај во минатот, стриктно за хардверот зборам. Сони околу ова прашање мудро си молчеа и навистина требаше да се претпостави дека ова ќе го направат. Од друга страна едино неможам 4К игри да играм на постоечката конзола, друго се можам да правам. Како гледање филмови, клипови на youtube и сл.Нема ништо педерско во мигрирањето кон понова технологија.
Мајкрософт можеа, но сепак не го направија Xbox 360 со BluRay читач во 2005 година, бидејќи тогаш BluRay беше тазе нова технологија и многу скапа.
Сони од друга страна, го направија PlayStation 3 со BluRay читач и трпеа загуби во првите години од продажбата на конзолата бидејќи истата беше многу скапа.
А да не заборавам да додадам и дека првите PlayStation 3 конзоли доаѓаа со емулатор чип за да можат да се играат и PlayStation 2 видео игри, но подоцна Сони го отстранија чипот за да ја намалат цената на конзолата, што остави голем број на незадоволни играчи, вклучувајќи ме и мене лично.
Очигледно пред 3 години беше прескапо и за Сони и за Мајкрософт да ги направат PlayStation 4 и Xbox One со доволно јака меморија и доволно јак процесор за да можат да се играат видео игри и во 4k Ultra HD резолуција, па затоа и двете компании се одлучија на ваков чекор. Во спротивно и двете конзоли сигурно ќе се продаваа по многу повисока почетна цена.
Мислиш дека на тебе ти е тешко, а што мислиш како им е на тие кои денес ќе купат нов мобилен телефон, а до година излегува понов мобилен телефон со подобри технички спецификации и понов оперативен систем кој нема да биде достапен за постариот телефон кој овие го купиле денес, а со тоа и поновите апликации за тој оперативен систем нема да бидат достапни за телефоните кои се купуваат денес ?
Ова е преседан кој ако се повтори, ќе биде погубен за индустријата на конзолите за видео игри. Сони и Мајкрософт се одлучија на ваквиот преседан исклучиво за да имаат што да им понудат и на корисниците на LCD телевизори со 4k Ultra HD резолуција, а не за да ги дискриминираат корисниците кои досега купувале PlayStation 4.
Дон Матрик ја заеба работата за сите пари, Xbox падна во втор план ради некои глупи имплементации али тоа е, со свој камен по своја глава.Кога си веќе експерт во проблематикава, објасни ми те молам кога назад низ времето едно парче хардвер т.е. една генерација конзоли била модифицирана/надградена?
Да, нема ништо лошо во мигрирањето кон понова технологија, но тоа и не беше случај во минатот, стриктно за хардверот зборам. Сони околу ова прашање мудро си молчеа и навистина требаше да се претпостави дека ова ќе го направат. Од друга страна едино неможам 4К игри да играм на постоечката конзола, друго се можам да правам. Како гледање филмови, клипови на youtube и сл.
Околу мобилните што ги вадат секоја година, малку компарацијава не ми е на место. Да вадат конзоли секоја година, нормално и природно ќе биде секоја наредна да е се појака и појака, а вака една генерадија да ја модифицираш хардверски.. и тоа крупна модификација, некако не ми е баш ОК. Како што спомна, па боље поскапи да беа на старт, него ли вака.
Дали имс некој што продава NBA 2K16 или FIFA 16?
pukaj cena da ja naredime