PlayStation 4

дечки,ја има некој witcher 3 hard copy од EU region?

PS4 Slim

SdWV975.png

CqZgi1NXYAAjKW7.jpg

CqZgyqdWAAAAjfw.jpg:large
S9JOxNeh.jpg
Z29lHKoh.jpg
V1P0e5jh.jpg

знам дека не е за тука се работи за play store,
Земав денес ПС ВИТа и ми даваа овој ерор.
Please enter a valid credit card number

Тоа на 2 картички ми дава грешка чаре?

Апла ја утнаја Сони со апгрејдованите конзоли. Очигледно во иднина ќе се изгуби комплетно значењето за поимот конзола.
Кога по 2 ипол години вадат нова појака а иста машина тури му пепел. Па преку 30.000ден имам дадено за игри + 25.000 конзолата.
Со 55.000ден кујкиште мака ќе немам 10 години, а не 3.
Комплетно разочаран.

Апла ја утнаја Сони со апгрејдованите конзоли. Очигледно во иднина ќе се изгуби комплетно значењето за поимот конзола.
Кога по 2 ипол години вадат нова појака а иста машина тури му пепел. Па преку 30.000ден имам дадено за игри + 25.000 конзолата.
Комплетно разочаран.

Не ти ја разбирам разочараноста.

Сони јасно потенцираа дека и за PlayStation 4 и за новиот PlayStation 4 Pro ќе има исти видео игри, односно нема да има видео игри кои ќе можат да се играат само на едната конзола, а не и на другата.

Единствената разлика помеѓу PlayStation 4 и новиот PlayStation 4 Pro, е во тоа што новиот PlayStation 4 Pro ќе поддржува играње на видео игри во 4k Ultra HD резолуција. Новиот PlayStation 4 Pro доаѓа со појака RAM меморија и со појак процесор исклучиво поради графиката, а не за да има видео игри кои ќе работат само на PlayStation 4 Pro, а не и на PlayStation 4.

Во се останато, двете конзоли се кристално исти - иста цена, исти видео игри, дури и јасно потенцираа од Сони дека еден ист BluRay диск со видео игра за PlayStation 4 ќе може да се користи и на PlayStation 4 и на новиот PlayStation 4 Pro.

Во пракса единствено треба да бидеш незадоволен доколку користиш LCD телевизор со 4k Ultra HD резолуција, бидејќи сегашниот PlayStation 4 кој го имаш поддржува играње на видео игри само до максимум 1080p Full HD резолуција.

Доколку имаш LCD телевизор со 4k Ultra HD резолуција, тогаш огласи го сегашниот PlayStation 4 за 15.000 денари, со ценкање продај го за најмалку 12.000 денари, додај уште 13.000 денари и купи си го новиот PlayStation 4 Pro.

Да - ќе бидеш во минус за 13.000 денари, но тоа е еднократна инвестиција, а сите видео игри кои досега ги имаш купено ќе работат без никакви проблеми на новиот PlayStation 4 Pro, кој доаѓа со сопствен хард диск со капацитет од 1 терабајт, за разлика од PlayStation 4 кој доаѓа со сопствен хард диск со капацитет од 500 гигабајти.

Па дури и ако сите тие видео игри кои досега си ги купил не поддржуваат 4k Ultra HD резолуција, сигурно ќе исфрлат нови верзии од нив кои ќе поддржуваат 4k Ultra HD резолуција, а софтверската надградба ќе биде бесплатна - самоубиство би било за производителите на тие видео игри да наплаќаат за нова верзија на веќе купена видео игра само затоа што новата верзија поддржува 4k Ultra HD резолуција за разлика од претходната верзија на истата видео игра.

А ако користиш LCD телевизор со 1080p Full HD резолуција, тогаш немаш за што да се жалиш, бидејќи дури и да имаш PlayStation 4 Pro, истиот нема да дава нешто подобра слика во 1080p Full HD резолуција за разлика од сегашниот PlayStation 4 што го имаш.

Се на се`, Сони направија паметна одлука, јас лично ќе бев разочаран доколку го направеа PlayStation 4 Pro за понови игри кои нема да бидат достапни за PlayStation 4.

Тапа им беше атмосферата на презентацијата во Њујорк, но добри одлуки донеле, сегашните и идните корисници на LCD телевизори со 4k Ultra HD резолуција ќе знаат дека треба да купат PlayStation 4 Pro, а сегашните и идните корисници на LCD телевизори со 1080p Full HD резолуција ќе знаат дека треба да купат PlayStation 4, или ако планираат во иднина да купат LCD телевизор со 4k Ultra HD резолуција, сепак ќе го купат PlayStation 4 Pro за да можат да го користат во иднина со понов LCD телевизор и со појака графика во 4k Ultra HD резолуција.

Последно уредено:
Комплетно разочаран.

Што ти е проблемот?

Иста конзола, исти игри. 10 години ќе трае оваа генерација и 10 години ќе можеш да играш игри на исто парче хардвер купено во 2013 год.

Која ти е компарацијата со куќиштето?
Мака ќе немал 10 год.. Демек сега на PS4 обичниот ќе почнат да кочат игрите, ќе ги снемува, нема да ги прават и сл.
Или те боли престижот? Ќе немаш веќе најпопуларна конзола за фалење у маало?

Па добро бе пичка му матерна Ја лани земав GTX970 и се шибнав 20 и кусур иљади денари.
ГОДИНАВА!!!!!!!!! Nvidia вади GTX1060 која е некој 1000ден. поевтина од тоа што ја го платив а е за нијанса појака
Што треба сега ја да бидам buthurt затоа што Nvidia не чекала да бидам фраер 10 години со неа. Сега ми е графиката демек надвор од тренд?
А? Така испаѓа работата.... Маме им нивно... Они ќе ваѓаат графички секоја година.

Па добро бе пичка му матерна Ја лани земав GTX970 и се шибнав 20 и кусур иљади денари.
ГОДИНАВА!!!!!!!!! Nvidia вади GTX1060 која е некој 1000ден. поевтина од тоа што ја го платив а е за нијанса појака
Што треба сега ја да бидам buthurt затоа што Nvidia не чекала да бидам фраер 10 години со неа. Сега ми е графиката демек надвор од тренд?
А? Така испаѓа работата.... Маме им нивно... Они ќе ваѓаат графички секоја година.
Кога си веќе експерт во проблематикава, објасни ми те молам кога назад низ времето едно парче хардвер т.е. една генерација конзоли била модифицирана/надградена?
Секога генерација на конзоли треба да биде ИСТА хардверски(визуелно не е битно)! Јас гарантирам доколку ја обелоденеја оваа нивна педерска политика, немаше толку да им се продава ПС4. Не ме нервира фактот што има 4К конзола.. и онака наредниве 3-4 години тешко дека ќе има 4К игра, ме нервира фактот што играат педерски на секоја можна страна.

Кога си веќе експерт во проблематикава, објасни ми те молам кога назад низ времето едно парче хардвер т.е. една генерација конзоли била модифицирана/надградена?
Секога генерација на конзоли треба да биде ИСТА хардверски(визуелно не е битно)! Јас гарантирам доколку ја обелоденеја оваа нивна педерска политика, немаше толку да им се продава ПС4. Не ме нервира фактот што има 4К конзола.. и онака наредниве 3-4 години тешко дека ќе има 4К игра, ме нервира фактот што играат педерски на секоја можна страна.

сеа тебе ако ти е педерски они што не сакаат да тапкаат у место 10 години и гледаат да имлементираат нови технологии тоа е твој проблем, ти ништо не губиш самоти е криво што ќе ја немаш најјаката конзола у маало.

Нема ништо педерско во мигрирањето кон понова технологија.

Мајкрософт можеа, но сепак не го направија Xbox 360 со BluRay читач во 2005 година, бидејќи тогаш BluRay беше тазе нова технологија и многу скапа.

Сони од друга страна, го направија PlayStation 3 со BluRay читач и трпеа загуби во првите години од продажбата на конзолата бидејќи истата беше многу скапа.

А да не заборавам да додадам и дека првите PlayStation 3 конзоли доаѓаа со емулатор чип за да можат да се играат и PlayStation 2 видео игри, но подоцна Сони го отстранија чипот за да ја намалат цената на конзолата, што остави голем број на незадоволни играчи, вклучувајќи ме и мене лично.

Очигледно пред 3 години беше прескапо и за Сони и за Мајкрософт да ги направат PlayStation 4 и Xbox One со доволно јака меморија и доволно јак процесор за да можат да се играат видео игри и во 4k Ultra HD резолуција, па затоа и двете компании се одлучија на ваков чекор. Во спротивно и двете конзоли сигурно ќе се продаваа по многу повисока почетна цена.

Мислиш дека на тебе ти е тешко, а што мислиш како им е на тие кои денес ќе купат нов мобилен телефон, а до година излегува понов мобилен телефон со подобри технички спецификации и понов оперативен систем кој нема да биде достапен за постариот телефон кој овие го купиле денес, а со тоа и поновите апликации за тој оперативен систем нема да бидат достапни за телефоните кои се купуваат денес ?

Ова е преседан кој ако се повтори, ќе биде погубен за индустријата на конзолите за видео игри. Сони и Мајкрософт се одлучија на ваквиот преседан исклучиво за да имаат што да им понудат и на корисниците на LCD телевизори со 4k Ultra HD резолуција, а не за да ги дискриминираат корисниците кои досега купувале PlayStation 4.

сеа тебе ако ти е педерски они што не сакаат да тапкаат у место 10 години и гледаат да имлементираат нови технологии тоа е твој проблем, ти ништо не губиш самоти е криво што ќе ја немаш најјаката конзола у маало.
Де бе друже, не биди ко дете мало. Ке сум ја немал најјаката у маало. Да сакам и тебе ќе те купам :D

Нема ништо педерско во мигрирањето кон понова технологија.

Мајкрософт можеа, но сепак не го направија Xbox 360 со BluRay читач во 2005 година, бидејќи тогаш BluRay беше тазе нова технологија и многу скапа.

Сони од друга страна, го направија PlayStation 3 со BluRay читач и трпеа загуби во првите години од продажбата на конзолата бидејќи истата беше многу скапа.

А да не заборавам да додадам и дека првите PlayStation 3 конзоли доаѓаа со емулатор чип за да можат да се играат и PlayStation 2 видео игри, но подоцна Сони го отстранија чипот за да ја намалат цената на конзолата, што остави голем број на незадоволни играчи, вклучувајќи ме и мене лично.

Очигледно пред 3 години беше прескапо и за Сони и за Мајкрософт да ги направат PlayStation 4 и Xbox One со доволно јака меморија и доволно јак процесор за да можат да се играат видео игри и во 4k Ultra HD резолуција, па затоа и двете компании се одлучија на ваков чекор. Во спротивно и двете конзоли сигурно ќе се продаваа по многу повисока почетна цена.

Мислиш дека на тебе ти е тешко, а што мислиш како им е на тие кои денес ќе купат нов мобилен телефон, а до година излегува понов мобилен телефон со подобри технички спецификации и понов оперативен систем кој нема да биде достапен за постариот телефон кој овие го купиле денес, а со тоа и поновите апликации за тој оперативен систем нема да бидат достапни за телефоните кои се купуваат денес ?

Ова е преседан кој ако се повтори, ќе биде погубен за индустријата на конзолите за видео игри. Сони и Мајкрософт се одлучија на ваквиот преседан исклучиво за да имаат што да им понудат и на корисниците на LCD телевизори со 4k Ultra HD резолуција, а не за да ги дискриминираат корисниците кои досега купувале PlayStation 4.
Да, нема ништо лошо во мигрирањето кон понова технологија, но тоа и не беше случај во минатот, стриктно за хардверот зборам. Сони околу ова прашање мудро си молчеа и навистина требаше да се претпостави дека ова ќе го направат. Од друга страна едино неможам 4К игри да играм на постоечката конзола, друго се можам да правам. Како гледање филмови, клипови на youtube и сл.
Околу мобилните што ги вадат секоја година, малку компарацијава не ми е на место. Да вадат конзоли секоја година, нормално и природно ќе биде секоја наредна да е се појака и појака, а вака една генерадија да ја модифицираш хардверски.. и тоа крупна модификација, некако не ми е баш ОК. Како што спомна, па боље поскапи да беа на старт, него ли вака.

Дон Матрик ја заеба работата за сите пари, Xbox падна во втор план ради некои глупи имплементации али тоа е, со свој камен по своја глава.
Претходната генерација PS3 и Xbox360 имаа да не речам ист хардвер. Па Xenon и CELL се развива во една зграда на различни спратови.. Имаше инфорамции дека и едни со други се краделе.
Е овде не беше така. Извадија конзоли со обичен PC хардвер. Отидоа во AMD, буп вреќа пари, дајте ни од тоа готовите Jaguar-и само што Сони испадна поише курназ и истави супериорно парче хардвер кое е за некој добри 20-30% помоќно од Xbox One. Уште од почеток каскаа да испорачаат исти квалитет на двете конзоли. Многу наслови на Xbone не можат да одржат стабилен framerate на 1080p пa мораа компромписи во резолуција upscaling и сето тоа.
Во меѓувреме почнаа шемите кај PC сцената со 4K и сетоа тоа допринесе за нова mid-генерација.
Microsoft почна со развивање на новo парче хардвер со кое нема да се резилат а Sony само си тргнаа по истите стапки. Зошто они па да останат покуси.
Да повторам од тоа што го пишав погоре и двете машини користат модификуван PC хардвер и е многу лесно да се направи тој апгрејд на кој ќе работат истите игри...
Помина времето на Kutaragi кога се фрлаа миљони долари за развиток на proprietary hardware. Toj беше манијак и јака му душа прав визионер.
Умре сега тоа... Она педерастичнион Mark Cerny напрај машина која ќе штанца пари и некако им успеа во тоа.
На крај да поменам дека PS4 Pro e отскочна даска и за PSVR не дека обичниот PS4 нема да тера ама овај баш ќе може да испорача квалитет каков што треба за едно квалитетно VR искуство.

Да, нема ништо лошо во мигрирањето кон понова технологија, но тоа и не беше случај во минатот, стриктно за хардверот зборам. Сони околу ова прашање мудро си молчеа и навистина требаше да се претпостави дека ова ќе го направат. Од друга страна едино неможам 4К игри да играм на постоечката конзола, друго се можам да правам. Како гледање филмови, клипови на youtube и сл.
Околу мобилните што ги вадат секоја година, малку компарацијава не ми е на место. Да вадат конзоли секоја година, нормално и природно ќе биде секоја наредна да е се појака и појака, а вака една генерадија да ја модифицираш хардверски.. и тоа крупна модификација, некако не ми е баш ОК. Како што спомна, па боље поскапи да беа на старт, него ли вака.

Ааа, ова со поскапо на старт можеби е исплатливо за тебе, ама не е исплатливо за повеќето купувачи, вклучувајќи ме и мене лично.

Кога сме кај видео игрите во 4k Ultra HD резолуција, ќе можеш да ги играш истите во 1080p Full HD резолуција.

А ако сакаш да ги играш видео игрите на PlayStation 4 во 4k Ultra HD резолуција, ќе си купиш PlayStation 4 Pro и решен ти е проблемот. Биди сигурен, овој преседан нема да се повтори за 3 години од сега кога ќе има LCD телевизори со 8k Ultra HD резолуција.

А ако сепак се повтори ваквиот преседан за 3 години од сега, единствен начин на кој ќе им биде исплатлив на Сони и на Мајкрософт, ќе биде ако ги намалат цените на конзолите за минимум 30%, или ако дозволат менување на старата конзола со нова, што исто така ќе биде преседан бидејќи такво нешто досега не се има случено и тешко дека ќе се случи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom