PlayStation 4

Абе имам телевизор, ама ХДМИ-то ми се расипа. Пред некое време го однесов на мајстор и ми рече за да се напраело требало цела матична уствари да ја смени, не можело само тој дел. И со цела надеж бев дека ќе можам на монитор да го поврзам, ама ништо :D
btw 2 купив, не еден :ROFLMAO:

Би ти препорачал да купиш HDMI to VGA конвертор за решавање на ваквиот проблем, доколку твојот монитор има влезна VGA порта, а не влезна DVI порта.

HDMI to VGA конвертор би ти завршил работа за да можеш да користиш уред кој се поврзува преку HDMI кабел на монитор со влезна VGA порта.

Но PlayStation 4 доаѓа со HDCP блокада на HDMI сигналот, што значи дека дури и да го купиш конверторот, можеби нема да ти дава слика воопшто и ќе испадне дека си ги фрлил 2.250 денари за ништо.

Моја препорака е, доколку сакаш да експериментираш, однеси ги конзолата и твојот монитор во некоја продавница на Анхоч, доколку има продавница на Анхоч или на некој дилер кој соработува со Анхоч во твојот град, види дали го има HDMI to VGA конверторот на лагер, па поврзи ја конзолата со конверторот преку HDMI кабелот што доаѓа со конзолата, а конверторот поврзи го со твојот монитор со VGA кабелот што го користиш.

Ако дава слика, тогаш супер, но за секој случај испробај и по некоја видео игра за да видиш дали ќе можеш да ја играш на мониторот преку конверторот.

Доколку ти дозволува да ја играш видео играта на мониторот преку HDMI to VGA конверторот и доколку дава добра слика, тогаш овој HDMI to VGA конвертор е решение за твојот проблем.

Ако работи на твојот монитор, тогаш ќе можеш да го користиш и на твојот LCD или плазма телевизор, доколку телевизорот има влезна VGA порта.

Конверторот има и излезна аудио порта за поврзување со звучници.

Повеќе детали за овој HDMI to VGA конвертор можеш да најдеш на Интернет страницата на официјалниот веб сајт на Анхоч, кон кој води наредниот линк.

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=386&pid=35187

^ Dexter26 прошуркав уште преѓе на нет со надеж дека ќе го решам проблемот.
Некои луѓе што пробале не успеале зошто како што објаснуваат ХДМИ сигналот бил дигитален, а ВГА бил аналоген, така да конверторот не им вршел работа.
Едино да пробам во Анхоч како што велиш па ако функционира да го земам :)

^ Dexter26 прошуркав уште преѓе на нет со надеж дека ќе го решам проблемот.
Некои луѓе што пробале не успеале зошто како што објаснуваат ХДМИ сигналот бил дигитален, а ВГА бил аналоген, така да конверторот не им вршел работа.
Едино да пробам во Анхоч како што велиш па ако функционира да го земам :)

Работата на конверторот е да го претвора тој дигитален сигнал во аналоген, така да би требало да работи.

Но HDMI сигналот на PlayStation 4 е дигитално кодиран со HDCP, поради што огромна е веројатноста да не работи.

Затоа најдобро е да отидеш лично со конзолата, мониторот и каблите во Анхоч и лично да се увериш дали ќе функционира или не.

800 eura za 2 konzoli a se nemalo pari za LCD TV pa ke pravime eksperimenti da igrame na 19" Monitor
Cool !!!!
Se nadevam sledniot sto ke se pofali nema da rece deka go cuva vo paket posto ceka da mu stasa socijalnata pomos za da plati strujata sto mu ja isklucile doma.

^Не ти се јасни некои работи, ама нема везе, така нека биде.

Некоја информација за корисниците на PS Network.
Пред неколку дена зборував со еден пријател што има ПС и што често купува игри преку пс стор со картичка.
Иако се прошири муабет дека не ги прифаќало македонските кредитни картички, сепак не било така.
Без разлика на кој регион ке го креирате/регистрирате акаунтот, со својата картичка без проблем ќе можете игра да си купите. И околу тоа една мала финта.
Пријателов уште тогаш ми кажа доколку акаунтот ти е регистриран под регион Америка, игрите се значително поефтино и ова на вистина е точно. Мојот прв акаунт беше под регион УК, и после купувањето на ПС4 си отворив нов акаунт под регион Бугарија (како што кажа Горан, ќе имале валет картички што го поддржува бугарскиот регион) надевајки се да купувам такви картички и со нив игри. Е арно ама ги споредив цените...
Фифа 14 за амерички пазар е 60долари т.е. 2700денари. За англиски пазар е 55фунти т.е. 4030денари, а за бугарски 139лева т.е. 4300денари. Ова е страшна разлика во цената.
Сега сум со намера да отворам ТРЕТ акаунт (среќа на предходниве не купив ПС+ или некоја игрица) и да го регистрирам под регион USA.

Единствено ме плаши тоа што доколку би го регистрирал под регион УС. Дали кога ќе играм онлајн ќе ме пушта на УС сервери, па со тоа да имам голем лаг?
Доколку нема лагови, кочења и такви срања, дефинитивно вреди СИТЕ игри да се купуваат на пс стор, плус тоа нема да се замарате со дискови, гребења или оштетувања на истите.
Од друга страна поефтина игра од 3500ден. за пс4 во мкд нема. Сите се или 4000 или 3500 (Injustice беше толку).

Пред неколку дена зборував со еден пријател што има ПС и што често купува игри преку пс стор со картичка.
Иако се прошири муабет дека не ги прифаќало македонските кредитни картички, сепак не било така.
Без разлика на кој регион ке го креирате/регистрирате акаунтот, со својата картичка без проблем ќе можете игра да си купите. И околу тоа една мала финта.
Пријателов уште тогаш ми кажа доколку акаунтот ти е регистриран под регион Америка, игрите се значително поефтино и ова на вистина е точно. Мојот прв акаунт беше под регион УК, и после купувањето на ПС4 си отворив нов акаунт под регион Бугарија (како што кажа Горан, ќе имале валет картички што го поддржува бугарскиот регион) надевајки се да купувам такви картички и со нив игри. Е арно ама ги споредив цените...
Фифа 14 за амерички пазар е 60долари т.е. 2700денари. За англиски пазар е 55фунти т.е. 4030денари, а за бугарски 139лева т.е. 4300денари. Ова е страшна разлика во цената.
Сега сум со намера да отворам ТРЕТ акаунт (среќа на предходниве не купив ПС+ или некоја игрица) и да го регистрирам под регион USA.

Единствено ме плаши тоа што доколку би го регистрирал под регион УС. Дали кога ќе играм онлајн ќе ме пушта на УС сервери, па со тоа да имам голем лаг?
Доколку нема лагови, кочења и такви срања, дефинитивно вреди СИТЕ игри да се купуваат на пс стор, плус тоа нема да се замарате со дискови, гребења или оштетувања на истите.
Од друга страна поефтина игра од 3500ден. за пс4 во мкд нема. Сите се или 4000 или 3500 (Injustice беше толку).

Колку што знам не може да се купува со ВИЗА од Про Кредит, е сеа кажи ми од која банка да извадам картичка, и дали треба Виза или Мастер или нема врска. Што се однесува до акаунтот точно е тоа, и Швајцарскиот има поевтини цени од Бугарскиот на пример

Колку што знам не може да се купува со ВИЗА од Про Кредит, е сеа кажи ми од која банка да извадам картичка, и дали треба Виза или Мастер или нема врска. Што се однесува до акаунтот точно е тоа, и Швајцарскиот има поевтини цени од Бугарскиот на пример

Незнам точно од која банка картичка користел, али после ќе го прашам и ќе пишам.
Колку што сум информиран само Про Кредит, Уни Банка и Тутунска им се забранети картичките. Мада со мојава од тутунска Виза Електрон имам правно многу трансакции на интернет и немало никаков проблем.
После планирам да ја земам некое игриче од пс стор, па ќе пробам со картичката.
Иначе кога го правев УК акаунтот, тогаш ми побара за да внесам картичка. Ја внесов Виза од Уни Банка и нормално ми ја прифати, е сега немам направено трансакција преку неа, ама чим ми ја прифати и ја имам на профил, ваљда ќе функционира.

- Fakaat kartickite, Tutunska barem mene mi e provereno i pominuvaat transakcii

- Neka ne ve lazat so Bugarski akaunti 40% od promociite popustite imaat naznaka "Not available in Bulgaria, Hungary, Portugal, Qatar, Russia, Ukraine....." plus zaebani ceni po default

- Koristam 2 akaunti US i UK.
US mi e na CFW PS3 za Online igranje. Licno ne sum osetil nikakov lag...Ne igram mnogu pretezno Killzone, Injustice, Ridge Racer 7 dodeka imase lugje....i najcesto se metkaat Germanci Spanci Turci Rusi, Anglicani sto znaci te konektira vo Evropski serveri
UK akauntot ima aktiven PSN Plus i go koristam na Vitata. Imaat iljada pati podobri ponudi otkolku na Americkiot

- Ako smetate deka vi se isplakja kupuvanjeto preko PSN Store onda Go ahead.

PSN Plus de aktiven - neaktiven...Mislev na toa dali se imas ili nemas pretplateno....
Imam 30-40 igri na PSN. Ako se pretplatam na PSN Plus mozam da gi igram ako ne nemozam.
Od onie besplatnite sto gi davaat sekoj mesec

Okolu ova so kartickive od bankite veke stvarno ne mi e jasno. Jas imam probano so Tutunska, Komercijalna i Halkbanka i nitu edna ne mi pominuva. Imam UK, USA, i Bugarski acc. Dokolku nekoj uspeal da funkcionira so bilo koja, bi go zamolil da spodeli so tocno koja kartica(VISA, Master, DEBIT, mebit ili kako i da e) i od koja banka e.

Okolu ova so kartickive od bankite veke stvarno ne mi e jasno. Jas imam probano so Tutunska, Komercijalna i Halkbanka i nitu edna ne mi pominuva. Imam UK, USA, i Bugarski acc. Dokolku nekoj uspeal da funkcionira so bilo koja, bi go zamolil da spodeli so tocno koja kartica(VISA, Master, DEBIT, mebit ili kako i da e) i od koja banka e.

Visa од тутунска специјално за интеренет ми е и ми пројде мене.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 13:11 ---
Ако игра некој war thunder на ps4 нека прати psn во инбокс :)
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 13:12 ---
Кхммм,сакам да прашам нешто :) Т.е нешто не ми е баш јасно па можеби некој овде ќе може да ми објасни...Еве да речеме дека имам пс4(иако немам)._. Е сега дали може да купам неколку игри за пс4 преку Playstation Store и да ги играм мултиплеер ?(парите не се проблем лоооол) Знам дека псн се наплаќа 50 долари или така неш...(годишно)..Фала однапред :P

За да ги играш игрите online ке мора да користиш psn + односно да плаќаш за жал. Али од друга страна игрите кои се free to play не користат psn + па нив ке можеш да ги играш. Јас играм сеа warframe,war thunder i blacklight retri... без psn+.

Читав на интернет дека името требало да се напише со мали букви, во спротивно не чинело

Читав на интернет дека името требало да се напише со мали букви, во спротивно не чинело

Нема врска :)

Испробано од моја страна.
Картичките од Уни Банка и Тутунска ми ги прифати на Англискиот и Бугарскиот акаунт, на америчкиот НЕ. Педерска работа.
Е сега на интернет најдов страна со онлајн валет кодови. Валет од 10долари чини 12. Валет од 50долари чини 57.
Во секој случај оваа варијанта е поисплатлива од Англискиот т.е. Бугарскиот акаунт.
Да ставиш 10+50 валет картичка за да купиш пр. Фифа 14 која кошта 59.99$ ќе те кошта 12+57= 69долари. Тоа ти се некои 3200денари со се провизијата што ја земаат нашиве банки.
Фифата да ја купиш преку англискиот акаунт фаќа 4000ден а преку Бугарскиот 4300.
Исто така пробав да купам валет преку амазон (исто така дигитален код). Уште ми нема станасно. Пишуваше дека ке треба да се процесира 4 саати.
Ако оваа варијанта ми успее, тогаш сите валет картички ке ги земам преку амазон, зошто на валет картичка од 10долари, 10 ти земаат, на валет од 50, 50. Нема никаква дополнителна провизија како на првата страница.

П.С. Заборавив да напоменам дека од првата страна што ја спомнав погоре, купив валет картичка од 10долари (со се нивната провизија ме кошташе 12) и успешно го аднав кодот на акаунтот. Моменталната состојба ми е 10$. Планирам да додадам уште 50$ валет за да ја купам НБА или НФС.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom