Плачењето, храброст или понижување?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Placenjeto e olesnuvanje na samiot sebe. So toa shto ke se isplaces gi ispushtash site emocii i cuvstva shto ti tezat vo dushickata. Nee hraborst nitu slabost.
Ja sum zaborail kako izglead toa da zaplacesh, a poselden pat mi doshlo onaka da pushtam solza pred edno 5 godini mislam koga sestrami i zatmi mi kaza deka ke se zimaat. Ali "muski" izdrzaf i namesto da pushtam solza ispiv skoro 2l Koka kola vo rok od 15-20 minuti i kutev ko da sum nem :))))

Ne znaci deka ako nekoj ne place deka ne e emotiven.Naprotiv takvite placat sami vo sebe,mnogu pogolema bolka e koga seto go cuvas vo vnatre.
Jas licno porano bev mnogu crvsta,skoro nikogas ne placev,cuvav i sobirav u sebe.Sea sum najgolema placka sto postoi,placam za film,za ubavi raboti,za sve zivo....

Placenjeto e hrabrost i vrlina,no sepak solizite ne dokazuvaat nisto.

Ни храбтост ни понижување

Солзите се вода која ја прочистува душата...

Ретко плачам иначе, таков сум, ладнокрвен, последен пат плачев ептен на погребот на вујна ми (нека и е лека земјата) плачев бидејќи се плашев дека не можам да плачам од жал. Плачев бидејќи се згадив од самиот себе и тогаш сватив дека сум таков, ладнокрвен...

Placam mnogu retko,duri ni vo najteski momenti nemozam da zaplacam,no koga ke mi se nasobere taka prilicno placam na nekoja tazna pesna sto me pogoduva vo momentot,film ili eventualno ako gledam TV i ima real storii vo toj moment placam za se,radi sebe,od socustvo so drugite,znaci generalno za se,iako seto ova retko se desava,sepak koa placam pretpocitam da sum sama ili vo prisustvo na nekoj koj epten dobro me poznava a takvi osobi se dve se na se.

Мислам дека е добро да се исплачеш ко ќе ти е најтешко, само , тоа нека биде насамо, а не сите да те гледат. Не за нешто друго, сеир ќе ти тепат.

Не верувам дека сеир би ти фатила блиска личност. Ако навистина и значиш, воопшто нема да и е смешно што имаш момент на слабост.

Не мислев на блиска личност, туку ако се расплачеш на јавно место.

Mnogu retko placam i ne placam pred drugi kolku i da mi e tesko,se vozdrzuvam.Imam placeno samo pred majka mi i pred nekolku godini se rasplakav pred edna bratuceda,a denes mislam deka bese za gluposti i malku mi e sram.Inace mnogu me nerviraat luge koi mislat deka mozat da postignat nesto so placenje.

Се мислев кој е вистинскиот збор, па еден пост ме потсети: ладнокрвна. Не се сеќавам кога последен пат сум плачела. Не дека немало зашто, туку затоа што на поинаков начин се „вентилирам„, шо би рекол Гарфилд. Дури и на погреб кога одам не плачам. Иначе воопшто не треба ни да станува збор за тоа дали плачењето е храброст или понижување. Најнормална појава, исто како уринирање, јадење, пиење вода... Е сега кој колкава „потреба„ има од плачење, тоа е сосема друго.

divine напиша:
На една тема подолу се убедуваа две-три членки што е уствари плачењето ... храброст да искажеш емоции пред некој друг, или понижување пред истиот? Значи не за моментот по дома, сами ... туку јавното плачење ... плачете ли пред други и што мислите на што личи тоа:)
ПОНИЖУВАЊЕ и СЛАБОСТ не ни може да е нешто друго!!!

Ni ponizuvanje ni slabost!Ednostavno placenjeto samo sluzi za osloboduvanje od stegite na dusata,a od ko ke se isplacete vi olesnuva i ste podgotveni da pravite samo pozitivni i dobro obmisleni raboti!!Ne mislam deka ako zaplacete pred drugite znaci deka ste slaba licnost..naprotiv,vie samo gi izrazuvate vasite custva!Samo obidete se da ne placete cesto..

не мислам дека е понижување,слабост можеби но никако понижување..тоа ке му дојде како вентил на празнење...инаку јас многу ретко плачам,дури на моменти се гадам од себе како може толку да сум ладна...

Колку јас неможам деновиве да престанам да плачам ... собрав храброст за многу работи што ми тежеле на срце да ги кажам, а такви тешки работи без солзи не ми одат некако ... така да, мислам дека не беше воопшто понижување тоа што се истурив од плачење пред луѓе на кои храбро им кажав тоа што им должев ... а секако добро е и за мене ... малку ми е полесно иако можам уште да си плачам ... лее која плачка сум уствари:cry:

Cista hrabrost nisto drugo palcot i stravot se najgolemata hrabrost i covecnost sto go pravi covekot da se custvuva covek

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom