Плачењето, храброст или понижување?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
pearl напиша:
A kako znaes deka tvoite gluposti, se gluposti za toj sto place?

I aj te molam objasni, kakvo e toa placenje za gluposti?!? :raz:
Постојат универзални глупости, за кои некои плачат.

Постојат многу, ама ќе ти дадам еден пример од детството. Додека учев, имаше едно дебилче (Андреј се вика, Batistuta го знае) што плачеше ако му го земеш пенкалото или моливот.

Тоа е универзална глупост и понижување во секој случај. :wink:

pearl напиша:
Ah be Acid, znaev deka ke mi se izbacis so nekoj primer od cas po Zapoznavanje na Prirodata i Opstestvoto :)

Хехе, се мислев да дадам на почетокот некој пример од Кајгана собиранки, плачење и бузење за глупости, ама се премислив, па морав да го дадам примерот со моливот. :-)
pearl напиша:
A kako ti znaes kolku mu znaci toj moliv na toa dete? Mozebi mu e osobeno drag.
Моливот чини 6-15 денари, на пазарче може да се најдат и за помалку. Ако некој се расплакува за тоа, тогаш има сериозен проблем. :-)

pearl напиша:
Tuku, aj da se spustam do 2-b odd.
Бујрум, подобро се снаоѓаш така. :wink:

pearl напиша:
Toa sto ti go vikas od gluposti, jas ne go prepoznavam. Ama prepoznavam placenje od bes, od razmazenost. Vo toj slucaj ne e placenjeto ponizuvacko, tuku toa sto sum razmazena.
Назад. Врати се на вториот цитат напишан од тебе. Ти од каде знаеш дека некој не се гордее со тоа што е размазен? Размазеноста може да значи многу за некого... :icon_roll

pearl напиша:
Prajs razlika ili ke odime vo Veseli Cvetovi???
Правам разлика.

Значи, постои *плачење* и постои *цмиздрење*.
Без генерализции (што би рекла секогаш „управната“ OBDN), ама горе-долу нормален човек може да направи разлика помеѓу плачењето и цмиздрењето. Значи, прочитај што напишав пред 2 поста:

Зависи какво плачење.

Ако е од тага, жалост, сожалување - оправдано е. Здраво е да се исплачеш убаво.

Ако е „цмиздрење” зошто нешто не ти е по кејф, тогаш не е оправдано.
Мразам плачковци... Не ми е сфатливо како може некој да плаче ако свитка прст/нога/рака, ако се исече, ако се изгребе. Не помага тоа.

Хух...ти требаа 20 минути за да ми реплицираш со ваков пост? Мислев којзнае какви универзални вистини ќе ни откриеш, а ти укажа на "просветленоста", хукајќи ни за тоа како некои луѓе живеат во магла...бледо...

Ја одбра најлесната можна тактика за реплика - понижи го соговорникот и пиши две - три недефинирани реченици со кои ја докажуваш својата "просветленост". Демек, сум нашла јас кај да објаснувам, сите сте глупи, јас сум најпаметната! :) Ова палеше до пред некоја година по форуми, сега се оди на конкретизирање. Ги научивме добро типовите на карактери.

A da se vratevte obajcata na temata ili da ne pisuvavte na nea nekoe vreme oti ja zaebavte, onaka, so prepukuvanje. Neli.

Точно, во право е Гарфилд, убаво е дискусијата да има острина, да се развие, ама не чинат понижувањата од просветлените врз нас глупите.

Еве јас ќе попуштам. Да плачеш за се и сешто е кул. Признавам. Така сите ќе те сожалуваат, ќе те галат, мазат и пазат.

Продолжете.

pearl напиша:
Samo uste ova. Jas nikade nikogo ne narekov glup, ako nekoj taka se dozivuva sebesi mene me zdobole, vaka najiskreno.
A ako vidis, nitu jas nekade se narekov sebesi prosvetlena, ama ako ti taka me dozuvuvas, fala ti :icon_lol:
Еве го "спорниот момент":
pearl напиша:
Kaj nekogo koj e dovolno "prosvetlen" kako prvo da okarakterizira svoj soucenik kako debilce, potoa i da mu go meri seriozniot problem i na kraj da sudi za normalni i nenormalni lugje.
Ali jebiga, nekoi lugje ke ostanat da si ziveat vo magla, grizejki ja mudrata raka, koja postojano im go pokazuvase patot za polesno "upravuvanje" niz zivotot.

pearl напиша:
A ako vidis, nitu jas nekade se narekov sebesi prosvetlena,
Се нарече автоматски со актот кога мене ме стави во наводници како "просветлен".
pearl напиша:
ama ako ti taka me dozuvuvas, fala ti
Никако, ама ти можеш да се тешиш дека некој те доживува, можеш дури и смајли да користиш! :)

Ако бришам ќе се лутите да? Па ај стварно прекинете ја уништивте цела тема.

Ebavte ubava tema. Mislam deka nema potreba ponatamu, imate PP, a ovaa sto e unistena, unistena e. Mislam deka ke ja zaklucam kaj i da e, za da ne se prodolzi so kavganja.
Ili nekoj drug ke saka da se proiznese i da ja vrati na vistinski kolosek. Ke pocekame da vidime. Steta za temata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom