Плачењето, храброст или понижување?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Acid напиша:
Да плачеш за се и сешто е кул. Признавам. Така сите ќе те сожалуваат, ќе те галат, мазат и пазат.

Продолжете.
а дали би сакал да те сожалуваат јас најмногу мразам таква работа некој да ме сожалува едноставно плачењето е искажување на слабост не е ни понижување ни храброст плачењето е СЛАБОСТ мое мислење фала многу:raz:

Zosto mislis deka e slabost. Nema solzi radosnici? Sto pravime so niv? Ili i tie se znak na slabost?
Jas mislam deka gresis, osven ako ne govoris za placenje koe e predizvikano od bolka, taga, zal, problem, no sepak i tuka ne si prav. Placenjeto e izblik na emocii koi ako se cuva vnatre, ako ne se ispustio nadvor, moze da predizvika golemi problemi, osobeno psihosomatski poremetuvanja, ako dolgotrajnomse suzbivat emociite i cuvaat vnatre. Placenjeto e ventil na tie intenzivni emocii, ne e nitu slabost, nitu ponizuvanje, nitu hrabrost.
Ednostavno e ventil za intenzivnite emocii na ekstrovertnite licnosti, a ponekogas i na introvertnite koga ke si dozvolat da se oslobodat.

Emociite se kako vulkanska magma, odnadvor so kora, koja kaj nekogo podebela, kaj nekogo potenka, no pod niv lavata se nasobira, vrie, sozdava pritisok koj nekogas, nekade mora da izbie. Podorbo preku nekoj ventil i pocesto otkolku kako kaj vulkan odednas so silna eksplozija.

CopyOfDeath напиша:
а дали би сакал да те сожалуваат јас најмногу мразам таква работа некој да ме сожалува едноставно плачењето е искажување на слабост не е ни понижување ни храброст плачењето е СЛАБОСТ мое мислење фала многу:raz:
Па токму тоа ми е поентата пријателе, не ме сфати што сакам да кажам, го кажав иронично дека е убаво.

Има разлика од плачење до плачење, има разлика од емотивност, размазеност, свесно лигавење за да се постигне некоја цел или да "се фати некој на емотивност" з ада се остварат некои интереси, било тоа да се деца кои пекаат за сладолед, играчка...или возрасни кои многу вешто можат да манипулираат со помош на солзите.

Нормално, има и добри причини за плачење. Тука не се ни обидувам да спорам воопшто.

за Гарфи, гарфи другарче најверојатно кај мене е проблем читањето мегу редови јас Прашањето на темата го имам сфатено на друг начин како плачење Пред друга особа На пример во некоја врска или нешо слично....

Инаку за плачење од срека не ми се случило лично мене да заплачам од срека еднаш ми се случи да ми потечат солзи од премногу смеење но тоа има друго објаснување

OK, bez galje! Koj kao rzbral, koj kako procital, taka.
Tuku sega bidejki me natazifte, da odam da si poplacam vio kenef. ne za drugo, docna e, 1 saat ute malku, da si legneff.
leka nok, a vie ponatamu, cool i na temite. :pos: bez kavgi, oti tepacka - placka, pa posle nagledno ke se dokazuva stoe placenjeto :pos:

Искрено се надевам дека не сте загубиле/нема да загубите никој близок, па да не дознаете какво е тоа чувство, и дали во тие моменти би ви било важно дали плачењето е "слабост" или "понижување" или "кукавичлук" или не знам уште што..

P.Overdrive напиша:
Искрено се надевам дека не сте загубиле/нема да загубите никој близок, па да не дознаете какво е тоа чувство, и дали во тие моменти би ви било важно дали плачењето е "слабост" или "понижување" или "кукавичлук" или не знам уште што..
Se spglasuvam so ova.
A i imam da kazam neso drugo deka bilo kako da go gledate placenjeto toa si e prirodna rabota.Taka da ne mi e gajle so mislat drugite go placam vo javnost.Mada ne mi se slucuva cesto t.e. ednas ili dvapati imam placeno vo javnost.

placenjeto ne e ni ednoto ni drugoto. toa go pravat onie lugje koi se pocuvstvitelni, lugje koi se lesni na solzi :) od iskustvo vi kazuvam hehehe ;o)

Maca напиша:
placenjeto ne e ni ednoto ni drugoto. toa go pravat onie lugje koi se pocuvstvitelni, lugje koi se lesni na solzi :) od iskustvo vi kazuvam hehehe ;o)

хм...?!
сакаш да кажеш дека само почуствителните луѓе плачат или што...?:icon_eek:

зависи пред кого плачеш

Bogami denes placenjeto pred drugi mora da e hrabrost,po priroda sum golema placka,ama ne placam mn mn pred drug,zasto sekoj razlicno dozivuva nekoj ke rece so saka pa ovaa liglava,drug pa ke se socuvstvuva,placam pred moite i pred edna licnost sto mnoogu mi znaci,pred drugarki ne,retko,neznam zasto.Placam za bliski licnosti ako nesto gadno im se desava,placam na filmovi,placam za ljubov,placam od srekja (e zimi togas da zaplacam pred drugi) ,placam zasto nesto ne e taka tuku e onaka,placam zasto sum skrsila/skinala nesto,ma ne mi teknuva vise nisto ama ima uste mnogu

зависи. мислам дека женските не треба да ги мешам зашо сепак се посентиментални и таквите работи лесно им одат.(без лутење) од друга страна, мислам дека машките треба да имаат дебела причина за да пуштат солзи, ако цвилат без причина, е тоа го сметам за понижување. ја не знам кога последен пат сум плачел, ама сигурно знам дека сум имал причина за тоа.

Ubo e coeek nekogas da se iznaplace oti mnogu olesnuva, mene mnogu mie tesko oti ne mozam da placam, a mnogu sakam da se iznaplacam nekogas ama nemozam.

uuu mene plackata stalno mi e na nosot!! si placam i gordo se nosam so toa:)) Ne sakam da kazam deka taka ne sum korava tuku deka mene lesno mi ide pa koj sto saka neka misli...inaku ne bi se rascvilila na sred ulica samo ako mi se skrsi nokt ili da se ishisterisam vo market samo ako gi nema moite omileni cokoladca! a si placam na tazni knigi, na ubavi misli, na tazni misli, na radosni cuvstva, na skrseni sonista, na pogrebani spomeni, na urnati iluzii, na covecko ludilo, prirodni katastrofi, oplakuvam zrtvi na zabludi, bludni po ideologii, deca so prazni stomacinja, zgazeni bumbarcinja,skrseno drago predmetce sto dotraalo,...na se sto podlaboko me dopira-me raduva ili rastazuva!!! i pak ne se smetam za ligla zosto si placam sama i najsama i taka nikoj ne me videl vo ligava sostojba....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom